Master Bloom til Saudi: "Vi har akseptert"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  20.01.2023
Artikkelbilde
Her er det stil over hest og jockey: Master Bloom og Elione Chaves er klare for start i Riyadh 24. februar. Foto: Svensk Galopp

Master Bloom er klar for start i The Saudi International Handicap 24. februar. – Vi har akseptert, bekrefter trener Cathrine Erichsen som har fått jockey-ja fra Elione Chaves.

Chaves befinner seg i øyeblikket i Australia, men tar turen til Riaydh til Saudi Cup-helgen. Samlet premiesum i Saudi International Handicap er 500.000 dollar.
Bronse i Stockholm Cup
Nå 8-årige Master Bloom var med i samme løp i fjor uten å gjøre inntrykk som nr. 11, men pusteproblemer stoppet hesten, bokstavelig talt. En operasjon ble i etterkant foretatt i Dubai der han var i 40 dager. På slutten av fjorårssesongen slo svenskfødte Master Bloom til med en strålende bronse i en tett finish i Stockholm Cup International. Annike Bye Hansens Hard One To Please vant som kjent det storløpet med Pat Cosgrave på ryggen.

- Han står bedre til i år, sier Cathrine om IKC Racings topphest som vant Dansk Derby i 2018 med Carlos Lopez – og fulgte opp med triumf i Svenskt St. Leger for Per-Anders Gråberg.

«Duca» tilbake i slag etter øyeskade
Stall Comos Duca Di Como, «posterboy» for både Cathrine Erichsen og skandinavisk galopp, fikk en alvorlig øyeskade i desember: - Han holdt på å miste øyet. Det var dramatisk og «touch and go». Jeg begynte å grine. På Veterinærhøgskolen var de veldig flinke, og det gikk bra. Nå ser «Duca» veldig fin ut, sier Cathrine til ovrevoll.no.

* Duca Di Como, nå 8 år, har vunnet 20 av 33 starter og tjent 5,8 millioner kroner. Pramms Memorial er årets første hovedoppgave.

* King David og White Heart (begge i Dubai) fra Niels Petersen er invitert til The Saudi International Handicap uten at noen avgjørelse foreløpig er tatt. - Vi får se hva vi gjør, melder Niels Petersen til ovrevoll.no.