-Jeg har en god følelse

02.08.2023
Artikkelbilde
Atticus ©hesteguiden.com

Trener Are Hyldmo var både lettet og glad etter at Atticus (Stall PP) hadde vunnet Derby Trial. Sandro De Paiva lå godt plassert hele veien, koblet et sterkt løp på oppløpet og holdt sikkert unna for den danske storfavoritten Got A Lot. Broren Stroxx Carlras vant Norsk Derby for to år siden. Nå lades batteriene for året store oppgave på hjemmebane for Atticus. -Vi har selvsagt hatt Norsk Derby som et stort mål, og nå er det lov å drømme litt. Han er litt sent utviklet og jeg må takke tålmodige eiere for at jeg har kunne legge opplegget slik jeg ønsker. Han blir bedre og bedre for hver start nå, og jeg ser lyst på fremtiden, sa en godt fornøyd trener Are Hyldmo. Carlos Lopez ble dagens beste jockey med tre seire.

©hesteguiden.com 

 

Sir Anton ©hesteguiden.com

Det første løpet endte i en duell mellom Sir Anton (Stall Hope) og Moonflash. Førstnevnte var sterkest og vant som et fjerdevalg. Carlos Lopez plasserte den norskoppdrettede fireåringen midt i feltet og angrep for fullt langt ute i banen på oppløpet. Han tok årets andre seier med snaue to lengders margin ned til annenhesten. -Vi må være godt fornøyd i dag. Hesten gikk opp litt i distanse og svarte fint på det. Ekstra hyggelig med klaff i et løp med god førstepremie, oppsummerte trener Pål Nordbye.

 

Heart of Kabeir ©hesteguiden.com

Heart Of Kabeir (Stein Syrstad/Ida Tangen Syrstad) var med fremme i front hele veien, og da Maikel Narvaez Bravo ba om litt ekstra på oppløpet stakk hun unna til suveren seier. Hun vant med snaue seks lengder ned til annenhesten Tootick. Hesten var kun et sjuendevalg i spillet, men trener Silja Støren hadde langt mer tro på forhånd. -Jeg synes oppgaven så spennende ut, men det var uenighet om hesten ville trives på gresset. Jeg mente selv at det kom til å gå bra og fikk rett, smilte Silja. -Nå gleder vi oss til Derbydagen. Vi har spennende oppgaver den dagen for hester på stallen, så det er lov å håpe på en god dag!

 

Imperial Dawn ©hesteguiden.com

Imperial Dawn (Inger Skrede) tok front direkte og lot seg aldri fange fra den posisjonen. Carlos Lopez disponerte kreftene helt perfekt og vant veldig sikkert foran en liten klynge med godt avsluttende konkurrenter. -Jeg har hatt god tro på Imperial Dawn lenge, og nå har vi fått belønning med to seire og en annenplass den siste måneden. Stallen gjør det bra, teamet legger ned en stor innsats og vi er godt fornøyd, sa trener Knut O. Arnesen.

 

Bobby The Brown ©hesteguiden.com

Bobby The Brown (Team Bobby) gikk foran hele veien i det femte løpet og holdt sikkert unna for både Oliver og Lynghonning. Malin Holmberg timet det hele perfekt med tredjevalget i spillet som tok årets andre seier. -Han trives best på sandbanen og er en jevn og tøff hest. Opplegget ble litt annerledes enn forventet. Jeg hadde regnet med at stallvenninnen Lynghonning skulle gå i front, men slik ble det ikke. Malin løste det hele perfekt og det var morsomt med en ny seier, uttalte trener Hallvard Soma.

 

Nordic ©hesteguiden.com

Et lite kvalitetsfelt kjempet om seieren i det sjette løpet, og det var Nordic (Stall Perlen) som festet grepet på oppløpet for Jan-Erik Neuroth. Dette var hestens sjette seier i karrieren, men hans første fulltreffer i år. -Han møtte noen gode i dag, men er bra selv også. Jeg syntes distansen burde passe bra og det viste seg å stemme, fortalte trener Wido Neuroth. -Alt ser bra ut med Ami De Vega før Norsk Derby. Søndag skal stallen til Malmö og vi starter blant andre Thunder Sea i Svenskt Oaks. Jeg er selvsagt spent på om det blir seier med henne.

 

Rosalina ©hesteguiden.com

Kvalitet var det også på toårsløpet som avrundet onsdagens lunsjgalopp. Rosalina (Mme Fernande) var raskest i uttaket og siden var det aldri snakk om saken. Carlos Lopez tok sin tredje seier for dagen med nær fire lengders margin ned til toppstammede Appelino som leverte en flott debut. -Dette er en hest vi har store forventninger til og vi er selvsagt veldig godt fornøyd med debuten. Nå gleder vi oss til helgen. Slava Ukraini er stor favoritt i Dansk Derby og alt ser bra ut. Cotton Eye Joe er spennende og var god i Svenskt Derby, mens Gravity utvikler seg positivt. Både Ascot Brass og Iron Butterfly skal ut i hoppeløpet, og disse to slutter aldri å imponere. Søndag er det vel Miss Wintown i Altamiralöpning som er den feteste sjansen på forhånd. Stallen sender ut hele 17 hester i helgen, så det blir både hektisk og spennende, avsluttet trener Niels Petersen.