Tips til løpene torsdag 17. august kl. 17.30

Skrevet av Ola J Jakobsen,  16.08.2023
Artikkelbilde
Naasha ©hesteguiden.com

Vorspiel og en banker i sin livs form

Torsdag er dagen før Norsk Galoppsports store høydepunkt på søndag, Norsk Derby. Derbydagen har fått et fantastisk løpsprogram. Alle løpene går på gress og tråkka kommer til å være smekkfullt av festglade mennesker. Nå på torsdag går samtlige løp på dirt og min banker kommer ut i V65-5. Hesten har aldri vært bedre og vant overlegent på lette ben sist. Blir mitt holdepunkt i en oversiktlig omgang.

Løp 1  Quick Chinook Handicap, 1100 Dirt

The Singing Butler svarte opp alle angrep sist og vant til slutt enkelt. Skal igjen ha en toppsjanse. Har også trukket et perfekt startspor. Er heller ikke avhengig av tet og kan ligge på vent, men må være med fra start. Oche Dart fikk årets første seier i sin forrige start. Kan fortsatt ha litt å gå på og er lynrask fra start. Rock Dancer er tilbake på dirt. Kan vinne på en god dag. The Prince er også i god form og kan fort ta årets andre dersom favorittene skulle svikte.

3 The Singing Butler – 6 Oche Dart – 5 The Prince  Outs: 2 Rock Dancer

 

Løp 2  V65-1  Quick Shania Handicap, 2400 Dirt

Sir Anton har vunnet bade på gress og på dirt I år. Fikk fire kilo for sin siste seier og spørsmålet er om det er mye mer å gå på? Jeg tror det, og han får vinnertipset. Airtrix har skuffet meg litt i år selv om han har vært på trippelen tre ganger. Viser han et par kilo bedre enn sitt handicap så kan han krysse målstreken først. Clauses Andy trives på Øvrevoll, men er veldig opp og ned i sine prestasjoner. Kan på en god dag. Spent på Colonel Zain. Hesten skal ut på en ny distanse, og kan være alt mulig. Bruker kun de fire nevnte på V65 bongen.

4 Sir Anton – 5 Airtrix – 7 Colonel Zain  Outs: 8 Clauses Andy

 

Løp 3  V65-2  Quanero Handicap, 1100 Dirt

Bartat tapte mye I starten sist fra et godt startspor, men avsluttet best av alle og ble nr to. Treffer hun starten så vinner hun fort dette løpet. Legosoldat har startet et par ganger på gress, men er nå tilbake på dirt. Er også droppet i handicap og skal kunne forsvare tallet sitt. Machine Gun er også droppet, men må treffe starten og være med fra start.  Desert Dust vinner snart løp, spørsmålet er bare når.

8 Bartat – 6 Legosoldat – 2 Desert Dust  Outs: 7 Machine Gun.

 

Løp 4   V65-3  V4-1  Queen`s Delight Handicap, 2400 Dirt

Amzaan har gått flere gode løp på dirt, selv om det er en stund siden. Forsvarer hun den fine formen fra sist torsdag så kan hun fort bli vanskelig å slå. Moonflash synes jeg forsvarte seg godt sist.  Elsker distansen. Perfect Illusion er på vei ned i handicap. Har startet mye i år og vunnet tre av ti løp. En hest du aldri vet hvor du kan plassere.  Queen Of Antarktis har gått to gode løp på gress i sine to siste starter. Har tilgode å vinne løp, men kan fort lede fra start til mål dersom hun får teten fra Perfect Illusion.

3 Amzaan – 4 Moonflash – 7 Queen Of Antarktis  Outs: 5 Perfect Illusion

 

Løp 5  V65-4  V4-2  Quinta Do Lago Handicap, 1600 Dirt

Et lite felt hvor min vinner er Oliver. Står med seks andreplasser, er uheldig og møter alltid en bedre hest for dagen. Nå tror jeg han skal lykkes for første gang i år. Lynghonning fortjener også en seier snart. Kan komme nå. Zagora begynner endelig å vise form. Med litt forbedring så kan hun ta karrierens første. Løpets store outsider. Heia Pingu er ingen speedkule ut fra start, men trenger ikke den egenskapen nå. Dette er en hest som skal følges framover, kan bedre enn sitt handicap.

6 Oliver – 2 Lynghonning – 7 Heia Pingu  Outs: 1 Zagora

 

Løp 6  V65-5  V4-3  DD-1  Quick Knock Handicap, 1600 Dirt

Naasha har kanskje aldri vært bedre enn hun er nå. Vant enkelt sist på lette ben og kan fort være god for nærmere 70 i handicap. Fikk tre kilo for seieren sist, men var fryktelig god for dagen.  Jeg tror hun bare vinner. Corazon De Leon er ikke mye slått i sine siste starter. Kan på besteform utfordre favoritten. Trent har vært uheldig i år, kan hvis han vil. Karen From Finance har ikke vunnet på lenge. Chavez opp er alltid et pluss.

11 Naasha – 9 Corazon De Leon – 10 Karen From Finance  Outs: 7 Trent

 

Løp 7  V65-6  V4-4  DD-2  Hovslager Danny Patil Amatørløp, 1100 Dirt

Dette er det vanskeligste løpet denne løpsdagen. Løpet trenger en bred gardering. Imperial Dawn vinner og vinner. Kan fort ta årets fjerde seier. Er han like rask fra start som sist så blir han vanskelig å slå. Har også stått igjen et par ganger, noe jeg ser jeg som eneste hinder. Titanium Carlras har levert varene i hele år. Spent å se han kan mot disse hestene. Har fart i kroppen. Black Million skal absolutt med på bongen. Er variabel, men er nå tilbake på sitt handicap og kan vinne. Norlando har fått et utvendig startspor. Spørs om han kan så mye mer enn det han har vist i år.

1 Imperial Dawn – 5 Titanium Carlras – 11 Norlando  Outs: 9 Black Million

 

V65-1:  4-5-7-8

V65-2:  2-6-7-8

V65-3:  3-4 

V65-4:  1-2-7-6

V65-5:  11 Naasha

V65-6:  1-5-9-11                = 512

 

V4-1:  1-3-4-5-7

V4-2:  1-2-6-7-8

V4-3:  11 Naasha

V4-4:  Alle 11                 = 550,-