Tips til løpene torsdag 10. august kl. 17.30

Skrevet av Ola J Jakobsen,  09.08.2023
Artikkelbilde
Sweet Caroline ©Hestefoto ved Marek Rzewuski

Seier i det fjerde forsøket?

Kveldens V65 innleder meg flere oversiktlige løp. Jo lengre ut man kommer i omgangen jo vanskeligere blir det. Min banker kommer allerede ut i den første avdelingen og har blitt mye betrodd av spillerne uten å lykkes. Denne gangen tror jeg hun vinner, men jeg er ikke helt overbevist. Hun blir min banker i mangel på andre kandidater.

Løp 1 Palermo Handicap, 1600 Dt

Hear The Drums startet året på en overbevisende måte og vant lett i årsdebuten. Skuffet så i Danmark før det ble en meget god tredjeplass på den svenske Derbydagen. Jeg tror årets andre kommer her. I Rest My Case imponerte sist og vant til slutt helenkelt. Kan fort bli en ny topp plassering. Tambora Queen går sjelden et dårlig løp på sandbanen. Er droppet i handicap og skal kunne tallet sitt. Precious var strøket i Danmark på lørdag, blir kun en outsider her.

5 Hear The Drums – 1 I Rest My Case – 2 Precious  Outs: 4 Tambora Queen

 

Løp 2  V65-1  Maidenløp, 1600 Dt

Min banker blir Sweet Caroline. Er like god på gress som på sand, men mangler karrierens første. Den tror jeg kommer her. Hun har ikke vært mye slått i år og fortjener å besøke vinnerpaddocken.  Happiness synes jeg bare blir bedre og bedre. Men litt forbedring så kan hun utfordre favoritten.  Deedaay går på det jevne. Må forbedre seg ytterligere. Shape Of You gjør årsdebut. Skal ikke være god nok.

2 Sweet Caroline – 1 Happiness – 4 Shape Of You  Outs: 5 Deedaay

 

Løp 3  V65-2  Norsk Galopp Cup – Sølvdivisjon Sprint, 1170 Gress

Youonlyliveonce nektet å la seg bli passert sist og vant med toppvekt på myk bane. Tror han gjør det igjen selv om det blir tøffere nå. Madi Banja drar nytte av distansen. Avslutter alltid bra. Chef La Adare kommer med tre seire på fire starter. Drar nytte av liten vekt på myk bane. Canmore nærmer seg virkelig toppform. Tar snart årets første.

3 Youonlyliveonce – 4 Madi Banja – 1 Canmore  Outs: 2 Chef La Adare

 

Løp 4  V65-3  V4-1  Norsk Galopp Cup – Bronsedivisjon Stayer, 2400 Gress

Khatun nærmer seg toppformen og var slått av bedre hester sist. Møter enklere motstand denne gang, men bærer mere vekt. Synes utviklingen hennes går i riktig retning og jeg tror hun slår stallvenninnen Bassoline. Bassoline står med to strake og kan ta sin tredje. Har imponert og fått fem kilo for sine seire. Blir ikke overrasket om hun kan to tre kilo til. Double Ux har en seier på seks starter. Kan også på en god dag, men må gjerne ha det sydd opp. Caramel Lizard avsluttet fort sist, blir spennende å se hun over Derbydistansen. Bruker kun Støren duoen på V65.  Skal du gardere med flere så ta med deg Caramel Lizard, Double Ux, Amzaan og My French Dream

9 Khatun – 7 Bassoline – 3 Caramel Lizard  Outs: 2 Double Ux

 

Løp 5 V65-4  V4-2  Playing Bit Handicap, 1100 Dirt

How Dare You tok årets første og vant knepent sist. Møter ikke all verden og kan legge på til to strake. Heia Pingu er droppet mye i år, men har vist fart som rekker her. Kan bedre enn formtallet. Oliver ble sjenert nest sist. Uten trafikkproblemer så er han på målfotoet. Colonel Zain viste litt positivitet sist, men må forbedre seg. Blir ikke med på V65 bongen.

7 How Dare You – 8 Heia Pingu – 4 Colonel Zain  Outs: 5 Oliver

 

Løp 6  V65-5  V4-3  DD-1  Høymyr Hesteutstyr Cup V, 1100 Dirt

Nok et vanskelig spilleløp. Treffer Singing Butler starten og er blant de fremste inn i svingen så tror jeg han legger på til årets andre seier. Motstanden nest sist på dirt ble for tøft. Bedre forutsetninger nå. Azure World går aldri et dårlig løp. Med der fremme igjen. Machine Gun får en seiersvant rytter på ryggen. Har startet mye i går, men går sjelden et dårlig løp. Trekk for dårlig startspor. Brazuca imponerte litt sist, i tet fra start til mål. Vil helt sikkert være med fra start.

3 The Singing Butler – 9 Azure World – 10 Brazuca  Outs: 12 Machine Gun

 

Løp 7  V65-6  V4-4  DD-2  Norsk Galopp Cup – Grunndivisjon Mile, 1600 Gress

Blir aldri helt klok på Fredriq Von Soa, men vekstbetingelsene kontra noen av konkurrentene er bedre nå. Tror også det er et pluss at det er svikt i banen og en sterk jockey på ryggen. Treåringen Lucky Diamond viste god form i seiersløpet sist. Kan ha truffet toppformen, men må uansett forbedre seg noe. Started It All fikk tre kilo for en andreplass sist, viser hun den prestasjonen som sist kan hun fort være først. Spennende å se Redneck som har hatt en liten pause. Må forbedre seg noe for å gå til topps. Løpet må uansett garderes.

14 Fredriq Von Soa – 1 Lucky Diamond – 12 Redneck  Outs: 10 Started It All

 

V65-1: 2 Sweet Caroline

V65-2: 1-2-3-4

V65-3:  7-9

V65-4:  5-7-8

V65-5:  3-9-10-12

V65-6:  1-3-10-12-14        = 480,-

 

V4-1:  7-9

V4-2:  7-8

V4-3:  Alle 12

V4-4:  1-10-12-14     = 384,-