Tips til løpene torsdag 27. juli

Skrevet av Ola J Jakobsen,  25.07.2023
Artikkelbilde
Sweet Caroline ©hesteguiden.com

Urutinert banker i en vrien omgang.

Torsdagens V65 omgang byr nok en gang på en vrien meny. Et par av løpene er veldig åpne og det kan fort komme noen smeller. Jeg tror det blir en solid utbetaling og bruker en banker som kun har startet to ganger i år, men som har levert godt i begge løp uten å vinne.

Løp 1 Maiden 2-Årsløp, 1170 Gress

Vi får også denne torsdagen stifte bekjentskap med flere spennende 2-åringer. Jeg setter Niels Petersens trente Stamford Street først da han bruker å ha den yngre garde langt framme. Empress Bling er også en spennende import på lik linje som All Star Bling. Bounty Hunter var strøket sist. Dette løpet er vidåpent så vanskelig skille de fremste.

5 Stamford Street – 3 Empress Bling – 1 Bounty Hunter  Outs: 2 All Star Bling

 

Løp 2  V65-1  Norsk Forening For Fullblodsavl Løp, 1600 Gress

Et lite felt hvor min favoritt blir I Rest My Case. Har gått jevne løp uten å vinne, samt er droppet i handicap. Skal ha en toppsjanse her, kan bedre enn årets prestasjoner. Macjack skuffet sist. Har startet mye i år og kan ha kommet over fortoppen. Ser man bort ifra løpet sist så er han med helt der fremme. Sid Game har gjort alt riktig i år, og står med tre strake. Blir kun en outsider for meg da han skal ut på 1600 meter. Står han distansen så har han en kjempesjanse, men jeg setter et spørsmålstegn på om han gjør det. Pirlo kan på en god dag.

1 I Rest My Case – 3 Macjack – 4 Pirlo  Outs: 2 Sid Game

 

Løp 3  V65-2  Maidenløp, 1370 Gress

Sweet Caroline har tilgode å vinne løp i sine to starter i år. Skuffet litt som favoritt første gang ut, men tapte for en bedre hest sist gang. Har vist fin fart og hun får mitt singelkryss i denne omgangen. Brazuca har vårt veldig opp og ned i sine prestasjoner. Er droppet i handicap, men må snart begynne å vise stabil god form. Happiness har fart i kroppen. Vinneren sist var det ingen ting å gjøre med, men fikk en meget godkjent fjerdeplass. Den prestasjonen kan rekke langt her. Jojo Trick gikk det store ord om sist. Ble plassert akkurat utenfor pengene, men var ikke mye slått. Slipper å møte de eldre hestene og kan vinne dersom favoritten skulle svikte.

6 Sweet Caroline – 3 Brazuca – 10 Jojo Trick  Outs: 7 Happiness.

 

Løp 4  V65-3  V4-1  Norsk Galopp Cup – Sølvdivisjon Stayer, 2400 Gress

Sea Lodge har vært imponerende i sine siste to starter. Fikk fire kilo etter prestasjonen sist. Blir spennende å se om det finnes mer på tanken, jeg tror det. Ginmann har vunnet over hekk i sine to siste starter. Trives på Øvrevoll, spesielt når det blir litt svikt i banen. Caio Shark hadde størst fart av alle i sin siste start, men fikk trafikkproblemer og det holdt kun til en tredjeplass. Spent på om han står 2400 meter, gjør han det så kan han utfordre favoritten. Khatun bærer liten vekt, kan dra nytte av det. Gikk et meget godt løp i Gøteborg i sin siste start.

2 Sea Lodge – 8 Ginmann – 6 Khatun  Outs: 5 Caio Shark

 

Løp 5  V65-4  V4-2  Hestefoto.no Amatørløp, 1750 Dirt

I dette løpet anbefaler jeg en bred gardering. I amatørløp kan alt skje. Naasha er tilbake på sandbanen og hun blir min favoritt. Har vist stabil form i hele år. Sir Anton skuffet som stor favoritt nest sist, kan bedre. Bobby The Brown er variabel. Kan vinne et løp som dette på en god dag. Cat`s Gambit går jevne løp. Vinner ikke ofte, men synes hesten hadde mye fart i kroppen sist mot gode hester.

9 Naasha – 3 Sir Anton – 5 Cat`s Gambit  Outs: 2 Bobby The Brown

 

Løp 6  V65-5  V4-3 DD-1  Norsk Galopp Cup – Bronsedivisjon Sprint, 1170 Gress

Nok et åpent spilleløp. Rock Dancer møter enklere selskap enn han har gjort på lenge. Spørs om han klarer å hente de fremste da han av og til kan være sen ut av boksene. Synes uansett denne oppgaven ser enklere ut enn på lenge. Oche Dart mangler det siste lille for å komme først i mål. Er rask fra start og kan dra nytte av det. Simmy`s Copshop vinner snart løp. Er droppet i handicap og går på det jevne. Blir løpes outsider. Klint vant sist over en lengre distanse. Er i form og kan ta tredje strake.

6 Rock Dancer – 2 Oche Dart – 8 Klint  Outs: 12 Simmy`s Copshop

 

Løp 7  V65-6  V4-4  DD-2  Notforloveormoney Handicap, 1100 Dirt

Imperial Dawn går like godt på gress som på dirt, og dette kan fort være en perfekt oppgave for han. Selv om startsporet er lang ut så tror jeg han ender helt der oppe. Black Million har vært på trippelen hele seks av åtte ganger i år. Bærer mye vekt, men drar fordel av to kilo lettelse og dyktig lærling på ryggen. Express Yourself har tilgode å vinne løp. Viste stor fart i sin siste start og kan vinne et løp som dette. How Dare You er droppet mye i sine starter i år. Det kan være duket nå, da hun ikke var mye slått sist.

10 Imperial Dawn – 11 Black Million – 4 How Dare You  Outs: 2 Express Yourself

 

V65-1:  1-2-3

V65-2:  6 Sweet Caroline

V65-3:  2-8

V65-4:  2-3-5-9

V65-5:  2-6-8-12

V65-6:  2-4-5-10-11             = 480

 

V4-1:  2 Sea Lodge

V4-2:  2-3-5-9

V4-3:  2-4-6-7-8-12

V4-4:  2-3-4-5-6-10-11    = 336