"Hadde ikke turt å ikke ta med mine»

Skrevet av Tom W. Johannessen,  09.08.2023
Artikkelbilde
Silja Støren er inne i en sterk sesong. Elleve seire på Øvrevoll og en fjerdeplass på statistikken så langt. Foto: Hesteguiden.com

Hadde ikke turt å ikke ta med mine, sier Silja Støren som er god til å trene hester – og også dyktig til å vurdere sjansene. Hun har tre til start torsdag, alle i V65-3.

- 6 Queen of Antarktis (V65-3/V4-1, Malin Holmberg) er jevn og har fordel av lav vekt på tungt. Ikke god til å vinne, men god på å bli nummer to: Null seire, syv andreplasser. Litt tøft, men ikke helt umulig å slå mine to andre. Men jeg rangerer henne altså bak disse.

- 7 Bassoline (V65-3/V4-1, Manuel Martinez) burde ha litt å gå; det skal være én seier til inne. På en lettere bane hadde jeg vært sikrere. Nå er det 65 kilo på en ganske tung - eller tung bane. Jeg rangerer Bassoline først av mine, men ikke veldig langt foran Khatun.

- 9 Khatun (V65-3/V4-1, Ulrika Holmquist) gikk kjempebra sist som treer i tøffere selskap. Kommer til å gjøre et nytt, bra løp, sier Silja Støren til ovrevoll.no.

 

Knut: "Canmore er nok min beste sjanse"


Han var Mr. 100 prosent sist; én av én til veterantrener Knut O. Arnesen (Hesteguidens bilde over). Ti seire så langt er en strålende fasit. Men han lover ikke besøk i vinnerpaddocken denne gang. – Det kan bli vanskelig å vinne løp torsdag, sier han og går gjennom sjansene:

- 5 Deedaay (V65-1, Andreas Tapia Dalbark) har skuffet litt må jeg si. Virker imidlertid litt på gang nå; en trippelplass er realistisk. Jeg regner med at Sweet Caroline til Niels Petersen vinner dette løpet.

- 1 Canmore (V65-2, Sandro De Paiva) gikk bra og var god toer i Sverige. Stressa på reisen, men har tatt løpet fint. Begynte å vinne på samme tid i fjor; tok jo etter hvert fem strake i oktober og november. Vant på bløtt i fjor. Ikke overrasket om han skulle gå til topps. Dette er nok min beste sjanse. Canmore og Youonlyliveonce er vel hestene som skal gjøre opp her.

- 5 Amzaan (V65-3/V4-1, Andreas Tapia Dalbark) var favoritt sist. Ble stående lenge i startboksen, ble stressa. Vi glemmer det løpet. Ikke borte her, bløt bane intet hinder. En outsider.

- 10 Brazuca (V65-5/V4-3, Fernando Manzo) vant sist og holder fin form. Er lynrask fra start, men det er også raske hester innvendig. The Singing Butler kan være tethesten. Amatørløp er amatørløp, men min hest skal nok regnes.

- 12 Machine Gun (V65-5/V4-3, Ida Tandberg) går bra, sterk rytter. Utvendig startspor ingen ulempe for denne hesten.  Er tilbake på dirt, det passer bedre. Bør ta en god premie.

- 9 Imperial Dawn (V65-6/V4-4, Carlos Lopez) vant med Carlos sist. 1600 meter er kanskje litt i lengste laget, men formen er i hvert fall i orden. Og jeg mener at han kan vinne løpet. Bløtt er bare en fordel. Står på 57 i handicap, har stått langt høyere, uttaler Knut Arnesen.

 

Are: «Han skal med på bongen»

Han hadde en fin vinner i Atticus i Derby Trial. Se Hesteguidens bilde fra vinnerpaddocken over. Torsdag sender Are Hyldmo ut fire og har det han kaller «flere ok sjanser». Her er Ares gjennomgang:

- 8 My French Dream (V65-3/V4-1, Elione Chaves) gikk ganske bra som toer etter Amzaan 13. juli. Lå sist rundt svingen. Står lavt nå – selv om han ikke er så bra som han var og kunne blitt. Chaves opp. Ikke helt umulig i et åpent løp. Jeg har vel sagt at 2000 meter skal være hans distanse; sist så det som 2400 meter hadde vært helt greit. Skal med på bongen og er vel min beste sjanse – hvis det klaffer.

- 4 Colonel Zain (V65-4/V4-2, Elione Chaves) tror jeg må lengre ned i handicap før seieren kommer. Men Chaves får ofte frem det beste – så vi får se.

- 9 Azure World (V65-5/V4-3, Benedikte Rånes) går med to kilo overvekt. Gjør sikkert et godt løp; en plass blant de tre? Kan vel ta fronten, men da hun står hun nok ikke helt hjem.

- 12 Redneck (V65-6/V4-4, Silje Strand) har mye vekt; god 3-åring mot eldre hester. Dette er først og fremst en gjennomkjøring foran Drømmemilen på Derby-dagen. En hest som kan takle tung bane. Vi får bare se, kanskje tøft å vinne, sier Are Hyldmo.



Finn: "En spennende hest"

Finn Kristiansen setter seg opp på ryggen av nyinnkjøpte 11 Queen Of Hearts (V65-5/V4-3, Cathrine Erichsen). Var tidligere i trening hos Søren Jensen i Danmark. – En spennende hest som ikke har fått det helt til i år. Har vært her i en uke. Skal være rask, hvor rask får vi se torsdag. Jeg gleder meg. Kan være en outsider, Jeg tror distansen er midt i blinken, men hun debuterer på dirt og Øvrevoll, sier Finn til ovrevoll.no. 

* Niels Petersen melder dette til ovrevoll.no: - 2 Sweet Caroline (V65-1, Carlos Lopez) bør vinne. 3 Caramel Lizard (V65-3/V4-1, Carlos Lopez) er jeg usikker på angående banen. 

* 1 - Perfect Illusion (V65-3/V4-1, Gina Mathisen trener, 6-prosenter kl. 15.00 torsdag) har en fin sjanse, men usikker på om den går på tungt gress, melder Jan-Erik Neuroth som har ridd Øvrevoll-debutanten 11 Queen Of Hearts (V65-5/V4-3, Cathrine Erichsen/Finn Kristiansen) i 7 av 9 starter, alle på Klampenborg: - Burde ha god sjanse. Er rask nok, sier Jan-Erik til ovrevoll.no.

BANEN: - Gresset er målt til 5,7; altså mykt. Dirt'en er rask, melder baneansvarlig René Naustdal kl. 14.30.

Del på Facebook     dekor Tips en venn!     dekor Utskrift