Niels, Carlos og Gullik til topps i Malmö

06.08.2023
Artikkelbilde
Niels Petersen, Carlos Lopez og Stall Gullik kunne feire en ny storløpsseier i Malmö søndag. Foto: Svensk Galopp.

Niels Petersen hadde knapt rukket å fordøye lørdagens dobbeltseier i Dansk Derby, før han kunne feire en ny storløpsseier på Jägersro i Malmö søndag. Miss Wintown (Stall Gullik) var helt suveren i Altamiralöpning og vant for Carlos Lopez som er i storslag om dagen.

Carlos Lopez plasserte favoritten bak ledende Lady Fabiola. Inn mot oppløpet sa han takk for følget og stakk unna med flere lengder. Seieren var verdt 166.000 sek. Norskoppdrettede Lady Fabiola (Stall Marma, trener Cathrine Erichsen) holdt tappert til tredje.

"Det har vært en stor helg for oss"
- Hun presterer godt hver gang og vinner veldig enkelt i dag. Dette er en hoppe vi har høye forventninger til fremover og vi får bruke litt tid på å finne nye oppgaver. Det har vært en stor helg for oss, og vi var selvsagt veldig glade etter Dansk Derby. Fornuften sier at Slava Ukraini går mot Breeders, men har står fortsatt inne i Marit Sveeas Minneløp på Derbydagen. Vi får unne oss et glass champagne nå, men det er jobb i morgen og stallen har en hektisk periode foran seg, sa helgens store trener Niels Petersen (se Svensk Galopps bilde etter løpet; Niels Petersen, Miss Wintown, Carlos Lopez og Willa Synøve Marcussen Schou).

Takk for følget inn mot oppløpet
Carlos Lopez plasserte favoritten bak ledende Lady Fabiola. Inn mot oppløpet sa han takk for følget og stakk unna med flere lengder. Seieren var verdt 166.000 sek. Norskoppdrettede Lady Fabiola (Stall Marma, trener Cathrine Erichsen) holdt tappert til tredje. - Hun presterer godt hver gang og vinner veldig enkelt i dag. Dette er en hoppe vi har høye forventninger til fremover og vi får bruke litt tid på å finne nye oppgaver. Det har vært en stor helg for oss, og vi var selvsagt veldig glade etter Dansk Derby. Fornuften sier at Slava Ukraini går mot Breeders', men har står fortsatt inne i Marit Sveeas Minneløp på Derbydagen. - Vi får unne oss et glass champagne nå, men det er jobb i morgen og stallen har en hektisk periode foran seg, sa helgens store trener Niels Petersen.

* Thunder Sea (Stall Perlen, trener Wido Neuroth) var med i seiersbildet helt hjem i Svenskt Oaks, men møtte nøye seg med tredje. Carlos Lopez vant også her med American Zodiac trent av Lennart Reuterskiöld jr.

* I rammeløpene ble den en annenplass til Downtown Leo og tredjeplass til Jet Action. Begge eid av Stall Perlen og trent av Wido Neuroth.

* Den svenske Derbyvinneren Ayani var helt outstanding i Hurricanelöpning. Han cruiset unna foran feltet, og ABBA-Benny/Jessica Long kunne plusse på 415.000 sek på hestens konto. Dette er en fantastisk hest.