Slava Ukraini en stjerne

13.07.2023
Artikkelbilde
Slava Ukraini ©hesteguiden.com

Den høyest rangerte treåringen i Skandinavia heter Slava Ukraini. Det var lett å forstå da han uhyre enkelt seiret i Skandinavisk mesterskap torsdag. Han cantret frem til tet tidlig på oppløpet, og da Carlos Lopez ba om litt ekstra, forsvant han fra feltet.

 

- Alle løp skal rides, men jeg sa at jeg ville få hakeslipp om det ikke hadde blitt seier, sa Niels Petersen før løpet. Det forsto vi, for formtall 89 mot 72 på den neste til start, det kan bare slutte på ett vis.

- Nå gleder vi oss til Dansk Derby lørdag 5.august, så får vi se etter hvert hva det blir, avrundet Niels.

©hesteguiden.com 

Slava Ukraini ©hesteguiden.com

Bak den suverene vinneren gikk Flower Power et flott løp til annen, mens Good Guy var fin treer.

- Satser på å være på trippel bak den klare vinneren, sa Gina Mathisen og fikk rett Som toårige Devil in Disguise har også Flower Power April Fool som mor. Det blir nå trolig siktet in mot Drømmemilen på Derbydagen.

I Øvrevoll Sprint Cup var toppvekterne Youonlyliveonce og Herewegodandy favoritter. Det ble uttalt bekymring om banen etter en del regn og høy vekt, men de var som i siste møte de klart beste. Fra møtet på Oslo Cup-dagen byttet de plass, nå var Youonlyliveonce best.- 68 kilo var mye, men det gikk veldig bra. Andreas (Tapia Dalbark) red et flott løp, og nå ser vi frem mot årets hovedmål. Det er Polar Cup på Derbydagen, der vi ble nummer to i fjor. I år satser vi på å vinne, berettet trener Annike Bye Hansen.

 

Youonlyliveonce ©hesteguiden.com

 

 

Sesongens første toårsløp ble som ventet en duell mellom Niels Petersens duo. Rockofthemountain og Lord Mountbatten hadde en heftig fight med førstnevnte som vinner. Fin start på karrieren også for Amanar og Devil in Disguise.

- Carlos Lopez valgte Lord Mountbatten, men det var intet lett valg. Nå vant Elione Chaves på Rockofthemountain, men det var en fin debut for begge. The Heatherwold Cup kan være neste mål, oppsummerte Niels.

 

 

Rockofthemountain ©hesteguiden.com

 

 

Amzaan hadde startet fire ganger på Øvrevoll i år med tre trippelplasser som resultat. Torsdag kom den første seieren da hun førte sitt løp fra start til mål. Dette var det første av to løp i Ole Larsen Young Riders Championship, og meget dyktige Andreas Tapia Dalbark holdt Amzaan foran hele veien.

- Følte at dette var min beste sjanse for kvelden, og det er en hest jeg har litt tro på fremover, oppsummerte trener Knut O Arnesen.

 

Amzaan ©hesteguiden.com

 

Susanne Lyseng var tilbake på sin gamle hjemmebane torsdag. I løp nummer to i Ole Larsens serie ledet hun fra start til mål med Azure World.

- Dette har vært en flott uke så langt. To seire i Aalborg onsdag, og seier også på Øvrevoll. Kanskje kan det bli en gevinst på Klampenborg i morgen også, undret Susanne.

- Vi var sikre på trippel og håpet på seier, sa trener Are Hyldmo. Den raske hoppa holdt hele veien til mål.

 

 

Azure World ©hesteguiden.com

 

Chef La Adare er uten tvil en av banens raskeste hester. For en snau måned siden var hun alene på fotoet i Gøteborg over 650 meter.

- Det ble mye kluss i startboksen sist, og hun var unnskyldt, sa seiersjockey Sandro de Paiva.

- Nå var imidlertid alt i orden, og seieren ble soleklar, fortalte Sandro.

Helle Bakken står for treningen. I fjor vant Chef La Adare fire løp. V tror det kan bli minst like mange i år.

- Neste oppgave blir en supersprint i Gøteborg 30. juli, sa Helle.

 

 

 

Chef La Adare ©hesteguiden.com

 

Det ble en tett finish i finalen. Favoritten Fredrik von Soa var uheldig i starten. Avsluttet storveis, men rakk ikke frem til Buckyboss. The Prince var også involvert i striden. Buckyboss var eneste treåring i feltet, og ungdommen har både i Sverige og på Øvrevoll gjort det bedre i første halvdel av sesongen. enn hva som er vanlig.

Dette var Buckyboss' første seier i karrieren. Han er norskoppdrettet og trenes av Silja Støren. Manuel Martinez var jockey, og det kan være et en spennende oppgave med Drømmemilen på Derbydagen. Der har også Silja et spennende kort i Sid Game.

 

Buckyboss ©hesteguiden.com