Nathalie: - Madi Banja og Jojo Trick de beste sjansene

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.07.2023
Artikkelbilde
Nathalie Mortensen er en trener for vinnerpaddocken. Foto: Svensk Galopp

Nathalie Mortensen, og «morsan» Annette Stjernstrand, starter åtte hester torsdag. – Madi Banja og Jojo Trick er de beste sjansene, sier Nathalie til ovrevoll.no.

 

* Alina Öhgren (se Svensk Galopps bilde over), lærling med to kilo av, rir begge som Nathalie Mortensen holder som sine beste sjanser. Hun, altså Alina, er nummer 5 i Sverige med 15 seire på 76 starter. Seiersprosenten er 19,7 og best i Ti-på-topp. Per-Anders Gråberg topper i nabolandet med 25 førsteplasser så langt.

- 3 Ruby Carlras (V65-1, Willa Synøve Marcussen Schou) er en fin hest som trener bra. Gikk helt ok sist. Blinkers på. Willa (Synøve Marcussen Schou, red. anm.) vant på henne i november ’22, den eneste seieren hun har. Ikke helt borte i dette løpet.

3 Madi Banja (V65-3/V4-1, Alina Öhgren) har hatt en skadehistorikk tidligere. Så fin som han er i år, har han aldri vært. Alt ble feil sist, kunne ha vunnet det løpet. 1170 meter er «hur bra som helst». Får han et bra løp, skal det være litt sjanse her. Alina Öhgren er i «flytet» og tar av to kilo.

- 4 Astron ( V65-3/V4-1) har ikke vist formen fra i fjor da han vant fem løp. 65 kilo, men dette er en stor hest som bærer vekt. Kapasitet til å vinne, men det har manglet noe på motivasjonen i år. Vi tar et løp ad gangen. Jeg nevner at han var bra i Stockholm nest sist den 11. juni – og at vi har hatt litt løs bane hjemme. Det liker han ikke - så det kan ha hatt noe å si med tanke på form og trening.

- 1 Jojo Trick (V65-4/V4-2, Alina Öhgren) jobber superbra. Var bedre enn Astron i den siste jobben. Urutinert hest, lang pause og litt «tråkig» startspor. Det er forbeholdene. Men jeg obs’er her. Kan absolutt vinne hvis han får løpet sitt.  

- 5 Rainbird (V65-5/V4-3) ble operert for to år siden, problemer med «andingen». Har mye fart i seg, men litt vanskelig å si hva dette blir. Har aldri vunnet.

- 4 Scytale (V65-6/V4-4, Alina Öhgren) har bra form og bra jockey. Ikke helt borte i et åpent løp.

- 5 Laoch Liath (V65-6/V4-4, Willa Synøve Marcussen Schou) gikk det litt for fort for «i början» sist. Har vunnet med Willa (Synøve Marcussen Schou, red. anm.) i år og er en vinner både på dirt og gress. Tror kanskje dette er den beste sjansen av mine tre i løpet.

- 10 Started It All (V65-6/V4-4) jobber veldig bra. Skal komme bakfra. Ligger på ganske mye så vi satser på noen rygger. Ikke helt sjanseløs, men jeg tror mer på mine to andre i løpet, sier Nathalie Mortensen til ovrevoll.no. 

 

Blinker ut Archers Ignite og Yes Now Forever

Han kommer med fire til Øvrevoll. Tobias Hellgren (sammen med Anna Pilroth på Svensk Galopps bilde over) blinker ut to av dem: - Archers Ignite og Yes Now Forever er de beste sjansene, sier Tobias onsdag kveld.

- 4 Amanar (1. løp, Anna Pilroth) har en tøff oppgave mot to dyre importer.

- 7 Good Guy (V65-2, Anna Pilroth) får sikte seg inn på andreplassen i dette løpet – etter Slava Ukraini.

- 7 Archers Ignite (V65-3/V4-1, Anna Pilroth) har gått helt ok i begge løpene i år. Lite slått på 1170 meter mot det som er hovedkonkurrentene nå. Og bedre inne i løpet. Er seiersaktuell.

- Yes Now Forever (V65-4/V4-2, Angelika Berg) møter ingen «underdjur». Dette er interessant. Har hatt alle mulige problemer, men dette er en fin hest som jeg holder høyt. Kan springe og skal strekes. Er stor og tung, en eventuell tung bane er ingen fordel, uttaler Tobias Hellgren.  

 

Niels Petersen: Han er overlegen i dette feltet, men alle løp skal løpes…

Slava Ukraini kommer ut for Niels Petersen og kretsen rundt (se Svensk Galopps bilde over) som dagens største favoritt. Skal ikke kunne tape V65-2, Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Dette er det berømte straffesparket – helt uten keeper. Han er den høyest rangerte 3-åringen i Skandinavia, har blikket videre på Dansk Derby, eventuelt Sveaas-løpet og Norsk Breeders’.

- Slava Ukraini (V65-2, Carlos Lopez) er overlegen i dette feltet, men alle løp skal løpes. En god gjennomkjøring er det primære; Dansk Derby – og han står også inne i Sveaas. Vi får se torsdag. Jeg tror for øvrig det er et generasjonsskifte på gang nå. Slava Ukraini er ny på Øvrevoll-banen, men dette er en smart hest så det skal ikke være noe problem. Som sagt; alle løp skal løpes, men jeg må innrømme at jeg får lang nese hvis han ikke vinner torsdag.

- 2 Herewegodandy i V65-3/V4-1 (Carlos Lopez):
- Dumt startspor, men knallform her. Spørsmålet er om han bærer så mye vekt? sier Niels Petersen til ovrevoll.no.     


 

P-A Gråberg: - Bør klare 900 meter uten problemer

Per Anders Gråberg (se Svensk Galopps bilde over) leder i Sverige med 25 førsteplasser. Rir ikke på Øvrevoll torsdag, men melder dette til ovrevoll.no om en interessant hest som han red til seier på Göteborg 9. juli:

- 8 Tears In Heaven (V65-5/V4-3, Åsa Edvardsson trener, Mathilde Lund Johansen rir)
vant veldig enkelt i Göteborg og bør klare 900 meter uten problemer.

* Cathrine Erichsen melder at Fredriq Von Soa (V65-6/V4-4, Elione Chaves) «fortsatt virker på gang» og at Miss Percy (V65-5/V4-3, Eline Chaves) «er en 3-åring med fordel av startsporet».

OM BANEN: - Gressbanen blir god til myk torsdag. Jeg vil kalle det en god bane, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no onsdag kveld.