-En helt utrolig kveld for stallen

17.08.2023
Artikkelbilde
Machine Gun ©hesteguiden.com

Trener Knut O. Arnesen var både rørt og delte ut ros til hele teamet på stallen etter torsdagens løp. -Jeg har vunnet tre løp på samme dag før, men aldri på Øvrevoll. Dette var helt utrolig, sa kveldens mann på Øvrevoll.

Første seier til Arnesen kom med Maching Gun (Bibbi H. Hansen) og Willa Synøve M. Schou i det tredje løpet. Willa fikk full fart på Machine Gun nedover oppløpet og vant med snaue fem lengder.  -Dette var sesongens tolvte seier og det har gått veldig bra i hele år. Vi har en kjempegjeng på stallen og nå gleder vi oss til Derbydagen. Selve hovedløpet synes jeg er åpent i år, mens det er Caio Shark i det fjerde løpet som er vår største sjanse på forhånd. Dusty Taylor og jeg har lagt ned mye arbeid for å få han i så fin forfatning, sa en fornøyd Knut O. Arnesen.

©hesteguiden.com 

 

The Prince ©hesteguiden.com

The Prince (M & M Racing) lå i baktroppen innledningsvis, men leverte et forrykende oppløp og hentet igjen The Singing Butler i god tid før mål. Sandro De Paiva, som har flere spennende ritt søndag, red hesten inn til årets andre seier. -Han er vært annen to ganger på rad og jeg synes han har gjort gode innsatser i de løpene også. Det var fint at han fikk vinne i dag. Sandro rir godt og gjorde en bra jobb igjen, uttalte amatørtrener Hege Larsen Mjønli.


 

Sir Anton ©hesteguiden.com

Sir Anton (Stall Hope) overtok føringen tidlig for lærlingen Silje Strand. Fra den posisjonen ble det lett spill, og fireåringen dro fra feltet med mer enn ti lengder. Dette var årets tredje seier på sju starter. -Han gikk med mye vekt mot enklere motstand i dag. Silje hadde full kontroll fra front og det ble veldig langt ned til de andre, konstaterte trener Pål Jørgen Nordbye.

 

 

Amzaan ©hesteguiden.com

Carlos Lopez hadde en god dag på Bro Park tirsdag, og han er høyaktuell i en rekke storløp på Derbydagen. I det fjerde løpet lå han godt plassert hele veien med favoritten Amzaan (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen). De satte inn støtet rundt siste sving og vant med drøye seks lengder. -Det ble litt i overkant av hva som var nødvendig. Denne hoppen har jeg store forventninger til neste år. Hun har i utgangspunktet for god avstamning til å stå hos en kar som meg, men vi var heldig som fant henne og dette lover godt for fortsettelsen, oppsummerte Knut O. Arnesen etter kveldens andre seier.

 

Lynghonning ©hesteguiden.com

Lynghonning (S.C.E.A. Haras De Miel) stakk rett til front og dro friskt unna for Malin Holmberg. Nestfavoritten holdt unna for Punktum Finale, og rytter Malin Holmberg kunne feire seier nummer 100. -Jeg synes hun fortjente å vinne dette løpet etter å ha levert flere sterke løp på rad uten å få den øverste plassen på pallen. Jeg var litt bekymret for om det gikk litt for fort foran, men det holdt heldigvis helt hjem. Stallen har levert veldig bra så langt i år, fortalte en tilfreds trener Hallvard Soma.

 

Naasha  ©hesteguiden.com

Soma og Holmberg lå ikke på latsiden og innkasserte en ny seier direkte i det sjette løpet. Malin lå godt plassert med Naasha (Soltun Racing) der fremme hele veien og skvatt unna med snaue fire lengder mot mål. Spillerne visste hva de gjorde ved å gjøre Naasha til klar favoritt, og Soma tok årets tiende seier på Øvrevoll. -Malin rir godt og det ble veldig enkelt i dag. I tillegg gjør stallvenninnen Holiday årets beste løp til tredje. Nå gleder vi oss til søndag, uttalte trener Hallvard Soma.

 

Imperial Dawn ©hesteguiden.com

Imperial Dawn (Inger Skrede) stakk rett til front i avslutningsløpet og holdt skansen helt hjem for Fernando Manzo i amatørløpet. Seieren ble sikker foran Titanium Carlras. Dermed tok familiehesten sin tredje strake seier, og Knut O. Arnesen bokførte sin første seierstrippel på én dag på Øvrevoll. -Dette var virkelig gøy. Jeg var litt bekymret med tanke på innerspor i amatørløp over kort distanse etc. Men Fernando løste alt sammen fint og hesten er i kjempeform. Nå blir det feiring, avsluttet kveldens mann Knut O. Arnesen. Han har nå 14 seire så langt denne sesongen på Øvrevoll. Det er like mange som stallen vant totalt i 2022.