Tips til løpene onsdag 2. august kl. 12.00

Skrevet av Ola J Jakobsen,  01.08.2023
Artikkelbilde
Got A Lot - Foto Burt Seeger

Spennende V4-omgang med dansk banker

Onsdagens lunsjgalopp byr på flere spennende spilleløp. Dagens høydepunkt rent sportslig er Derby Trial. Kun ni hester til start, men flere spennende hester gjør sin entre. Min banker for dagen kommer fra en skuffende prestasjon på Jægersro, men får nå gress under høvene igjen og skal vinne sitt løp.

Løp 1  V4-1  Norsk Galopp Cup – Grunndivisjon Stayer, 2400 Gress

Man Of Devotion har levert to solide løp I år og skal være favoritt I dette løpet. Prestasjonen sist var meget god, og jeg tror hesten fort kan være noen kilo bedre. Fredriq Von Soa skuffet som stor favoritt i sin forrige start. Var aldri godt gående og fikk en godkjent matlapp. Kan absolutt bedre. Dolores får lærling på ryggen og to kilo lettelse. Kan fort kjempe i toppen. Sir Aircross skufet også som favoritt i sin forrige start. Distansen nå kan passe han bedre, men det er en spesiell herremann som må ha dagen. Løpet bør uansett garderes med flere hester.

5 Man Of Devition – 3 Fredriq Von Soa –  8 Sir Aircross  Outs: 4 Dolores

 

Løp 2  V4-2  V5-1  Derby Trial, 2160 Gress

Got A Lot er en dansk gjest som startet sesongen i Dubai. Kom tilbake og har vært knepent slått i sine to løp på gress. De prestasjonen skal holde lenge her og hun blir min banker for dagen. Jeg velger å se bort ifra løpet sist på Jægerso da dette løpet gikk på sand. Atticus synes jeg gikk et fantastisk løp sist mot eldre hester. Nå er det Norsk Derby 20. august som gjelder. Må fortsatt forbedre seg, men er på riktig vei. Red Reward har vunnet på sand tidligere i år. Synes prestasjonen på Øvrevoll i hans nest siste start kunne vært bedre. Formen er synkende, men kan ha dratt nytte av at han nå kjenner banen. Money Mission skal ut på sin lengste distanse noen gang, kan dra nytte av det.

5 Got A Lot – 2 Atticus – 8 Red Reward  Outs: 3 Money Mission

 

Løp 3  V4-3  V5-2  DD-1  Orkan Handicap  1730, Gress

Nok et vanskelig spilleløp. Tre av hestene gjør sin årsdebut og skal på gammel form kunne vinne et løp som dette. Jeg blir ikke overrasket om det skjer, men vil gjerne se de prestere først. Alsimsaam er en hest som trives på Øvrevoll og har gått gode løp her tidligere. Var knepent slått sist og er i form. Trent var helt ute av det sist på sanda, men prestasjonen gangen før på gress er mer enn godt nok. Lufu er en spennende import som vant i England i fjor. Denne hesten må med på bongen.  Penny Lane radet opp seire i fjor. Viste et snev av gammel form sist.

4 Alsimsaam – 2 Trent – 11 Penny Lane  Outs: 1 Lufu

 

Løp 4  V4-4  V5-3  DD-2  Norsk Galopp Cup – Grunndivisjon Sprint, 1170 Gress

The Prince avsluttet meget godt sist og får et knepent vinnertips. Går på det jevne og får tre kilo lettelse.  Greycious Girl så lenge farlig ut forrige torsdag, det stummet litt på slutten. Kan på en god dag. Azure World er jevnheten selv og kan ta sin fjerde seier for året. Trives også godt på gresset, er rask fra start og har trukket et bra startspor. Kan fort lede hele veien. Supremacy Quick bærer liten vekt og er i form. Startet også på søndag og fikk da en fin-fin tredjeplass.

10 The Prince – 9 Greycious Girl – 1 Supremacy Quick  Outs: 2 Azure World

 

Løp 5  V5-4  Ovation Handicap, 1600 Dt

Lynghonning fortjener snart å vinne et løp. Jeg tror årets første kommer her. Hun er i form og skal vinne dersom hun viser noe av det hun kan. Oliver er ikke lett å få først over mål. Har startet hele ti ganger i år og vært annen fire ganger. Årets første kan også komme for hans del. Bobby The Brown viser jevn god form. Er litt opp og ned på prestasjonene, men får han et heldig løp er han også en av flere som kan ende i striden. Zagora viser fart i trening, men har ikke vært i nærheten de siste tre gangen. Krysses hvis man skal gardere de tre første.

5 Lynghonning – 4 Oliver – 1 Zagora  Outs: 2 Bobby The Brown

 

Løp 6  V5-5  Old Pal Handicap, 1800 Gress

Wishformore var ikke mye slått sist og kan være på vei mot toppform, det sammen gjelder Close to Perfect. Setter Wishformore først da jeg tror distansen passer han bedre. Nordic er droppet litt i handicap, men har ikke vist all verden i sine to første starter. Kommer fra en stall i form. Purple Ace gjør sin årsdebut. Fikk hele seks kilo for sine to siste seire i fjor. Har på følelsen av at han trenger løp i kroppen. Prince Valiant kommer ikke med på tipslinjen, men skal med på bongen. Velger å spille alle i V5-finalen.

2 Wishformore – 3 Close To Perfect – 4 Purple Ace  Outs: 5 Nordic

 

Løp 7  2- Årsløp, 1370 Gress

Et lite felt hvor samtlige fem gjør karrierens første start. Rosalina gjør alt riktig i trening og får vinnertipset. Jan- Erik Neuroth velger å ri Schamyl framfor Amason og Appelino. Setter han da først av hestene til trener Neuroth. Appelino er første avkom til superhoppa Appelina. Blir spennende å se om han kan svare opp til morens prestasjoner på sikt. Chelsea Morning kommer fra en mor som har levert mange vinnere. Tror ikke hun er god nok til å slå favoritten.

2 Rosalina – 5 Schamyl – 3 Chelsea Morning  Outs: 4 Appelino

 

V4-1:  1-3-4-5-7-8-9

V4-2:  5 Got A Lot

V4-3:  1-2-4-8-11

V4-4:  1-2-5-9-10      = 350

 

V5-1:  5 Got A Lot

V5-2:  1-2-4-5-8-11

V5-3:  1-2-5-9-10   

V5-4:  2-4-5

V5-5:  Alle                   = 450