Nathalie: - Astron beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.06.2023
Artikkelbilde
Astron og Nathalie Mortensen starter i V5

Hun kommer med fire hester. Nathalie Mortensen jakter årets første jockeyseier på Øvrevoll. Den kan komme i V5-1. – 4 Astron (V5-1) er den beste sjansen, sier Nathalie til ovrevoll.no

- 4 Astron (V5-1) rir jeg dårlig på Bro. Men vi er ikke veldig langt slått. Han kjennes fin ut i trening. Om han kan vinne? Absolutt! Det spiller ingen rolle om han går i front eller kommer bakfra.

- 4 Jojo Trick (V5-2, Martin Rodriguez) har hatt lang hvile. Ble «påriden bakfra». Jeg er uansett overlykkelig over at han er til start igjen. Skal kanskje ha kortere distanse. En superfin hest som jeg tror, jeg sier tror, behøver løpet.

- 1 Dolores (V65-1, Martin Rodriguez) har kapasitet, men «henger» i løpene. Ble toer i et løp i august i fjor i den eneste starten på Øvrevoll før denne. Har vunnet to løp; én gang med Martin Rodriguez som rir henne nå. Skal egentlig ha en ok sjanse.

- 9 Thunderboy (V65-5/V4-3) trener «jättebra», men dette ser tøft ut.

- 3 Scytale (V65-6/V4-4) er en «underbar» hest. Forsøker alltid. Treer i siste start. Går bra med fleksible blinkers som kommer på nå. Skal kunne være med her.

 

Cathrine: - Jeg har en flokk med outsidere

Hun er ikke på Øvrevoll, men på Ascot sammen med Duca Di Como og kong Charles og dronning Camilla. Cathrine Erichsen (se Hesteguidens bilde over), som topper den foreløpige trenerstatistikken, har imidlertid også et blikk på hjemmebanen der hun starter åtte hester: - Jeg har en flokk med outsidere, sier hun til ovrevoll.no.
Sandro De Paiva kommer inn for Elione Chaves som sitter på Duca Di Como på Royal Ascot i Wokingham Stakes kl. 18.00 lørdag.
Det løpet ser du på Øvrevolls storskjerm.

- 5 Charlie Boy (V5-1, Sandro de Paiva)
har skuffet på dirt’en. Men dette er en hest med talent. Én av mange i dette løpet, distansen skal ikke være noe problem.

- 4 Airtrix (V5-4/V65-1, Ulrika Holmquist) går hele veien. Jevn i prestasjonene. Gress nå.

- 6 Fredriq Von Soa (V5-4/V65-1, Sandro De Paiva) har uten tvil skuffet. Sitter med mer inne. Tror gress kan hjelpe. Så får vi om han står. Jeg er spent her. Beste sjansen min av flere outsidere denne løpsdagen.

- 5 Captain Chorus (V5-5/V65-2/Oslo Cup, Sandro De Paiva) gjorde ikke noe feil i Stockholm. Møter et par tøffe konkurrenter i Oslo Cup. Er St. Leger-vinner og står hele distansen. Kan være der hvis et par av favorittene skulle mangle luft.

- 11 Lady Fabiola (V65-3/V4-1, Sandro De Paiva) er i fin utvikling. Møter tøffe hester i 1000 Guineas. Fornøyd med premie, men tas med for dem som garderer bredt.

- 7 Little Crow (V65-4/V4-2, Sandro De Paiva)
gjorde ikke mye feil i årsdebuten. Utvikler seg og har mer innabords. I toppen hvis et par av de store forsvinner.

- 10 Global Gathering (V65/V4-3, Sandro De Paiva) er god og jevn. Målfotoslått av Saigon på Bro 11. juni. Er best på Bro Park, men takler han Øvrevoll lørdag, er han med fremme. Går i sitt tempo og avslutter bra.

- 4 Jennifer A. (V65-6/V4-4, Ulrika Holmquist) får fleksible blinkers på. Denne obs’er jeg på lørdag, uttaler Cathrine Erichsen til ovrevoll.no. 


Hellgren: - Stor seierssjanse til lav spillprosent

Parhestene Tobias Hellgren og Anna Pilroth (se Svensk Galopps bilde over) kommer til Øvrevoll med fire. Sammen med Quebello vant duoen Oslo Cup i fjor. Nå blinker Tobias ut en annen stallhest som den beste sjansen lørdag. Det er alltid lurt å lytte til Tobias. Han kan trene hest, og han kan analysere løp.

- 6 Archers Ignite (V5-1, Anna Pilroth) er i helt ok orden. Men dette løpet tror jeg Astron vinner.

- 3 Quebello (V5-5/V65-2, Anna Pilroth) vant Oslo Cup i fjor. Litt sliten etter Scandinavian Open. Løp ikke som vi hadde forventet oss der. Men det ble jo også et litt «ulykkelig» løp. Er på rett vei igjen nå; går han som på Klampenborg nest sist, er han med og «hugger». Vi får bare se. Hard One To Please skal være favoritt, men løpet er, som jeg ser det, åpent med Hard One To Please, Quebello og White Heart som en favoritttrio.

4 Fort Dodge (V65-4/V4-2, Anna Pilroth) fikk en sårskade på bogen i midten av mai. Ute for 13 dager siden, alt bra til 400 igjen. Tøft å forbedre seg så mye som han må gjøre her, også et lite spørsmålstegn ved distansen. Men på sikt blir dette en veldig bra hest. Hvis ikke Ami De Vega tar 2000 Guineas, er det seks-syv hester som kan vinne. Pass litt på Little Crow fra Cathrine Erichsen.  

- 7 Quentino (V65-5/V4-3, Anna Pilroth) er stallens beste sjanse lørdag. Har trent bra og er fint inne i løpet. Det er et stort felt og mange hester. Og det kan gå fort i «början». Da kan Quentino bli trøtt til slutt. Men det var forbeholdene. Dette er en hest som har stor seierssjanse til lav spillprosent. Jeg holder den høyt. Er meldt i Swedish Open Mile og Sveaas. Vi får bare se, jeg er spent, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no.
   

* Carlos Lopez holder sin høye jockeyform; ni seire så langt på Øvrevoll i år. – Jeg tror 9 Miss Wintown (V65-3/V4-1, Niels Petersen trener) kommer til å gå bra på gresset. Ellers er 7 Iron Butterfly (V5-3) en veldig god hest, og også 5 Stripesof Stars (V65-4/V4-2) skal være en god sjanse, melder Carlos til ovrevoll.no.

* - 7 Heart Of Kabeir (V65-6/V4-2, Manuel Martinez) er min beste sjanse – hvis hun er like god på gress, melder Silja Støren med fem seire på hjemmebane i år og en foreløpig femteplass på trenerstatstikken. Silja fortsetter til ovrevoll.no:
- 9 Corazon De Leon (V65-6/V4-4, Maikel Narvaez Bravo) kommer til å gjøre det han kan – som vanlig.
1 Bassoline (V65-6/V4-4, Martin Rodriguez) trenger nok løpet. 1 Buckyboss (V5-2) tror jeg litt på hvis han konsentrerer seg.
Jeg er også spent på 1 Prince of Fjords (V65-5/V4-3) på 1600 gress igjen, lavt i handicap nå. Vant 1600 meter gress på Göteborg både i fjor og forfjor. 8 Khatun (V65-5/V4-3, Martin Rodriguez) kan også være litt spennende lørdag.

* Per-Anders Gråberg er på plass på Øvrevoll. Sveriges championjockey, som også har to Øvrevoll-championat, sitter på flere interessante hester. - Jeg mener vel at hestene jeg rir i 1000 og 2000 Guineas er litt "roliga" outsidere, melder P-A til ovrevoll.no før løpene. Og hestene er Exceed Pleasure (V65-3/Roy Arne Kvisla, 9-prosenter kl. 15.00) og 2 Chadwick (V65-4/Niels Petersen, 7-prosenter). 

SISTE OM BANEN: - Gressbanen i dag er god til rask, sier baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no lørdag formiddag.
.