Silja: "Jeg er forsiktig optimist"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.06.2023
Artikkelbilde
Silja Støren har all mulig grunn til å smile. Hun er inne i en toppsesong. Foto: Hesteguiden.com

Hun jobber hardt og får betalt. Nå smiler Silja Støren seg gjennom dagene. Tirsdagen på Bro ble en innertier. Torsdag har hun to. – Sid Game kan vinne, sier hun om den beste sjansen.

    
- 5 Arkangel (1. løp, Manuel Martinez) hadde en skade på hovbeinet og stod på boks i fire måneder. Kjennes ok i jobben, men trenger nok løp i kroppen.

- 6 Sid Game (V65-3/V4-1, Manuel Martinez)
har dårlig med løp. Nå går han ut mot eldre hester på 1100 dirt. Han vant på distansen både 27/4 og 25/5 på tider som tilsier at han skal kunne hevde seg her. Som sagt; det er mot eldre hester nå. Men jo, da: Sid Game Game kan vinne. Jeg er forsiktig optimist, uttaler Silja.


Marie: - Headora og Clauses Andy tror jeg mest på

- Hun er Øvrevoll-venn og tar den lange turen fra Örkelljunga igjen. Marie Lustig (se Svensk Galopps bilde over sammen med Emelie Gusatfsson) starter seks hester torsdag. - Headora og Clauses Andy tror jeg mest på, sier hun til ovrevoll.no.

– 1 Headora (V65-1, Emelie Gustafsson) er jevn og bra; burde kunne prestere torsdag. Jeg har forhåpninger. Glem det forrige løpet på Jägersro, det ble feil med banen.

- 4 Ode To My Mother (V65-1, Charlotta Ericsson) ble det feil for under lasting på Göteborg. Hun er litt for tynt jobbet – og bedre på gress.

- 3 Layton (V65-4/V4-2, Emelie Gustafsson) er litt humørbetont. Det kommer an på hvilken side han har våknet på. Det er ingen umulighet at han kan vinne. Men igjen; vi vet ikke…

- 1 Clauses Andy (V65-5/V4-3, Emelie Gustafsson) gikk for tidlig sist. Får holde mer på ham nå. Tror han kan vinne. Men det får ikke hende for mye, da blir det feil for ham.

- 4 Clauses Manila (V65-6/V4-4, Michelle Palmberg) har jeg ikke så stor tro på.

- 7 How Dare You (V65-6/V4-4, Emelie Gustafsson) er bra. Men jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Siste seier høsten 2021. Det går imidlertid ikke «att räkna borte henne». Men sist hadde hun ikke den vanlige speeden de siste 50. Så det er nevnt, sier Marie Lustig til ovrevoll.no.


Cathrine: - Han var ikke i orden sist

Hun er tilbake i hverdagen etter nedturen med Duca Di Como og oppturen med Captain Chorus. – 2 Hampus G er torsdagens beste sjanse, sier Cathrine Erichsen (se Hesteguidens bilde over) etter litt betenkningstid.

- 2 Hampus G (V65-1, Elione Chaves) var ikke i orden sist. Behandlet for en halsinfeksjon. Hvis han fungerer, det tror jeg han gjør, er dette en grei oppgave for ham.

- 5 Buckyboy (V65-2, Elione Chaves) gikk veldig frisk ut sist. Står nå på 78, har vunnet på 80. Vinnersjanse.

- 5 Fredriq Von Soa (V65-4/V4-2, Elione Chaves) tror jeg skal vinne hele tiden. Ikke så verst sist på gresset. Går nedover i handicap.

- 2 Airtrix (V65-5/V4-3, Elione Chaves) går på det jevne. Vi venter på ham også. Møter dårlige hester nå, uttaler Cathrine Erichsen.



* Carlos Lopez (se Svensk Galopps bilde på Niels Petersens Tuwaiq som vinner på Bro tirsdag) og Jan-Erik Neuroth kjemper hode-hode på toppen av jockeystatistikken. Begge har 10 seire og 5 andreplasser. Regjerende champion Lopez er foreløpig foran på flere tredjeplasser.
Carlos har vunnet 53 løp så langt i år i fire forskjellige land: 18 i Chile på de tre banene Club Hipico de Santiago, Hipodromo Chile og Viña del Mar.16 i Sverige. 9 i Danmark. Og 10 i Norge.


* Cathrine Erichsen er i tet på trenerstatistikken; det er 140.000 kroner ned til Niels Petersen på sølvplass.