"Blid og fornøyd og rett på bilen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.06.2023
Artikkelbilde
Michelle Palmberg og Duca Di Como startet i dag morges på veien til London og Ascot.

Duca Di Como har startet på eventyrveien til Ascot. I dag morges kl. 05.00 sa han farvel til Øvrevoll: - Han var blid og fornøyd og gikk rett på bilen, forteller Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.

                                                                                                    


PRAMMS-GULL: Duca Di Como og Elione Chaves kommer fra et overlegent Pramms-gull 21. mai.
Foto: Svensk Galopp 

 - Han var ute i en lett jobb søndag morgen. Han var sprek. Fyr og flamme? Det kan du godt si, fortsetter Cathrine som er klar for et av trenerkarrierens høydepunkt lørdag kl. 18.00 norsk tid. Da tar «Duca», eid av Stall Como med Jan Petter Sissener, plass i Ascots startbokser. Han gjør det sammen med over 30 «kamerater» i Wokingham Stakes; over 1,2 millioner kroner og en solid porsjon ære venter vinneren.

Vinneren i fjor kom bakfra
Favoritt blir Ozario, trent av Charlie Hills. Kommer med to strake, William Buick har vært om bord. Best på «good to soft». Nestfavoritt; Jumby som ble treer i samme løp i fjor. Også den med William Buick «in the irons».
Løpet i fjor ble for øvrig vunnet av Rohaan som også gikk til topps i 2021.
Ryan Moore glitret i fjorårsutgaven, kom bakfra som en Alberto Tomba på sitt beste.

Ascot behøver ikke være feil
Duca Di Como noteres foreløpig til 33 ganger pengene i England. Alle skandinaviske galoppfans vet at det er for høyt. 1200 meter og gress rett frem er ikke hverdagskost for «Duca», men dette behøver ikke være feil. Bred og fin bane og slak oppoverbakke mot mållinjen. Ingen ufordel for en tidligere Guineas-vinner; «Duca» var foran Square De Luynes i den norske utgaven i 2018 med Carlos Lopez som jockey.
– Alt kan skje. Vi håper på et fair løp, uttaler Cathrine som reiser til London og Ascot fredag.
Michelle Palmberg er stjernehestens følgesvenn på hele englandsturen.     

* Reisen startet på Øvrevoll 05.00 mandag morgen. Båt fra Larvik kl. 08.00. Hvile i Danmark til kl. 18. Deretter til Glissen transitt-stall i Tyskland nær grensen til Nederland. Ny hvile til før han blir hentet av engelsk transportør som kjører til Ascot.
Fremme lunsjtid onsdag. Jockey Elione Chaves kommer over onsdag kveld etter løpene på Jägersro.
Han rir ut med «Duca» torsdag og fredag. Fredag er Cathrine på plass. Hun har vunnet på Ascot (ikke Royal Ascot) før: 1. oktober 2016 vant Easy Road i karrierens siste start for William Buick.
Gledeshylene til Cathrine kunne høres et godt stykke utenfor London.

Frankies siste på Royal Ascot
Tirsdag er første dag i det som er årets viktigste galoppuke i England. "Wimbledon, World Cup for galoppen", sier William Buick. Kong Charles debuterer, det gjør ikke kong Frankie Dettori som inntar Royal Ascot for siste gang. 77 seire så langt for legenden fra Milano. Frankie har «a plumbook of rides» denne uken, bl.a. to favoritter den første dagen på det som er hans favorittbane. Ryan Moore (75 triumfer på Royal Ascot) toppet i fjor – og har vært ni (!) ganger jockeychampion på Royal Ascot. I 2012 slo han William Buick på målstreken – det aller siste løpet ble avgjørende, den var tøff for den gang 23-årige William som vant sitt første løp på Royal Ascot som tenåring: Han satte inn Dark Missile i Wokingham Stakes (!) i 2007. 

Jakter tittel nå!
William Buick jakter nå sin første Royal Acot-tittel (har 33 løpsseire her og er "best of the rest" etter Dettori og Moore av dagens jockeyer) og ser sterk ut på papiret med toppritt for både Charlie Appleby – og også for George Boughey.
Inspiral, med Frankie Dettori, mot Modern Games og William Buick i åpningsløpet «Queen Anne» tirsdag.
Bedre blir det ikke – før Duca Di Como inntar startboksene lørdag kl. 18.00 i Wokingham Stakes.
«Duca» er for øvrig ute etter handicaptallet før Pramms-triumfen 21. mai. Det er heller ikke ugunstig.