Tips til løpene torsdag 13. juli

Skrevet av Ola J Jakobsen,  11.07.2023
Artikkelbilde
Slava Ukraini. Foto Svensk Galopp

Straffespark i Skandinavisk Mesterskap.

Kveldens løp byr på mange fine spilleløp, og vi får bl. a se årets første 2-årsløp. Kun fem hester til start, men flere av de kan være riktig spennende hester for framtiden. Kveldens hovedløp er Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer og Øvrevoll Sprint Cup. I Skandinavisk Mesterskap møter vi en meget bra hest som har overvintret i Dubai og som allerede har tjent inn over en halv million kroner bare i år. Dette skal være løpsdagens sikreste vinner og hesten kommer til å bli dagens største favoritt.

Billett til løpene kjøper du HER

Billett kan også kjøpes i porten (50 kr) - kontant eller Vipps (ikke kort)

Første løp kl. 17.50

Løp 1  2-Årsløp, 900 Gress

Årets første 2-årsløp. Her kommer det flere spennende hester til start. Jeg tror dette blir en kamp mellom hestene fra trener Niels Petersen, og jeg setter  Lord Mountbatten først da stallens førstejockey Carlos Lopez velger å sitte på denne. Bak kommer Rockofthemountain, Bounty Hunter og til slutt Amanar. Men Gina Mathisen pleier også ha tidlig form på sine unghester.

1 Lord Mountbatten – 2 Rockofthemountain – 4 Amanar  Outs: 3 Bounty Hunter

 

Løp 2  V65-1  Ole Larsen Young Riders Championship, 2160 Gress

My French Dream har gått to helt godkjente løp i sine siste starter. Nå tror jeg distansen skal passe han bedre. Møter enklere selskap denne gang og selv med mye vekt så tror jeg han ender helt der oppe. Amzaan fortjener snart en seier, går alltid gode løp, og karrierens første seier kan komme her. Queen Of Antarktis har til gode å vinne løp, mangler det siste lille. Det kan være duket nå. Moonflash får mer en godkjent i løpet sist. Dukker opp når du minst aner det. Skal krysses tidlig. Jeg anbefaler uansett å bruke alle hestene i V65-spillet.

1 My French Dream – 2 Amzaan – 6 Moonflash  Outs: 5 Queen Of Antarktis

 

Løp 3  V65-2  Skandinavisk Mesterskap For 3- Åringer, 1800 Gress.

Dette løpet vinner Slava Ukraini. Er så mye bedre enn de andre hestene og er kanskje en av de beste 3-åringene vi har i Skandinavia. Straffespart. Gravity kjempet tappert sist og ble nr to. Kjemper om å bli best etter favoritten. Red Swan overrasket alle sist og vant i karrierens første start. Med enda litt forbedring så kan det bli en fin plassering. Spent på hvor god denne hesten er. Good Guy vant sist i Gøteborg.  Kan på lik linje som sistnevnte være mye forbedret.

4 Slava Ukraini – 5 Gravity – 7 Good Guy  Outs: 3 Red Swan

 

Løp 4  V65-3  V4-1  Øvrevoll Sprint Cup, 1170 Gress

Spennende sprintløp hvor jeg velger å bruke kun to hester. Youonlyliveonce går mange gode løp, men sliter med å sette nesa først over mål. Jeg tror årets første kommer her, men velger uansett å gardere opp med Herewegodandy i V65 spillet. Spiller derimot banker i V4 spillet. Sist fikk Herwegodandy alt servert bak leder. Da var det lett å bruke speeden sin de siste 400 meterne. Simmy`s Copshop gikk også et bra løp bak de samme hestene sist. Kan vinne dersom favorittene skulle svikte. Rock Dancer er avhengig av å ikke tape for mye fra start. Gjør han ikke det denne gangen så kan han få brukt speeden sin. Er en fantastisk ærlig hest som alltid gjør sitt beste, om banen blir myk kan vekte spille en stor rolle i dette spennende handicapløpet.

1 Youonlyliveonce – 2 Herewegodandy – 8 Simmy’s Copshop  Outs 6 Rock Dancer

 

Løp 5  V65-4  V4-2  Ole Larsen Young Riders Championship, 900 Gress

Imperial Dawn var ikke blant de raskeste ut fra start sist, men fikk et meget godt disponert løp og vant til slutt enkelt. Kan gjøre det igjen. Spent på Greycious Girl og distansen. Har nok av fart i kroppen, men skulle kanskje sett at distansen var litt lengre. Men en hest i toppform som kan ta sin andre strake. Jojo Trick gjør sin årsdebut. Spent på hva som bor i denne treåringen. Legosoldat står lengst ut og kan dra nytte av det. Løpets store outsider.

8 Imperial Dawn – 7 Greycious Girl – 1 Jojo Trick  Outs: 10 Legosoldat

 

Løp 6  V65-5  V4-3  DD-1  Lady Rossmo Handicap, 900 Gress

Oche Dart er hyperrask fra start, og vil igjen være med å kjempe om seieren. Chef La Adare var mye betrodd sist etter seieren i Gøteborg gangen før. Får nå brukt farten sin og garantert være bedre enn sist. Vi glemmer det siste løpet på Øvrevoll. Brazuca går på det jevne. Har fart nok i kroppen til å vinne et løp som dette. Siste hest er Tears In Heaven som vant i Gøteborg søndag. Trives på Øvrevoll og distansen. Blir siste hest som blir med på V65 kupongen

4 Oche Dart – 3 Chef La Adare – 8 Tears In Heaven  Outs: 2 Brazuca

 

Løp 7  V65-6  V4-4  DD-2  Lisselan Prospect Handicap, 1600 Gress

Avslutningen er vanskelig. Fredriq Von Soa vant helenkelt sist og viste at formen er på topp. Har startet fem ganger i år og kan vinne et løp som dette. Laoch Liath stemte det ikke for sist, det ble for langt fram. Velger å se bort ifra det løpet. Started It All går på det jevne. I et så åpent løp som dette kan hun krysse målstreken først. Spent på å se Hot Bubbles for første gang på gress i år. Har vunnet tre løp på sanden, men har skuffet et par ganger. Løpet bør garderes dersom du har råd til det.

11 Fredriq Von Soa – 5 Laoch Liath – 7 Hot Bubbles  Outs: 10 Started It Åll

 

V65-1:  Alle 6

V65-2:  4 Slava Ukraini

V65-3:  1-2

V65-4:  7-8-10

V65-5:  2-3-4-8

V65-6:  5-7-10-11                           = 576

 

V4-1: 1 Youonlyliveonce

V4-2:  1-4-5-7-8-9-10

V4-3:  1-2-3-4-8

V4-4:  1-2-4-5-7-8-10-11       = 560