Fire av fire i går, seks på rad!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.08.2023
Artikkelbilde
William Buick vant de fire løpene han red på Yarmouth søndag. Foto: Eirik Stenhaug

William Buick vant fire av fire, en «four-timer» til 442 ganger pengene, på Yarmouth i går. Han har nå vunnet sine seks siste og cruiser på toppen av statistikken med 91 førsteplasser.

Tom Marquand er toer mandag formiddag med 71 besøk i vinnerpaddocken. Med under to måneder igjen, kan William rydde ny plass til den gedigne pokalen han mottok for første gang etter 2022-sesongen. 19 seire på 55 ritt de siste 14 dagene gir ellers 35 i seiersprosent i denne perioden og forteller om at William er inne i en voldsom flytsone.

Takk til agenten
“It’s hard to ride four winners on a card, so I’m thankful to all the trainers and owners for their support. Tony Hind, my agent, is outstanding», sa William Buick til Sky Sports Racing etter søndagen på Yarmouth som ligger i Norfolk – ut mot Nordsjøen. William fortsetter, i stor fart, på Ripon i dag mandag med tre ritt; to av dem på favorittspilte hester. Newbury, Lingfield, Chelmsford og Thirsk er på kjøreplanen videre i denne uken. Se ellers faksimile fra Racing Post (Foto: Alan Crowhurst) under. 


Frankie best på seiersprosent
På Ascot 21. oktober, det er British Champions Day, settes sluttstrek for championat-kampen som startet med Guineas-helgen 6. mai. William, i en skadefri utgave, er som nevnt innledningsvis på vei mot sitt andre championat. Han har nå jekket opp seiersprosenten til 21 og har bare én overmann på parameteret som aldri lyver: Frankie Dettori.
Sistnevnte, som er nr. 41 på statistikken mandag 28. august, har 24 i seiersprosent.
52-åringen er som kjent på sin «Farewell Tour» og rir bedre enn noen gang: Fem på de elleve siste gir 45 i seiersprosent. Ebor Handicap (Absurde), City Of York Stakes (Kinross) og Juddmonte International (Mostahdaf) er inne på hans seiersliste siste uke. Triumfen på John og Thady Gosden-trente Mostahdaf var verdt 7,5 mill for eieren; Shadwell Estate Company.

På toppen av verdensrankingen
Ryan Moore er nr. 16 i England med 37 førsteplasser. På pengene er han imidlertid helt suveren med 75 millioner på konto så langt i den britiske sesongen. William Buick har litt over det halve inn så langt. Ryan Moore topper også de to uoffisielle verdensstatistikkene i øyeblikket (TRC og Longines World’s Best Jockey). Toer her er Irad Ortiz jr. og Frankie Dettori.