Tips til løpene torsdag 20. juli.

Skrevet av Ola J Jakobsen,  18.07.2023
Artikkelbilde
Fredriq von Soa

På grunn av tekniske problemer er det for øyeblikket ikke mulig å spille V-spill fra Norge til Øvrevoll. Det jobbes med saken og vi håper dette løser seg i tide til V4 kl. 19.05. Alle andre spilletyper virker som normalt.

 

Flotte spilleløp i en vrien omgang.

Torsdagens løp byr på mange flotte spilleløp. Jeg synes omgangen ser vrien ut hvor det er mange hester som begynner å nærme seg toppformen. Min banker kommer ut i den andre avdelingen. Hesten tapte noe i starten sist, men avsluttet i overlydsfart. Er han med ut fra boksene denne gangen tror jeg han blir vanskelig å slå. Kommer også fra en stall som virkelig er i form.

Merk at V65-spillet starter i første løp, men til vanlig tid kl. 18.15.

Løp 1  V65-1  3-Årsløp, 1370 Gress

Give Me Space ledet lenge i Norsk 1000 Guineas i sin forrige start. Den prestasjonen skal rekke langt her. Er høyest rangert i handicap og vil være med i striden. Buckyrose var urutinert i karrierens første start og tapte mye i starten. Viste deretter at her er det masse fart. (Merk at tiden hennes i det løpet var 1.10.5 og hun var slått 6,5 lengder av Miss Percy) Tuller hun seg ikke bort i starten så kan hun fort være overlegen. Fort Dodge har gått noen gode løp i sine siste starter. Var god fjerde i Norsk 2000 Guineas og fikk tre kilo for den prestasjonen. Kan være forbedret. Miss Mack kommer med en fersk seier fra Bro Park. Takler hun Øvrevolls bane er hun en av flere som kan vinne.

11 Give Me Space – 9 Buckyrose – 7 Miss Mack  Outs: 6 Fort Dodge

 

Løp 2  V65-2  Mohikan Handicap, 1980 Gress

Fredrik von Soa tapte I starten sist og snublet deretter. Holdt seg på beina, men tapte mye. Mange trodde at det ble for mye å hente, men han avsluttet i overlydsfart, og var kun slått en halv lengde i mål på delt andreplass. På den prestasjonen så skal Fredrik Von Soa vinne dette løpet og han blir min banker for dagen. Man Of Devotion sjokkvant sist og fikk tre kilo for den prestasjonen. Blir spennende å se om han kan utfordre favoritten. Cat`s Cambit vinner ikke ofte løp. Går på det jevne og må ha alt sydd opp. Var lenge med i striden sist og var kun slått av hester som er i god form og som har prestert i ettekant. Lucky Diamond bærer liten vekt og kan dra nytte av det. Jakter karrierens første seier.

6 Fredrik von Soa – 5 Man Of Devotion – 3 Lucky Diamond  Outs: 7 Cat`s Cambit

 

Løp 3  V65-3  V4-1  Macbeth Handicap, 2400 Gress

Dette er et meget åpent spilleløp hvor den anbefales en bred gardering. Bassoline imponerte meg i årsdebuten. Takler hun distansen så kan hun fort være vinneren. Princeton Graduate vinner ikke så ofte løp, men det nærmer seg årets første. Den kan komme her. Har gått to gode løp i sine siste starter, men mangler det siste lille. Smazing var god første gang ut i år, men skuffet i årets andre start. Med litt svikt i banen så kan hun være med helt der oppe. Blir spennende å se treåringen Atticus. Viser han litt forbedring så kan det vente større oppgaver framover. Distansen skal ikke være noe problem. Halvbroren vant Norsk Derby i 2021.

2 Bassoline – 6 Princeton Graduate – 4 Smazing  Outs: 7 Atticus

 

Løp 4   V65-4  V4-2  Marmala Handicap, 1600 Gress

Tror dette løpet står mellom to hester. Setter Simply Mind først da han står to kilo bedre til enn Caio Shark denne gangen. Begge viste årsbeste i sin siste start. Caio Shark fikk en perfekt reise og viste at her kan det fortsatt være noen ekstra kilo å gå på. Downtown Leo er veldig opp og ned i sine prestasjoner. Er droppet litt i handicap så spørs det bare om det har hjulpet. Macjack var ikke mye slått av Caio Shark og Simply Minds sist. Drar fordel av å bære liten vekt. Wishformore må begynne å vise litt av gammel god form. Godkjent i Oslo Cup.

7 Simply Minds – 3 Caio Shark – 6 Wishformore  Outs: 1 Downtown Leo

 

Løp 5  V65-5  V4-3  DD-1  Norsk Galopp Cup – Bronsedivisjon Mile, 1600 Gress

Amzaan kan fort være en seiersmaskin. Har vært på trippelen i sine siste tre starter og vant velfortjent sist. Tror hesten er god for over 70 i handicap og da skal hun vinne dette løpet. Blir min banker i V4-spillet. Spirit Of Cimarron skuffet sist, men var fryktelig god gangen før. Er i form og skal regnes dersom du velger å gardere favoritten. Kill That Cat er tilbake på gress. Har til gode å vinne løp selv om han har tjent gode penger. Er droppet i handicap og kan fort vinne et løp som dette dersom han viser noen av det han er god for. Caramel Lizard går å det jevne. Må snart prestere bedre enn gjennomsnittet.

7 Amzaan – 8 Spirit Of Cimarron – 14 Caramel Lizard – Outs: 3 Kill That Cat

 

Løp 6  V65-6  V4-4  DD-2  Agria Dyreforsikring Amatørløp, 1730 Gress

Et åpent amatørløp hvor alt kan skje. Sir Aircross vinner dette løpet om han kommer seg inn i startboksen. Etter lang pause så viste han såpass gode takter sist at den prestasjonen skal rekke langt. Har dog et startboksproblem så tør ikke sette et singelkryss her. Lynghonning er det aldri lett å plassere. Radet opp seire i fjor. Er nå droppet i handicap og hun skal kunne bedre enn 48 i handicap på gammel form. Airtrix blir løpets outsider. Vant sist, men er veldig variabel. Hope And Glory kan på en god dag, men må ha det sydd opp.

4 Sir Aircross – 10 Lynghonning – 3 Hope And Glory  Outs: 1 Airtrix

 

V65-1:  3-6-7-9-11

V65-2:  6 Fredrik Von Soa

V65-3:  2-4-6-7

V65-4:  3-7

V65-5:  7-8

V65-6:  1-2-3-4-9-10    = 480

 

V4-1:  2-4-6-7

V4-2:  1-2-3-6-7

V4-3:  7 Amzaan

V4-4:  Alle 11       = 440