"Four-timer" sist lørdag, rir ti løp i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.01.2023
Artikkelbilde
Carlos Lopez etter en "four-timer" på Øvrevoll. Forrige lørdag hadde han også fire vinnere; nå i hjemlandet Chile. Foto: Hesteguiden.com

Carlos Lopez er i flystonen også i hjemlandet Chile. Han vant ett løp i går og har nå ti vinnere under vinteroppholdet i Santiago. I dag rir han hele ti løp av 21 på Hipodrómo Chile.

Ti løp er maks-grensen for hva en jockey kan ri på én løpsdag i Chile. På papiret har Carlos flere sterke ritt i dag; forrige lørdag briljerte 41-åringen fra Santiago og Bærums Verk med en «four-timer»!
Han var for øvrig nummer to på lærling-statistikken i Chile i år 2000. Den første seieren i Norge kom på Jan Bjørdals 2-åring; Playing Philigirl den 17. september 2002.

Veteraner i kveldens World Cup på Gulfstream
41 år er ingen alder for en toppmann. Frankie Dettori er 52 og tilbringer vinteren i USA i det som er hans siste sesong. Superlegenden Frankie sitter på Last Samurai i World Cup-løpet på Gulfstream kl. 23.40 i kveld.
Mike Smith, med verdensrekord i antall Breeders’-seire med 27, er blitt 57 år.
Han rir Stilleto Boy i World Cup-løpet.

Mer «confident» nå
- Jeg er nok en bedre jockey nå enn jeg noen gang har vært. Mer «confident». Det betyr veldig mye, sa Carlos til ovrevoll.no da han fylte 40 den 29. desember 2021.
I år tok «Carlitos» sitt niende jockeychampionat på Øvrevoll og er nå alene på champion-toppen.
Det er en lavoddser at han tar nummer ti i sesongen som starter på Øvrevoll i april.

Rir fire i dag

Nora Hagelund Holm, 24 år, får stadig større tillit av trenere og hesteeiere i Chile. Hun rir fire i dag og har én første og en annenplass (tap med hode) så langt.
Golden Nickel (se skjermdump/Hipódromo Chile) var Noras vinnerhest, hun sitter på den samme i ett av løpene i dag. 
Løp nr. 3 og løp nr. 14 er større løp med Nora på plass i starboksene.
Se link: https://hipodromo.cl/hipodromochile/home

«Tøft å være jente her»
– Jeg ville utvikle meg. Derfor dro jeg hit. Det har vært veldig interessant å være her. Det er nesten bare sprintløp med  «full pinne» og hard kamp om posisjonene. Og det er tøft å være jente i galoppen i Chile, sier Nora og fortsetter:

Alle har hørt om Haaland
- Hva de vet om Norge her? Ingenting! Bortsett fra Haaland, da. Han har alle hørt om, forteller Nora til ovrevoll.no. Hun er én av veldig få kvinner på hesteryggen i løp i Chile. Danske Cathrine Weilby, Santiago-basert, er en annen.
Nora hadde en fleksibel returbillett til Norge med planlagt avreise 7. februar. Den avreisen utsetter hun ganske sikkert til slutten av februar. Da er hun på plass hos trener Annike Bye Hansen. Eller «Derby-Hansen» i revidert språkdrakt etter kanonsesongen i fjor.

Nora på offensiven
- Det blir en spennende sesong. Det gikk ikke så veldig bra i fjor. Jeg skal prøve å vinne litt flere løp i år! sier en offensiv Nora til ovrevoll.no – fra Santiago der hun bor hos moren til Manuel Martinez.
Hun er klar for en spennende lørdag.