Ida: "Det er mulig, men det blir tøft å vinne"

Skrevet av Tom W. Johannessen ,  15.12.2023
Ida Tandberg vant sist hun red Fegentri-løp i Norges farger. Foto: Ippodromo di San Rossore.

Ida Tandberg er startklar på Mauritius. Hun sitter opp på Uncle Frank i det siste løpet i Fegentri Championship Lady Rider. - Det er mulig, men det blir tøft å vinne, sier Ida foran lørdagen.

Det er nettopp vinne Ida må gjøre (10 poeng for seier) i solskinn og 28 grader på Mauritius. Samtidig som franske Margaux Collomb må bli nummer seks eller dårligere (1 poeng). Da er Ida fra Sørkedalen årets Fegentri-vinner sammenlagt. Stillingen nå er 77-69 i fransk favør.

"Alle sier at løpet er åpent"
– Jeg håper på en god plassering. Uncle Frank er ranket langt ned, men hesten har bare startet to ganger etter lang pause og kan ha fordelen av å være ganske «fresh». De fleste av de andre har startet mye. Margaux Collomb rir Liquid som ikke skal være sjanseløs på papiret. Alice Keighley, Storbritannia, sitter på favoritten. Alle sier at løpet er åpent. Vi får se. Banen er relativt liten, bare 1650 meter. Jeg er uansett sikret sølvplassen og er veldig fornøyd med det jeg har prestert, sier Ida til ovrevoll.no.

* Ida, årets amatørchampion på Øvrevoll, kommer fra to seire: Med Diggit på Øvrevoll 16. november og på Ira Degli Dei i Fegentri-løp i Pisa 3. desember.

* Margaux Collomb, som leder Fegentri-serien, har vunnet 22 løp i sin karriere. Fire av dem i Fegentri der Ida Tandberg har vunnet to løp.

SISTE: Ida Tandberg, på ryggen av Uncle Frank, ble nummer 8 i Fegentri Trophy på Champ-de-Mars i Mauritius lørdag. Det ga ett poeng; Ida sluttet dermed på 70 poeng. Franske Margaux Collomb tok andreplassen i løpet med hesten Liquid og fikk syv poeng. Collomb vant dermed Fegentri-serien sammenlagt i 2023 med 84 poeng.
Ida Tandberg ble sterk toer. Marie Gras fra Tyskland ble nummer tre foran Claudia Tena Coella de Portugal.
Sistnevnte er ikke fra Portugal, men fra Spania.
* Lørdagens løp ble vunnet greit av favoritten Royal Virtue med engelske Alice Keighley. Tiden på 1650 meter var 1.40,56.