Niels og Slava Ukraini i Racing Post

27.01.2023
Artikkelbilde
Faksimile fra Racing Post: Slava Ukraini fåe mange øyne på seg i dag. kl.18.30 på Meydan.

Niels Petersen er på plass på Meydan med to starthester i dag. 6 White Heart (5. løp) og 9 Slava Ukraini (7.løp). Sistnevnte, i blått og gult, blir heiet frem av alle fem eierne i Stall Handshake.

 - Den ene er en danske som er bosatt i Ukraina med ukrainsk samboer. Han har kommet hele veien hit, sier Niels til ovrevoll.no. Han er blitt intervjuet av Scott Burton i Racing Post; «Scandinavian challenger at Meydan pays tribute to war effort».

Naval Power klar favoritt med Buick
Slava Ukraini (Pat Cosgrave rir) avsluttet fjorårssesongen som den høyest handicappede 2-åringen i Skandinavia.
Men det er et stykke opp til løpet klare favoritt (skandinavisk V4-3, Listed-løp); 6 Naval Power som er en 61-prosenter i et tidlig forhåndsspill. En topp 2-åring og seiersstabler i England i fjor.
Tapet kom i Dewhurst Stakes (Gr.1) da han kom inn med nesesblod. William Buick har valgt denne av tre hester fra Charlie Appleby, et naturlig valg og en trolig vinner.

Appleby har flere sterke
Men vær litt oppmerksom på at Naval Power, fra et vrient spor 9, får dette løpet før en trolig retur til England og start i Classic Trials. De to andre Appleby- og Godolphin-hestene er heller ikke dårlige.
4 Highbank (11-prosenter), med Richard Mullen, skal være en kandidat til Jumeirah Derby, og 8 One Nation er en hest Charlie Appleby snakker pent om.

* 1 Man Of Promise i 2. løp ligner en sikker vinner. Løpet går kl. 15.35 og er en 1200 meter rett frem. William Buicks hest har trukket det som er et gunstig spor 14 på denne distansen. Var toer etter Lazuli sist på 1000 meter som er litt for kort. Her kommer William til å være offensiv "on the near side".
Husk at startsporene ikke er identiske med startnumrene på Meydan.

* I V4-1 kommer 11 Falling Shadow, med William Buick, ut med tungestropp.
6 White Heart (Richard Mullen rir) er Niels Petersens starthest i Zabeel Turf over 2000 meter.
V4-spillet starter kl.17.20.
 
* I V4-4 er 1 Raaeb, fra et gunstig spor 2, er en hest Racing Post obs’er på. Er nesten uspilt i den skandinaviske pool’en. Lite spilt i Skandinavia er også 10 Brilliant Light (V4-1) fra Saeed bin Suroor. Er høyt ranket i England fra en fint spor 3.

* Tadgh O’Shea og Ray Dawson har begge ni triumfer på Meydan denne sesongen. Mickael Barzalona og James Doyle topper i The Carnival med fire hver.

* - Det har regnet her de siste dagene. Men banen blir ikke bløt; for mye sand i den, melder Niels Petersen til ovrevoll.no før løpene.