Cathrine blinker ut Kill That Cat

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.06.2023
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen har fire starthester på Øvrevoll torsdag. Duca Di Como-treneren sikter seg som alltid inn på vinnerpaddocken. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen er noen hundrelapper bak Niels Petersen på en foreløpig trenertopp. Hun starter fire torsdag. – 9 Kill That Cat (V65-4/V4-2) må bli beste sjansen, sier Cathrine til ovrevoll.no.

                                                                        

Vi gjorde et forsøk på å lansere 5 Buckyrose (V65-4/V4-2) som hennes beste mulighet. Men, nei, Cathrine tvilte det bort:- Nja. Jeg holder på Kill That Cat. Den andre debuterer, sier hun og kommenterer sjansene:

- 5 Buckyrose (V65-4/V4-2, Elione Chaves)  er en fin hest; «a mean machine» med stor fart. Har trengt masse tid. Men dette er en debutant på 1100 meter. Er norskfødt, Breeders’ Sprint er jo et av målene. Jeg blir ikke veldig sjokkert hvis hun skulle vinne, men hun møter blant annet Knut Arnesens 8 Brazuca med 71 i formtall, den har gått åtte løp.

- 7 Miss Percy (V65-4/V4-2, Jan-Erik Neuroth) behøver vi ikke snakke så mye om, foreløpig. Gjør sin tredje start.

- 9 Secret From Soa (V65-4/V4-2, Malin Holmberg) sier jeg nei til, ikke ennå. Også ute i start nummer tre.

- 9 Kill That Cat (V65-6/V4-4, Elione Chaves) var bra som tredje sist, gikk tom for luft i den første starten i år; 17. mai. Det har vært noen «små-issues», men det skal være nok luft nå. Seier’n kan komme her. Håper og tror Chaves finner en ok posisjon fra dette sporet, uttaler Cathrine.

På med hatten, Cathrine!
Cathrine har definitivt blikket lengre enn Øvrevoll akkurat nå:
Skandinavia og Cathrines stjernehest Duca Di Como (Stall Como eier) reiser mandag til England og Royal Ascot, årets viktigste uke i engelsk galopp. Neste fredag tar Cathrine på seg Ascot-hatten og følger etter.
- Han er en vanvittig hest. Alt kan skje, sier hun en drøy uke i forkant. Startfeltet er ikke klart, men det blir mektig og stort i Wokingham Stakes kl. 18.00 norsk tid lørdag 24. juni.  
Over 30 hester 1200 meter rett frem. Basert på fjorårsresultatene, kan et høyt startboksnummer være gunstig for «Duca»:
19-29-31-28-27-15-25. Dette er ikke siste ukes lottotall, men startsporene til de syv første i mål fjorårets Wokingham Stakes med drøye 1,2 millioner til vinneren. Øvrevoll viser løpet på storskjerm under Oslo Cup-dagen og gressbaneåpningen.

Knut O. Arnesen: «Jeg holder på Brazuka, Sandro valgte Deeday»

Han har åpnet sesongen veldig bra. Veteran-trener Knut O. Arnesen (se Hesteguidens bilde over) har fire seire på 23 starter og tre sølv sist. Torsdag blir 8 Brazuka favoritt i V65-4/V4-2, en 46-prosenter onsdag kveld. Men Knut forteller at Sandro De Paiva har valgt å ri stallkameraten 4 Deeday i samme løp.

- 3 Machine Gun (V65-3/V4-1, Sandro De Paiva) er i flott form, toer sist, ble overflydd fra start av 4 Black Million i det løpet. Machine Gun er på trippelen igjen. Men for meg ser det ut som 2 The Singing Butler fra Hallvard Soma står med beina i mål. De fire innerste sporene gjør uansett opp.   

- 4 Deeday (V65-4/V4-2, Sandro De Paiva) er som sagt Sandro De Paivas valg. Litt opp og ned, fortsatt litt grønn, rask ut.

- 8 Brazuka (V65-4/V4-2, Manuel Martinez) er, som jeg ser det, stallen beste sjanse torsdag. Bra på Göteborg. Jeg mener at de skal fly fort for å slå min hest. Men både Niels Petersen og Cathrine Erichsen har spennende debutanter her pluss altså 4 Deeday fra vår stall. Så er også disse nevnt.

- 9 Imperial Dawn (V65-6/V4-4, Fernando Manzo) misset starten sist. Jeg har trodd han skulle blåse det hjem flere ganger, nå velger jeg å ligge litt lavt til han viser noe i løp. Fleksible blinkers på. Jeg nevner imidlertid at han gikk tre møkkaløp før seieren i fjor. Men det var på gress, han er bedre på det underlaget. Det kan bli en del overraskende resultater torsdag – tipper jeg. Vanning, ja, men du får ikke nok vann på banen, uansett i vind og sol. Og hestene reagerer forskjellig på varmen, uttaler Knut til ovrevoll.no.  

 

Nathalie Mortensen: «Jeg får jo forsøke å gjenta»

Hun måtte i bakken på Göteborg 28. mai. 11 juni var Nathalie Mortensen (se Svensk Galopps bilde sammen med Willa Synøve Marcussen Schou t.v.) tilbake på Bro Park på ryggen av Astron og Valence. Nå kommer hun til Øvrevoll med to som hun rir selv – og trener sammen med «morsan» Annette Stjernstrand.

- 4 Laoch Liath (V65-2, 65-prosenter onsdag kveld, red.anm.) vant sist med Willa. Nå er det jeg som rir, men jeg må jo forsøke å gjenta. En bra sjanse selv om jeg har respekt for 5 Oliver som står bedre til nå. Laoch Liath blir finere og finere i trening. Kommer ikke helt i gang «i början», men avslutter jo flott. Jeg glemte for øvrig å melde ham med «sidoludd», men jeg tror det skal gå bra uten.

- 3 Is What It Is (V65-4/V4-2) er glad for penger.

 

Niels Petersen: “Hun er vanskelig å bedømme»

SUPERDUO: Det blir ikke fem som Carlos Lopez og Niels Petersen signaliserer for her. Men duoen som topper hver sin statistikk også i år, kan vinne sammen også torsdag; Sweet Caroline er en god outsider.
Foto: Hesteguiden.com

Championtrener Niels Petersen sender ut debutanten 2 Sweet Caroline (V65-4/V4-2, Carlos Lopez). Da vet alle at det er en hest som kommer godt forberedt: - Hun er helt ok, men vanskelig å bedømme i den første starten. Hun møter blant annet en langt mer rutinert hest i Knut Arnesens 8 Brazuka. Og det er nok også litt kort – så jeg ligger litt lavt, sier Niels til ovrevoll.no.

Hva med Square De Luynes og Oslo Cup?
Han hadde to sterke vinnere på Bro søndag (Ascot Brass og Slavi Ukraina) og er i rute. Men er Square De Luynes det samme?
Oslo Cup lørdag den 24. juni har lenge vært blinket ut som selve comebackløpet; «Frankel Of The Fjords» har ikke startet siden 5. mars i fjor i Dubai: - Vi prøver. Det er 50/50 om han kommer til start. Han jobber ikke på sanden, og kommer det ikke regn…
Niels avslutter verken setningen eller tankegangen her.
Med andre ord er det ingen høyoddser om Oslo Cup går uten flaggskipet med 98 i handicap og 8 seire på 13 starter.   

* Carlos Lopez topper på Øvrevoll med ni seire, Jan-Erik Neuroth er toer med seks førsteplasser.