Tips til løpene onsdag 5. juli kl. 12.00

Skrevet av Ola J Jakobsen,  04.07.2023
Artikkelbilde
Golfstream Tiger ©hesteguiden.com

Lunsjgalopp i hyperrask banker.

Årets andre lunsjgalopp står for tur og det er småvrien omgang. Bankeren i V4 omgangen kommer ut i avd to, og har ved sine siste starter vist stor fart. 900 meter skal passe midt i blinken og jeg tror han blir vanskelig å slå. Tror uansett det kommer til å bli en fin utbetaling denne onsdagen.

Løp 1  V4-1  Høymyr Hesteutstyr Cup IV, 1730 Gress

Ikke lett å finne vinneren i dette amatørløpet. Jeg anbefaler uansett en bred gardering her. Laoch Liath har i sine siste starter vist god form og kommer til å bli mye spilt. Viser at han takler både sand og gress. Sunbreak trenger som regel et par løp i kroppen, men viste såpass god form første gang ut at han nå skal regnes. Cat`s Gambit går jevne løp og viser at hun er i form. Kan vinne i et åpent løp. Amzaan gikk også et bra løp sist, skal med da formen er bra.

9 Laoch Liath – 1 Sunbreak – 5 Cat`s Gambit  Outs: 8 Amzaan

 

Løp 2  V4-2  Kafuwain Handicap, 900 Gress

Gulfstream Tiger har vist at han har masse fart I kroppen. Har vært kort slått på superspint (650 meter) i sesongens første start. Ledet lenge sist, men ble hentet av to hester rett før mål. De skal springe fort de som skal slå han. Youonlyliveonce fortjener snart en seier og kan vinne dersom favoritten skulle svikte. Madi Banja var toer i superspirnt i Gøteborg. Selskapet er dog kvassere her. Archers Ignite trives på distansen og har vunnet på Øvrevoll tidligere. En trippeplass som gjelder.

1 Gulfstream Tiger – 5 Youonlyliveonce –  4 Archers Ignite  Outs: 2 Madi Banja

 

Løp 3  V4-3  V5-1  DD-1  Kyrenies Inch Handicap, 900 Gress

Nok et vanskelig spilleløp. Her må det som i avd 1 settes på mange hester. Gjerne alle hvis du har råd til det. Imperial Down har ved et par anledninger tapt lengder i starten, det kan han ikke gjøre her. Er god nok til å vinne på en god dag. Arwaag står høyest i handicap, men må begynne å vise noe. Star Pakistan var raskt ut av boksene sist, er han rask nok på 900 meter? Punktum Finale kan ha funnet sommerformen. Skal ikke glemmes.

10 Imperial Dawn – 6 Arwaag – 1 Star Pakistan  Outs: 7 Punktum Finale

 

Løp 4   V4-4  V5-2  DD-2  Norsk Galopp Cup, 1600 Gress

Global Gathering fortjener snart å vinne et løp. Hestens to siste starer er såpass bra at jeg velger å vinnertippe. Er normalt en hest som må ha det litt sydd opp, men tror Chaves fikser det denne gangen. Valence elsker Øvrevoll framfor noen annen bane. Står fortsatt høyt i handicap, men er droppet noe og kan lede hele veien. Chianti er også i form, møtte gode hester sist på Klampenborg. På besteform så ender han i striden. Face Of Energima vant sist etter en fantastisk avslutning. Kommer til å ligge et stykke bak ut på oppløpet, så spørs det bare hvor mange han henter til slutt. Skulle gjerne hatt med Nordic, Simply Minds og I Rest My Case på tipslinja, men det er ikke plass. Ta de uansett med på V4 kupongen

 

13 Global Gathering – 12 Valence – 4 Chianti  Outs: 5 Face Of Energima

 

Løp 5 V5-3 Keep Swinging Handicap, 1980 Gress

Sir Anton skuffet som stor favoritt sist. Takler han gresset så skal han vinne dette løpet. Charlie Boy skuffet også sist, men jeg tror at han er bedre på gresset enn i sanda. Må uansett opp til bevis. Jungle Dream er aldri mye slått og løper på det jevne uten å vinne løp. Kan på en god dag. Gir meg ikke på Steely Queen. Skulle det først løsne for hun så kan hun fort vinne et løp som dette.

1 Sir Anton – 2 Charlie Boy – 5 Steely Queen  Outs: 3 Jungle Dream

 

Løp 6  V5-4  3- Årsløp, 1980 Gress

Pinerolo vant første gang ut på gresset i Gøteborg. Var slått fem lengder i sanda på Bro sist og jeg tror absolutt at gress er det han trives best på. Skal ha en toppsjanse. Solanos står med to andreplasser og jager karrierens første. Vinner et løp som dette visst han viser besteformen fra i fjor. Golden Ticket klarte aldri å hente vinneren sist. Kun slått en halv lengde i mål og jager karrierens første. Gravity kommer fra Danmark og gjør sin første start på Øvrevoll. Skal vise form for å kunne vinne her og blir kun en outsider.

2 Pinerolo – 1 Solanos – 6 Golden Ticket  Outs: 5 Gravity.

 

Løp 7  V5-5  Killaden Handicap, 2400 Gress.

Sea Lodge blir min banker i V5-spillet. Imponerte i sist siste start og trives på distansen. Synes oppgaven her ser perfekt ut. Skal ta årets andre seier. Buckyboy vant forrige torsdag i sesongens sjette forsøk. Kan ha truffet toppformen og kjemper om andreplassen sammen med Penfolds. Pemfolds gjør sin første start for sesongen etter å ha tilbrakt noe tid på Gulliksens anlegg, og kan trenge løpet. Spørs om han kan bedre enn 82 i handicap. Vila Nova har tidligere i år startet mot noen av de beste hoppene vi har i Skandinavia, uten å ha vært altfor mye slått. Må forbedre seg dersom hun skal havne i toppen.

1 Sea Lodge – 5 Buckyboy – 3 Vila Nova  Outs: 4 Penfolds.

 

V4-1: 1-4-5-6-8-9-10

V4-2: 1 Gulfstream Tiger

V4-3: 1-6-7-10

V4-4:  1-4-5-8-9-12-13     =  392

 

V5-1  Alle 12

V5-2  1-4-5-8-9-12-13

V5-3  1-2-3-5

V5-4: 1-2

V5-5  1 Sea Lodge    = 672