"Duca" ledet, så kom bråstoppen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  24.06.2023
Artikkelbilde
STORSKJERM PÅ ØVREVOLL: Her har Eirik Stenhaug fanget inn Duca Di Como som lederhest i Wokingham Stakes. Men det holdt ikke for Stall Comos stjernehst

Det så lyst ut, Duca Di Como bombet ut av boksene og ledet Wokingham Stakes på Royal Ascot. Men bråstoppen kom overraskende og tidlig. Plass nr. 26 av 27 ble Royal Ascot-fasiten.

- Skuffende, selvfølgelig. Men så dårlig er'n ikke. Melkesyresjokk. Jeg har ingen forklaring, foreløpig. Han går med en plastikkplate hjemme som han ikke får gå med her. Jeg lurer litt nå. Jeg får snakke med Chaves etterpå, sa Cathrine Erichsen til ovrevoll.no i en rask kommentar da 2023-utgaven av Wokingham Stakes var historie.

* Vant løpet gjorde Saint Lawrence, til 22 ganger pengene, med Hollie Doyle ombord. William Buick ble nummer seks på Orazio, favoritten i et jevnt felt.

* Frankie Dettori red blankt den siste dagen, men var strålende fornøyd med fire førsteplasser i sin siste opptreden på Royal Ascot-scenen. Han stoppet på 81 førsteplasser i en fantastisk karriere som avsluttes med Breeders'-løpene i USA i november. Knockbrex (uplassert) ble Frankies aller siste ritt på Royal Ascot. 
Det siste løpet lørdag ble vunnet av Ryan Moore som igjen ble jockeychampion etter fem prestisjetunge løpsdager på Ascot. 

* Men lørdags-oppturen kom for Cathrine; Captain Chorus (Team Finn Kristiansen) vant Oslo Cup! - Dette var et fint plasert på såret, sa Cathrine om Oslo Cup-triumfen på hjemmbane - som var bortebane for henne denne lørdagen.