Populært seminar for oppdrettere på Øvrevoll.

Skrevet av Marianne Ek,  24.01.2023
Artikkelbilde

Norsk Galopp arrangerte et seminar for oppdrettere på Øvrevoll denne uken. Det er lenge siden galoppsporten har hatt dette tilbudet og det viste seg å bli godt mottatt. Norsk Hestesenter har Seminaret var fulltegnet, og det var 49 deltagere som fulgte de ulike foredragene.

Det var satt sammen et variert program. Det var forelesere fra NMBU fra som dekket fire ulike temaer samt innlegg fra en oppdretter om blodslinjer.

Målet med seminaret var å få ut mest mulig informasjon om viktige temaer innen oppdrett, med fokus både på før og etter fødsel. Både hoppe og føll ble omtalt og det var søkelys på detaljer som gjør at det i mange tilfeller kan føre til en forbedring av både salgspris og fremtidige prestasjoner til avkommene. Temaer som ble presentert av foreleserne fra NMBU var blant annet; Stell av drektig hoppe, følling, problemer under og etter følling, stell av nyfødt føll, korrigering av beinstilling i tidlig alder og parasittbehandling av hest.

Avslutningsvis holdt oppdretter Knut Martin Torgersen et innlegg om blodslinjer som fokuserte på viktigheten av å ha gode planer og målsetninger ved eget oppdrett. Han presenterte også ulike dataverktøy som kan være nyttig når man skal finne ut hvilken hingst man skal bruke.

Dette var et tilbud til oppdrettere generelt, ikke kun de som driver med fullblodshester.  Deltagerlisten inneholdt folk fra sportshester og løpshester så det var tydelig at dette er et behov i mange miljøer. Prosjektet var finansiert av Norsk Hestesenter gjennom deres program for å opprettholde norsk avl og ble også markedsført gjennom deres kanaler.

Programmet og de ulike foredragene kan lastes ned fra listen til høyre.