Cathrine: - "Fredriq" beste sjansen i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.07.2023
Artikkelbilde
Jubel i Malmø søndag, jubler Elione Chaves og Cathrine Erichsen også på Øvrevoll torsdag? Foto: Svensk Galopp

Det var «high fives» fra Cathrine Erichsen til Elione Chaves i Malmø søndag. Tre seire til jockey og trener. Det kan bli mer jubel. - Fredriq Von Soa (V65-2) er den beste sjansen, sier Cathrine. 

* Cathrine Erichsen er i øyeblikket toer på  trenerstatistikken; drøye 36.000 kroner er avstanden opp til Niels Petersen. Sistnevnte har 12 strake championat på Øvrevoll, men utfordres i år. – Drømmen er å få «maks» ut av hestene og ta championatet. Det hadde vært kult - og spesielt hvis man som jente kunne gå til topps, sier Cathrine Erichsen og er så offensiv som hun bør være. Her er hennes kommentarer til ovrevoll.no foran torsdagen:

- 5 Miss Percy (V65-1, Willa Synøve Marcussen Schou) er ingen gresshest. Svak på 900 meter sist.

- 9 Buckyrose (V65-2, Elione Chaves) er en bra hest. Har vært veldig flink i boksene i trening nå. Jeg skal være med bort før start. Vinnersjanse.

- 6 Fredriq Von Soa (V65-2, Elione Chaves) ble påridd ut fra start sist. Ser veldig fin ut nå. Er mer enn god nok til å vinne. Banker? Jo da, jeg mener han fortjener å være det. Som sagt min beste sjanse torsdag.

- 5 Close To Perfect (V65-4/V4-2, Elione Chaves) trenger nok løp.

- 3 Kill That Cat (V65-5/V4-3, Elione Chaves) kommer ut på gress og kanskje litt mykt. Chaves er jo veldig het om dagen. Jeg obs’er på denne.

- 1 Airtrix (V65-6/V4-4, Finn Kristiansen) bør få penger. Det må være bra, sier Cathtrine Erichsen som altså tok tre seire og én tredje på Jägersro søndag. – Jeg var mest glad for tredjeplassen til Lady Fabiola. Hun gikk sitt beste løp, sier Cathrine som har fått Duca Di Como hjem igjen fra Veterinærhøgskolen.
"Duca» skal etter planen inn i startboksene igjen i Polar Cup på Derby-dagen.

 

Marie Lustig: - Har litt forhåpninger til henne

Hun kommer med fire fra Örkelljunga til Övrevoll. Marie Lustig (se Svensk Galopps bilde sammen med Emelie Gusatfssen til venstre); blinker ut hesten med ti konsonanter i navnet; Uchchaihshravas, som den beste sjansen.

- 4 Khursed (V65-5/V4-3, Charlotta Ericsson) har jeg ventet på. Er pigg og glad og ikke helt borte her.

- 6 Ode To My Mother (V65-5/V4-3, Ulrika Holmquist) er også en bra hest. Alle mine tre i løpet bør ha en viss sjanse. 

– 13 Uchchaihshravas (V65-5/V4-3, Emelie Gustafsson) gikk avslappet - og presterte bra som toer på 900 med blinkers på sist. Blinkers igjen nå. Jeg har litt forhåpninger til henne. Hun skal stå denne distansen. Har en andreplass fra Jägersro på 1750 meter i april og ble femte i UAE Oaks på 1900 meter i Dubai i februar fjor. Min beste sjanse torsdag.

- 2 Clauses Andy (V65-6/V4-4, Emelie Gustafsson) er litt bedre på dirt enn på gress. Men skal ha en sjanse også på gress. Sårskade sist, ok igjen nå. Han skal regnes, uttaler Marie Lustig.

* Red. anm.: Uchchaihshravas (V65-5) og Clauses Andy (V65-6) var begge 4-prosentere i spilllet kl. 11.00 i formiddag. 

 

Silja Støren: - Har god sjanse om hun står distansen

Hun har er inne i en sterk sesong. Silja Støren (se Hesteguidens bilde over) er sjette på trenerstatisikken med 8 seire på 33 starter og solide 24 i seiersprosent. Bare Wido Neuroth, treer, kan lene seg på et høyere tall i Ti-på-topp. Veteran Wido har 7 på 12 og 58 i seiersprosent!

- 2 Bassoline (V65-3/V4-1, Manuel Martinez) har en god sjanse om hun står distansen.

- 1 Prince Of Fjords (V65-5/V4-3, Susanne Lyseng) har slitt litt med ryggen; vi håper på bedring nå.

- 10 Klint (V65-5/V4-3, Manuel Martinez)  ble vel hardt straffet med fem kilo i et amatørløp med hester uten form. Men han er jevn om dagen, sier Silja.

 

Niels: - Beste sjansen? Kanskje Give Me Space

Championtreneren sender ut fem i dag. Niels Petersen (se Svensk Galopps bilde over) kjenner vinnerpaddocken godt, og sikter seg inn på et besøk eller to torsdag.

- 11 Give Me Space (V65-1, Carlos Lopez, 49-prosenter og dagens største kl. 11.00 i dag, red. anm.)
var bra i 1000 Guineas. Kjemper i toppen her på beste form. Men jeg nevner at hun har skuffet oss et par ganger.

- 1 Sweet Caroline (V65-1, Sandro De Paiva)
er ingen dårlig hoppe. Men det er mye nytt, og hun lærer. En outsider, Give Me Space rangeres foran.

- 4 Smazing (V65-3/V4-1, Carlos Lopez) var veldig bra i Stockholm 27. juni. Men dette er ingen stor hoppe, jeg tenker på vekten. Bærer hun den, er hun god nok til å kjempe i toppen.

- 6 Wishformore (V65-4/V4-2, Carlos Lopez)
har gått godt på 1600 meter før. En outsider i dag. Har fordel av litt bløtt; på en lett bane kan det gå litt for hurtig.

- 14 Caramel Lizard (V65-5/V4-3, Carlos Lopez)
går med fleksible blinkers i dag. Banen litt hard i Göteborg. Det kan være litt i korteste laget, men skal uansett regnes, sier Niels Petersen til ovrevoll.no torsdag formiddag.  


Carlos Lopez leder

På jockeystatistikken er det også kamp; regjerende champion Carlos Lopez har 13 førsteplasser. Jan-Erik Neuroth følger én bak med 12. Sistnevnte, med to på Jägersro søndag, er i flytsonen og går spennende måneder i møte i det som er hans siste sesong som fulltidsjockey. 36-åringen fra Stabekk og Haslum sitter på Ami De Vega (nr. 3 i Svenskt Derby), trent av pappa Wido, forhåndsfavoritten i Norsk Derby. Wido Neuroth har seks trener-triumfer i norsk galoppsports viktigste løp. Jan-Erik har aldri tidligere ridd inn i vinnerpaddocken etter Norsk Derby på Øvrevoll. I år kommer den store sjansen.