Damer, kunst og hester i fokus

06.06.2023
Artikkelbilde
Sommermånedene er høysesong for arrangementer på Øvrevoll. Torsdag er det klart for Damenes Aften. Foto: Malene Nilssen.

Torsdag er det klart for Damenes Aften på Øvrevoll. Kvelden hvor vi hyller kvinnene, og lager en egen løpsdag i samarbeid med Thea Steens Minnefond, har blitt en fin tradisjon på Øvrevoll. Denne gang skjer det i kombinasjon med en kunstutstilling hvor hesten også er i fokus.

-Torsdag 8. juni vil Øvrevoll Galopp ha sin tradisjonelle Damenes Aften, sammen med Thea Steens Minnefond. Her går alt overskudd til Thea Steens Minnefond og Kreftforening.

Det blir mange fengende flotte damer i teltet med god mat, god stemning og bobler i glasset for de som liker det, forteller en engasjert salgs- og markedssjef Esben Hansen. Han er også primus motor for arrangementer på banen. - I år har vi vår flott handlegate igjen på plass med hatter, kjoler og mange andre klær. Vi kjører på med vårt lotteri med mange fantastiske premier, hvor de to største er et gavekort fra Sigdal Kjøkken på kr. 50.000,- og en tur for to personer til Dubai med Emirates. Alt for å skaffe så mye penger som mulig til Thea Steens Minnefond, som har fokus på den viktige saken #SJEKKDEG.

 

Kunstutstilling i nyrenovert hovedtribune

Det startet som en vill ide, ble senere en drøm og i år realiseres det. Nemlig Kunstutstilling med tema; Lidenskap for hest. Her er det både lokale og litt mer eksterne kunstnere som stiller ut i vår salgsutstilling.  - Det blir både malerier, trykk, foto og skulpturer. Vi tar ingen kommisjon ved salg, så kunstnerne vil i stedet bidra med et beløp til Thea Steens Minnefond ved salg. Kunstutstillingen holder hus i Hovedtribunen, som har fått en skikkelig ansiktsløftning denne våren, og vil være åpen på torsdag 8. juni, lørdag 10. juni og søndag 11. juni. Her håper vi på masse besøk, sier Hansen.

Rett etter løpsdagen arrangerer vi After Race konsert på området fra kl 2030 til kl 2250 med bandet Crew & The Captains Table. Alle som er på området kan hygge seg med flotte coverlåter utover kvelden.

-Nå er sommeren i gang og det er høytidssesong på Øvrevoll. Den beste tiden er fra midten av mai til midten av oktober. I år blir det forsinket gressåpning lørdag 24. juni, men da starter vi opp med en rekke storløp. Kanskje får vi et mestermøte mellom den doble Derbyvinneren Hard One To Please, unikumet Square de Luynes og andre topphester i Oslo Cup. Det blir en pangdag på Øvrevoll hvor aktuelle Derbyhester møtes i Guineas, vi ser de beste hoppene i Erik O. Steens Memorial og har flere andre godbiter på menyen etter lørdagens trav med V75. Det blir serveringstilbud med noe for enhver smak. Det er veldig gledelig at vi har klart å få på plass så mange gode arrangementer for bedrifter og vennegjenger. Vi har stort fokus på dette, og det er godt jobbet, sier administrerende direktør Thomas Gjelsås.

-Forrige uke hadde vi 150 gjester i telt. Torsdag 15. juni har vi tre større selskaper, og vi håper folk kjenner sin besøkelsestid under vår storløpsdag lørdag 24. juni. Men nå er det fokus på førstkommende torsdag. Vi gleder oss, avslutter Esben Hansen.