Danmarks dag: "I feel the sun is shining"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.01.2023
Artikkelbilde
Veterantrener Søren Jensen hadde en stor dag på Meydan. Foto: Skjermdump/Dubai Racing

Det var deilig å være dansk i Dubai fredag. Good Fortune, Made in Denmark, ble en historisk dansk vinner for veterantrener Søren Jensen. Franske Theo Bachelot var vinnende styrmann.

 "I feel the sun is shining", sa Søren Jensen i seiersintervjuet på en Meydan-dag uten vanlig Dubai-vær. Regn de siste dagene hadde gjort forholdene mer krevende enn det kunne se ut som på denne mektige banen.
Good Fortune trivdes, var tøff og fightet hele veien inn med hodes margin tilbake til den angripende Godolphin-hesten White Wolf - med William Buick og Falling Shadow på bronseplass.

Kom litt tidlig foran
"Jeg kom nok litt tidlig foran", mente seiersjockey Theo Bachelot etter Zabeel Turf over 1800 meter.
Han har 1158 seire i salen, men var like fersk på Meydan som Good Fortune og Søren Jensen som hadde Got A Lot ute som 8. hest i et tidligere løp.
White Heart (Richard Mullen red, Mme Fernande eier) fra Niels Petersen ble sjettehest i Zabeel Turf etter et fint løp innvendig. 20.000 norske kroner var sjetteplassen verdt.  
White Heart ble forøvrig kåret som “The best turned out horse», skriver galopsport.dk. 

“Good Fortune has 8-16 record in Scandinavia but it'll be a surprise if he's up to this”, skrev Racing Post i forkant. Men dengang ei. Til 20 ganger pengene i Skandinavia var 5-åringen råsterk til seier, oddsen var betydelig høyere i England.
Førstepremien: 612.000 norske kroner til sjettevalget i V4-spillet i Skandinavia.

* Good Fortune vant Breeders’ Trophy Classic og Jockeyklubbens Grand Prix på Bro Park som 3-åring og ble tredje i Dansk Derby. I fjor, som 4-åring, tok han seg av Breeders’ Trophy Mile, også på Bro.
Hesten eies av Thomas Havemann og Marianne og Jens Ditlev Lauritzen i Stald Shaker.Buick vant, sterkt løp av Slava Ukraini

I Jumeirah Classic var Naval Power tung favoritt. William Buick og 3-åringen innfridde (se Dubai Racings skjermdump over) og fanget stallkameraten One Nation (Mickael Barzalona) etter en kanonspurt.
Denne får vi se og høre mer til i England i år. Det er en lavoddser.

Niels: "Dette var superbra"
Slava Ukraini fra Niels Petersen, i blått og gult, galopperte grønt, men så flott ut. Femteplassen var verdt 45.000 kroner for Stall Handshake, fem mann fulgte løpet ringside på Meydan.
Avstanden opp til topphesten Naval Power; 7 lengder.
"Dette var superbra. Jeg er kjempefornøyd med begge. Jeg snakket med William etterpå. Naval Power er ingen dårlig hest", sa Niels Petersen til ovrevoll.no i etterkant. 
Slavi Ukraini starter neste gang i Jumeirah Derby 24. februar.

* Tadgh O'Shea ble eneste dobeltvinner av jockeyene.

FRA SANTIAGO: Carlos Lopez har ti ritt, Nora Hagelund Holm fire på Hipodrómo Chile i Santiago i dag. Carlos har til nå imponerende ni seire under vinteroppholdet. Nora har vunnet ett løp på Golden Nickel som hun sitter på igjen i dag. 24-åringen skulle opprinnelig ha returnert til Norge 7. februar, men nå forlenger hun trolig oppholdet til ut februar.
- Det er veldig interessant å være her, det er "full pinne" i løpene, sier hun til ovrevoll.no. Hva de vet om Norge i Santiago? - Ingenting! Bortsett fra Haaland, da. Alle kjenner ham! sier Nora som forøvrig bor hos moren til Manuel Martinez i Santiago.