Marie Lustig: - Jeg tror Penny Lane vinner!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.08.2023
Artikkelbilde
Marie Lustig tar igjen den lange turen fra Örkelljunga til Øvrevoll. Hun gjør det med ambisjoner. Foto: Svensk Galopp

Hun var i vinnerpaddocken sist løpsdag. Trener Marie Lustig tar gjerne turen samme sted igjen. – Jeg tror Penny Lane vinner! sier Marie Lustig til ovrevoll.no foran onsdagens lunsjomgang.

- 3 Headora (V4-3/V5-2, Emilie Gustafsson) var veldig dårlig på Jägersro sist, tror det var banen. Var mye bedre nest sist. Gjør sitt beste. Har startet på gress i England, er bedre nå enn den gang. Jeg obs’er litt her. Er blant de tre.

- 11 Penny Lane (V4-3/V5-2, Angelika Berg) startet på Göteborg søndag og var jätteduktig» som tredje. Nede i 70 i handicap nå. Jeg tror Penny Lane vinner onsdag.  

- 3 Arwaag (V4-4/V5-3, Emilie Gustafsson) tror jeg på nesten hver gang, men jeg tar stadig feil…Han er «snabb» i trening. «Arvid», vi kaller ham bare det, er en outsider onsdag.

- 3 Khurshed (V5-4, Emilie Gustafsson) er jeg stadig litt «opp» på. Jeg får si det sånn, uttaler Marie Lustig.

 

Cathrine Erichsen: - Beste sjansen? Det blir ingen.

Hun er toer på trenerstatistikken. Men onsdag ligger Cathrine Erichsen (se Hesteguidens bilde over) lavt. – Beste sjansen? Det blir ingen, sier hun og håper å ta feil.

- 3 Fredric Von Soa (V4-1, Elione Chaves) er ukonsentrert. Har vært hos kiropraktor. Kan være et pluss med lengre løp. Han «sitter jo med en vinner innabords». Vi får bare se hvordan dette går.

- 1 Lufu (V4-3/V5-2, Elione Chaves) er en nyimport. Kan ha utviklet seg, men trenger helt sikkert et løp. Det er det jeg kan si foreløpig.

- 13 Charlie Boy (V4-4/V5-3, Elione Chaves) prøver ny distanse. Men han må begynne å vise litt før jeg kan ha tro.

- 3 Close To Perfect (V5-5, Ulrika Holmquist) var bra sist. Kan være litt langt nå.

- 4 Purple Ace (V5-5, Elione Chaves) er hesten av mine som skulle ha løp her. Trenger nok denne starten. Jeg tror vinner’n «sitter et annet sted», sier Cathrine Erichsen.


P-A Gråberg: - En bra sjanse hvis han har dagen

Per Anders Gråberg (se Svensk galopps bilde over) er på plass med to ritt på Øvrevoll onsdag. Den svenske champion-rytteren er alltid å regne med.

- 8 Red Reward (V4-2/V5-1)
 går ofte fine løp, men er ingen vinnertype. Vi håper på positiv effekt av fleksible blinkers. En tredje-, fjerdeplass i Derby Trial er realistisk. 5 Got A Lot fra Søren Jensen er selvfølgelig hesten å slå, men hun er ikke helt stenklar. Har ikke vært så bra som hun var som 2-åring.

- 4 Alsimsaam (V4-3/V5-2) var veldig positiv på Bro sist, slått hode. Har jo løpt flere ganger på Øvrevoll tidligere. Var toer i 2000 Guineas i 2019 etter Priveligiado. Det skal være litt på hans premisser, det er ikke alltid han «bjudar til». En bra sjanse hvis han har dagen, uttaler P-A Gråberg til ovrevoll.no.

 

Jan-Erik Neuroth: - Nordic har et fint løp

Han rir for en stall som vinner med det meste. Wido og Jan-Erik Neuroth (se Eirik Stenhaugs bilde over) er i vinnerpaddocken nærmest hver løpsdag. Jan-Erik har 14 seire så langt i år på Øvrevoll og er toer etter Carlos Lopez som har vunnet 17 løp.

- 8 Couleur Cafe (V4-3/V5-2, Wido Neuroth) trenger nok løpet.

- 5 Nordic (V5-5, Wido Neuroth) møter gode hester, men distansen burde passe bra – og han virker på vei opp i form.

- 5 Schamyl (7. løp, Wido Neuroth) tror jeg er først av våre, men de tre vi starter er ganske like i trening. 1 Amason (Jacob Johansen) og 4 Appelino (Ulrika Holmquist) er altså de to andre. Vet jo ikke hva de til Niels Petersen kan, vi får bare se, melder Jan-Erik til ovrevoll.no.

  


Knut Arnesen:  Litt tro, men ikke klokkertro

Veterantreneren er inne i en sterk sesong. Knut O. Arnesen (se Hesteguidens bilde over) har ni seire på 53 starter og er nr. fem på trenerstatistikken. Onsdag sender han ut én hest;  Imperial Dawn med én seier på åtte starter i år.

- 5 Imperial Dawn (V4-4/V5-3, Carlos Lopez), har jeg litt tro på, men ikke klokkertro. Skuffende på dirt sist, er bedre på gress. Men han må springe av fra start. Står igjen i fire av fem løp. Vi får satse på at Carlos (Lopez, red.anm.) løser dette, sier Knut O. Arnesen til ovrevoll.no


 

Annike Bye Hansen: - Litt usikker på om han er klar for distansen

Hun reiser til England senere onsdag, Glorious Goodwood venter på Annike Bye Hansen (se Hesteguidens bilde over) og Hard One To Please. Men først er det Derby Trial i Øvrevoll-lunsjen.

- 3 Money Mission (V4-2/V5-1, Jacob Johansen) har jo ikke gjort noen glade i år. Er entaktet og en veldig sent utviklet hest. Lengre distanse nå. Men jeg er litt usikker på om han er klar for distansen. 5 Got A Lot er stor favoritt, men hun skal takle Øvrevoll og distansen. Alle de andre i feltet er vel «en overraskelse» hvis de skulle vinne, sier Annike Bye Hansen.

BANEN: - Blir som sist (5,1 og myk, red. anm.). sier baneansvarlig René Naustdal tirsdag ettermiddag.