Tre til Carlos, to til Niels

Skrevet av Tom W Johannessen,  28.07.2023
Artikkelbilde
Stamford Street Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski

Carlos Lopez vant tre løp, Niels Petersen to. Duoen befestet dermed stillingen på toppen av hver sin statistikk på en Øvrevoll-dag med fin V65-omsetning.

Bilder Hestefoto.no. 


* Carlos satte inn den flotte debutanten Stamford Street for Niels Petersen før han fortsatte med en strålende I Rest My Case for Annike Bye Hansen. Den tredje hattrick-hesten var Oche Dart fra Petersen-stallen som ble holdt i gang til årets første triumf. Dermed har regjernede champion Lopez vunnet 17 løp i år.


* Jan-Erik Neuroth vant med en annen imponerende vinner torsdag, Sea Lodge, og er tre bak med sine 14 seire så langt i det som er hans siste sesong som fulltidsjockey.

* Niels Petersen var i vinnerpaddocken med Stamford Street og Oche Dart. De øvrige tre starthestene ble andre, fjerde og femte. Niels har nå passert millionen i premiepenger på Øvrevoll i 2023. 14 seire på 57 starter gir pene 24 i seiersprosent.

Stamford Street - Bilde: Sissel Tangen

Imponerende 2-åring 

Empress Bling ledet, men da Carlos Lopez trykket på gassen, forsvant franskfødte Stamford Street (se skjermdumpen over) inn til en imponerende seier. Seks lengder bak fulgte nevnte Empress Bling, ytterligere en halv lengde bak; Silja Størens andre Bling-hest; All Star Bling. Stall Gullik eier vinneren.

I Rest My Case Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski

Bare én med mulighet
«Alle med mulighet», sa en dyktig vikar-kommentator Ola Slåtsveen da V65-1 (Norsk Forening For Fullblods Avl Løp) svingte ut på oppløpet. Til slutt var det bare én hest med mulighet: I Rest My Case, med Carlos Lopez for første gang, taklet både toppvekt og konkurrenter. 4-årshoppa til Annike Bye Hansen, som vant Drømmemilen i fjor, var 5,25 lengder foran Sid Game i det som var karrierens seier nummer fem. Fire jockeyer har vunnet løp på I Rest My Case (eid av Stall Ella), som er norskoppdrettet: Kaia Ingolfsland, Cornelia Hartsmar, Jacob Johansen (2) og nå Carlos Lopez.

Brazuca Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski

Brazuca fra maiden til vinner
Veterantrener Knut O. Arnesen har vært i flytsonen i hele år. Torsdag kom seier nummer ni i 2023: Knut hadde ambisjoner om en sølvplass bak storfavoritten Sweet Caroline (66-prosenter) fra Niels Petersen i V65-2.
Men Brazuca var mer ambisiøs.
Sammen med velridende Manuel Martinez gikk hun fra maidenhest til vinnerhest.
Hun dro unna, og hun gjorde det lett.
Academia eier Brazuca. Sweet Caroline ble toer, Happiness fra Hallvard Soma treer.

Sea Lodge Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski

Tre strake for Sea Lodge
Sea Lodge har funnet seiersmelodien og blitt en slager i år. Den tredje strake kom torsdag – med tung toppvekt i stayernes sølvdivisjon på en myk bane som ikke er favorittunderlaget. – Jeg var i tvil, sa Jan-Erik Neuroth i vinnerpaddocken etter at tvil hadde blitt til tro etter 2400 tøffe metere på gresset.
Sea Lodge, nå med tre strake, var nese foran en tapper Caio Shark fra Knut O. Arnesen.
- Det blir tett i blant, sa trener Wido Neuroth som fyller 75 i november.
Han har nå en voldsom seiersprosent som nærmer seg alderen, 9 på 14 og 64 i seiersprosent på Øvrevoll i 2023!

Naasha Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski 

Første for Nicolas Vega
I ritt nummer seks satt den der for Nicolas Vega: På ryggen av Hallvard Soma-trente Naasha (V65-4) sa han tidlig takk for følget i amatørløpet. Seiersmarginen ble seks lengder. Stallkameraten Bobby The Brown ble toer.
Vega fikk den obligatoriske vannbøtta som et vått bevis på triumfen.
Hallvard Soma, 64 år onsdag, var en blid trener i vinnerpaddocken.
Han hadde gitt Nicolas beskjed om å legge seg i ryggen på lederen. Men her ble det front og vel så det – og til slutt var alle veldig happy. Soltun Racing eier vinneren som tok karrierens tredje seier i start nummer 21.

Oche Dart Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski

Oche Dart holdt greit unna
Niels Petersen var ikke «kjempeoptimist» med Oche Dart i forkant av V65-5. Men Lucky 7 og Stall Gulliks 4-åring holdt ganske greit unna til årets første seier foran The Prince. Et nytt fint ritt av Carlos Lopez som tok dagens tredje jockeyseier, Niels Petersen var i vinnerpaddocken for andre gang.  

How Dare You Bilde: Hestefoto.no Marek Rzewuski

Tid for How Dare You igjen 
Hun hadde ikke vært i vinnerpaddocken siden 30. september 2021. Men nå var det tid for 6-årige How Dare You (V65-6) igjen. Ulrika Holmquist og How Dare You fightet seg forbi Express Yourself og Elione Chaves i en svensk duell på 1100 meter dirt.
I vinnerpaddocken var Marie Lustig dagens blideste trener, den lange veien tilbake til Örkelljunga går helt klart lettere med en seier i bagasjen. Grytåsa Ridcenter og Emilie Gustafsson eier vinneren som vant for femte gang.
De fire tidligere førsteplassene er fra 2021.