Annike: "Den neste vinner'n er den viktigste"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.02.2023
Artikkelbilde
DERBY-TRIUMFEN: Hans Sköld (f.v.), Annike Bye Hansen, Hard One To Please, Sergio Pacheco og Jacob Johansen. Foto: Hesteguiden.com

Annike Bye Hansen har ristet av seg et mektig prisdryss. Blikket er rettet mot en ny sesong. – Den neste vinner’n er den viktigste, sier hun i dette intervjuet med ovrevoll.no.

- Det er gøy å få det til. Og jeg er takknemlig; flott uttelling og 5,6 millioner inn. Men jeg slår meg ikke på brystet. Jeg bruker ikke så mye tid på å se bakover. «Titta framåt», sier hun. Med ettertrykk. Enkelt og greit. Ikke no’ jåleri.

Kanonsesongen og en "posterboy"
Hun kunne ha lent seg lenger på fjorårets kanonsesong, Hard One To Please og over 21 i seiersprosent, men Annike vet at hestesport og galopp er ferskvare. Veldig ferskvare. Nå har hun 11 hester på stallen; «det skal bli 16». - Antallet er perfekt for grunntrening. Der bruker vi mye tid, sier hun på vegne av stallen som trente frem årets «posterboy» i skandinavisk galopp i fjor; Hard One To Please:

* 17. juli: Seier i Svenskt Derby på dirt’en i Malmö.
* 21. august: Overlegen seier på Øvrevoll i den norske utgaven.
* 18. september: Som 3-åring, gull i Stockholm Cup International med god hjelp av vinnerskallen til både hest og jockey Pat Cosgrave.


STOCKHOLM CUP: Hollie Doyle og Outbox (innvendig) fighter for gull, men Pat Cosgrave og Hard One To Please kommer i mektige kliv midt i banen og vinner Stockholm Cup i fjor. Førstepremien på 875.880 norske kroner går til Väsby Häst AB. Bronse: Master Bloom og Elione Chaves. Foto: Svensk Galopp

«All logikk tilsier at han skal bli bedre»
- Jeg blir overrasket om han ikke blir bedre i år. All logikk tilsier at han skal bli bedre. Han vokser og får mer muskler. Det var mye bein på ham i fjor. Han var veldig hengslete og valpete. Hard One To Please begynner å bli voksen nå, forteller Annike og skisserer en foreløpig 2023-plan for matchingen av stjernehesten.

Sesongdebut 17. mai?
- Jeg håper han kan sesongdebutere 17. mai på Øvrevoll i et eliteløp. Så er det Klampenborg og Scandinavian Open. Deretter Oslo Cup i juni. Intet i juli. Så får vi se og vurdere Sveaas; om 1800 er for kort? I september er det Stockholm Cup. Dubai den vinteren han blir 5? Vi får se om vi kan dra dit. Eieren vil at vi diskuterer muligheten.

Vi iler til med å opplyse om at Annike har vært en klar tilhenger av «god, gammeldags norsk vintertrening». Og løpspauser. Men nå må det tenkes: Hard One To Please ser definitivt ut til å være bygd for store oppgaver og internasjonalt selskap.

«De samme jockeyene som før»
Hun, altså Annike, er uansett og på alle måter kampklar foran 2023. Stallen ser spennende ut, da tar vi ikke hardt i. Jockeyvalget er alltid interessant.
I fjor delte Oliver Wilson (Svenskt Derby), Jacob Johansen (Norsk Derby) og Pat Cosgrave (Stockholm Cup) suksessen med Hard One To Please, nå med 94 i formtall.
– Det blir de samme jockeyene som før. Så får vi få fart på Nora, sier Annike som venter ambisiøse Nora Hagelund Holm inn i stallen når sistnevnte kommer tilbake fra sitt vinteropphold Chile i slutten av februar.

* Lørdag 24. juni er sesongens 10. løpsdag på Øvrevoll: To Guineas-løp og Oslo Cup. I år et absolutt toppløp. Fest setebeltene:

Hard One To Please
mot comebackende Square De Luynes, sist ute på Meydan 5. mars i fjor.
Pat Cosgrave har for øvrig vunnet Stockholm Cup med begge.
Så kommer selvfølgelig tittelforsvarer Quebello. Hesten Tobias Hellgren på forhånd trodde han ville vinne Oslo Cup med i fjor. – Ser glimrende ut nå, sier Tobias til ovrevoll.no.
Neuroth-stallen skal selvfølgelig også regnes med kandidater:
Jet Action, Seneschal og eventuelt 4-årsjokerne Pas De Faux og Sea Lodge som «blir bedre og bedre og står distanse». Sitat Jan-Erik Neuroth. 

* Årets Oscar-galla ble en Annike-galla. Hun ble virkelig satt pris på: Hard One To Please, eid av Väsby Häst AB og Hans Gustaf Sköld, fikk prisen som Årets 3-åring, Årets Stayer og Årets Hest 2022. Annike selv fikk  Årets Bragd-prisen fra Tattersalls.

Hjemmeside Annike Bye Hansen


Del på Twitter     Del på Facebook     dekor Tips en venn!     dekor Utskrift