Cathrine: - Hun er spennende i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.07.2023
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen har ni trenerseire så langt i år på hjemmbanen. Flere venter. foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen er toer på trenerstatistikken. Avstanden opp til Niels Petersen er 78.000 kroner. I dag starter Cathrine fem på hjemmebanen. Hun obs’er på Entangle Rose i V65-2.

- 1 Entangle Rose (V65-3/V4-1, Elione Chaves, 2,3-prosenter kl. 08.00 i dag, red. anm) kan en hel masse. Én start tidligere i år. Har ikke vunnet løp, slått med hode i Svenskt St. Leger i fjor på Göteborg. Hun er spennende i dag! Min beste sjanse, sier Cathrine til ovrevoll.no og går gjennom de øvrige starthestene:

- 4 Rosemary’s Baby (1. løp, Elione Chaves) er «hjemmesnekra», rød og fin. Talentfull hoppe som kan galoppere, men møter jo dyre importer. Har hatt startboksproblemer.

- 5 Kill That Cat (V65-1, Elione Chaves) har gått frem med løpet sist, men har en fryktelig tøff oppgave i dag. Trippelaktuell.

- 4 Two Times (V65-3/V4-1, Willa Synøve Marcussen Schou) årsdebuterer. Er blitt åtte år. Vant tre i fjor. Kneoperert. Som Entangle Rose skal han ha fordel av underlaget i dag.

-  10 Airtrix (V65-4/V4-2, Finn Kristiansen) har fordel av dirt. Tungridd. Én av flere her, sier Cathrine Erichsen.

*Red. anm.: Entangle Rose, etter stjernehoppa Entangle, var toer i Svenskt St. Leger i fjor, hode bak Amanda, på Göteborg. Foran Sea Lodge da. Slått med 4,25 lengder av Sea Lodge i Norsk Oaks i fjor.  Får syv kilo av storfavoritten i dag som fikk fire kilo for prestasjonen sist.

 

Niels: - Sweet Caroline den beste sjansen


Han har vært Øvrevoll-champion i alle årene etter 2010. Niels Petersen (se Hesteguidens bilde over) topper nå årets statistikk foran Cathrine Erichsen. – Sweet Caroline i V65-2 er min beste sjanse i dag, sier Niels, som fylte 52 år onsdag. Han deler bursdag med Mick Jagger og Hallvard Soma.

- 1 Bounty Hunter (1. løp, Sandro de Paiva) rangeres bak min andre hest i løpet.

- 5 Stamford Street (1. løp, Carlos Lopez) er jeg «happy» med. Dette er en veldig fin hest. Men jeg vet ikke hva de til Silja Støren kan. Dette er jo hester som kostet mye penger.

- 6 Sweet Caroline (V65-2, Carlos Lopez, 52-prosenter kl. 08.00, red. anm.) var strøket sist. Det var småting. Er spent på den i dag. Må si at hun er den beste sjansen.

- 3 Penfolds (V65-3/V4-1, Carlos Lopez) er droppet litt – fra 82 til 80. Uansett; det er en god plassering som gjelder.

- 2 Oche Dart (V65-5/V4-3, Carlos Lopez) er jeg ikke kjempeoptimist med, uttaler Niels Petersen til ovrevoll.no.

 

Jan-Erik: - Er i form så vi får se

 Han er toer på jockeystatistikken med 13 seire; én bak Carlos Lopez. Jan-Erik Neuroth har solide 28 i seierprosent. Pappa Wido Neuroth har gigantiske 61 i seiersprosent så langt i 2023. I dag har duoen formsterke Sea Lodge (se Hesteguidens bilde over) til start i V65-3/V4-1.

- 2 Sea Lodge (V65-3/V4-1, 63-prosenter kl. 08.00, red. anm.) har bra sjanse, men har toppvekt og  gått sine beste løp på god til lett bane. Myk bane torsdag. Er i form så vi får se. 7 Indy Humor (V65-3/V4-1, Sandro De Paiva) i samme løp sesongdebuterer og er ute for å få et løp i kroppen. Har høy klasse; men trenger nok løpet, melder Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

BANEN: - Den er mål til 5,1; altså en myk gressbane. Dirt’en i dag er rask, melder René Naustdal, baneansvarlig.

* 6'er-potten på Øvrevoll i dag krydres med 95.106 jackpot-kroner.