Den satt! Hilsen Nora

Skrevet av Tom W. Johannessen,  20.01.2023
Artikkelbilde
Nora Hagelund Holm vant sitt første løp i Chile på Golden Nickel til 16 ganger pengene. Foto: Skjermdump/Hipódromo Chile

Så satt den der! På Hipódromo Chile i Santiago vant Nora Hagelund sitt første løp etter at «hun stakk avgårde» som pappa Steinar Holm uttrykker det. Seiershesten het Golden Nickel.

* Dermed ble det vannbøtte (se skjermdump/Facebook) over hodet etter «First Winner» - med blant andre Carlos Lopez ringside. Og Nora smilte veldig bredt.DET HADDE hun grunn til. Hun red et avventende og flott løp og seilte inn til sikker seier på utsiden av en løshest.
24-åringen skal i utgangspunktet være i Chile til 7. februar – uten at datoen er helt spikret. Flybilletten hjem gir muligheter for fleksibilitet. Nora, nå med profflisens, har sagt opp jobben hos Cathrine Erichsen – «for å ha ryggen fri» som Cathrine sier. 1. mars er ellers Silje Strand på plass i stallen til Cathrine Erichsen, førstnevnte befinner seg nå i Australia.

* Nora Hagelund Holm vant sitt første Øvrevoll-løp på Celtic 31. juli 2014.

CARLOS LOPEZ OG MANUEL MARTINEZ tilbringer også vintersesongen i Chile. Carlos er ventet tilbake i slutten av februar. 41-åringen er nå på sine hjemtrakter og bor hjemme hos foreldrene i Santiago.
Carlos, som var toer på lærling-statistikken i Chile i år 2000, har ni norske jockeychampionat og er nummer én på denne Øvrevoll-listen gjennom alle tider. Han har så langt vunnet fem løp på to forskjellige baner i Santiago.
Første Øvrevoll-seier: På Jan Bjørdals Playing Philigirl den 17. september 2002.

* Yvonne Durant, nå 52 år, vant fire løp i Chile på fire forskjellige baner.