Annike er spent foran Goodwood: "Jeg vet at jockeyen er god. Det er det eneste"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.08.2023
Artikkelbilde
PAR I HJERTER: Hard One to Please og Annike Bye Hansen er en vinnerduo. Fredag er der kampklare på Goodwood. Foto: Hesteguiden.com

Annike Bye Hansen er på plass på Goodwood. Det samme er Hard One To Please som reiste i 55 lange timer før ankomst Goodwood i Sør-England. – Jeg vet at jockeyen er god. Det er det eneste.

Dette sier Annike til ovrevoll.no foran Gruppe 3-løpet (2400 meter) fredag. Hun er spent, veldig spent. Det samme er hele galopp-Skandinavia. Hvor god er Hard One To Please? Han var en sensasjon i fjor som vinner av Svenskt Derby og Norsk Derby – og Stockholm Cup som 3-åring. Der ble en tapper Outbox (Hollie Doyle), med internasjonale meritter, slått til sølv. Jim Crowley rir Hard one To Please fredag.

Fjerderangert
Fredag møter Hard One To Please seks konkurrenter; Hamish fra William Haggas er klar favoritt etter to strake så langt i Gruppe 3 i år. Hard One To Please, eid av Väsby Häst AB, er fjerderangert til 16 ganger pengene i forhåndsspillet.
- Kan han mer enn tallet? Liker han banen? De sier den er spesiell, men han har jo vunnet på tre forskjellige baner. Han har reist bra og spiser godt. Og vi drar ikke hit for å bli sist. Det er det jeg kan si. Sitat Annike Bye Hansen.  

«All logikk tilsier at han skal bli bedre»
- Jeg blir overrasket om han ikke blir bedre i år. All logikk tilsier at han skal bli bedre. Han vokser og får mer muskler. Det var mye bein på ham i fjor. Han var veldig hengslete og valpete. Hard One To Please begynner å bli voksen nå, sa Anniek i et intervju med ovrevoll.no før sesongstart i 2023.
Om tredjeplassen i Oslo Cup 24.juni - 1,75 lengder bak Captain Chorus og White Heart uttaler Annike dette i et intervju med Thoroughbred Racing:
“The pace was far too slow in the Oslo Cup, and he probably also needed the race. I would have liked to have given him a prep run but we had problems with the turf course here in Norway this spring, due to a harsh winter, so all races up to Oslo Cup day were run on dirt!”



PÅ GOODWOOD: Williams Buicks velridende mamma, Maria Myrvang på Takeko, Sergio Martin sitter på Hard One To Please. Annike Bye Hansen om Maria: - Hun er kjempeviktig for stallen. En god, gammeldags hestejente.   

* Førstepremien i løpet til Hard One To Please: 740.000 kroner. Takeko starter i et handicap-løp lørdag.
Hard One To Please har fire seire på syv starter. 2,8 millioner er inne på premiekontoen.


*Jim Crowley rir altså Hard One To Please på Goodwood kl. 17.10 norsk tid fredag i L’Ormarins King’s Plate Glorious Stakes (Gr.3). Crowley er en toppmann og formjockey i England. Han ble britisk championjockey I 2016, satte da rekord for én måned med 46 vinnere i september det året.
Crowley er nummer 22 så langt i 2023 (William Buick topper med 64 per torsdag formiddag) med 17 i seiersprosent.

* 45-årige Crowley, født i London, red vinneren Hukum i «King George» på Ascot 29. juli; Gruppe 1-løpet med ni millioner norske kroner i første. Hukum er nå nestfavoritt i Prix de l’Arc; var for øvrig slått av Hamish (favoritt i løpet til Hard One To Please) på all-weather på Kempton i 2021 - for å sette konkurransen fredag i perspektiv. Tilbake til Crowley: Med ni piskeslag i Hukums vinnerløp, mot det tillatte seks etter de nye reglene, fikk Crowley 20 dager ute fra 15. til 21. august og fra 23. august til og med 4. september.  

* Rebel's Romance (Charlie Appleby/William Buick) vant "King's Plate" i fjor. Gikk videre til triumf i Breeders' i USA med James Doyle i et løp der William Buick satt på Nations Pride. 

* Racing Post kommenterer Hard One To Please: Trained in Norway; won three notable races in Scandinavia last year; could go well.

SISTE OM BANEN FREDAG: "Glorious Goodwood with the going now soft, good to soft in places".
Banen måles nå til 6,6, et underlag som favoriserer favoritten Hamish i "King's Plate". Men: Distansen kan være i korteste laget for denne stayeren på en bane som karakteriseres som "a speed favouring track".