Arnesen: - Imperial Dawn beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.06.2023
Artikkelbilde
Imperial Dawn vinner for Willa Synøve Marcussen Schou i fjor. Torsdag sitter Sandro De Paiva opp. Foto: Hesteguiden.com

Han har åpnet sterkt med fire seire så langt i år. Veteran-trener Knut O. Arnesen, er en mann for vinnerpaddocken også torsdag. – Imperial Dawn er den beste sjansen, sier han til ovrevoll.no.

 

* Knut O. Arnesen har 17 hester i trening; 5 av dem er 2-åringer. 8 av 17 står oppstallet på Øvrevoll.

- 4 Caio Shark (V65-2, Sandro De Paiva, 56-prosenter onsdag kveld, red. anm.) var overraskende bra som treer sist. Var med for at det skulle bli løp da; «ikke noe for spillerne», sa jeg… Jeg tror fortsatt ikke han er noen sprinter; 1400-1600 meter på gresset skal nok passe best. Men han er i orden, er «fresh» og «happy» og regnes i dette løpet. 2 Gulfstream Tiger, fra Niels Petersen, og Hallvard Somas 3 Rock Dancer er hardest i mot.

- 2 Pirlo (V65-3/V4-1, Sandro De Paiva) var imponerende til seier sist: 10 år, 66 kilo og løs bane. Jeg trodde på forhånd at han trengte løpet. Nå er det tøffere i mot; Annike Bye Hansens 1 Tambora Queen ser sterk ut. Jeg tror det står mellom Pirlo og Tambora Queen.

- 2 Machine Gun (V65-6/V4-4, Jan-Erik Neuroth) har ikke gjort noe feil. To strake. Opp i handicap nå. Kommer til å gå et nytt godt løp og bør strekes, men jeg holder en knapp på min andre hest i løpet.

- 5 Imperial Dawn (V65-6/V4-4, Sandro De Paiva) har jeg varslet for to ganger. Fikk et par trøkker 25. mai; det ble feil. Ble sliten med 66 kilo sist. Jeg har tro nå, men han er avhengig av å få det litt sydd opp. Sporet er bra for ham. Begge mine har vinnersjanse, men det har også 4 Black Million med Carlos (Lopez, red. anm.) og 6 Hope And Glory, uttaler Knut Arnesen til ovrevoll.no

* Imperial Dawn var en 18-prosenter i V65-6 kl. 10.00 i formiddag, Machine Gun en 39-prosenter. Knut O. Arnesen går altså tøft ut og "holder en knapp på" hestene spillerne har minst tro på av hans to i V65-6 . 

 

Cathrine Erichsen: - Jeg ligger litt lavt

 

Hun topper den foreløpige trenerstatistikken med 275.000 på konto og tre treneseire. Cathrine Erichsen (se Svensk Galopps bilde over) er også i tet på en annen veldig viktig statistikk: Cathrine har hatt 27 starthester så langt, det samme har Hallvard Soma. Torsdag starter Cathrine to; «jeg ligger litt lavt».

- 2 Entangle Rose (V65-3/V4-1, Elione Chaves) kommer ut på 1600 meter dirt. Det er nok ikke helt hennes melodi. Men vi tar en for teamet og er med her.

- 2 Royal Biscuit (V65-4/V4-2, Elione Chaves) er en veldig fin hest, kjøpt på Breeze-Up. Stor flott type, men «grønn» foreløpig. Er meldt i «alt». Har for øvrig vært en tur ute på asfalten, ble stiv og øm etterpå, men ok nå. Jeg er seint ute i år så jeg velger å ligge litt lavt nå. Men som sagt, dette er veldig fin hest som vi har ambisjoner med etterhvert, sier Cathrine Erichsen til ovrevoll.no 

 

Klar for comeback i V65-1

Tollef Langvad klatret ned av hesteryggen etter seieren med Moonflash 26. oktober i 2017 (se Hesteguidens bilde over). 123 seire på Øvrevoll, 19 i Sverige viser cv-en som jockey. Torsdag gjør han comeback som 65-åring med amatørrytterlisens. Tollef, som har løpt halvmaraton på sterke 1.18, har passert de fysiske testene og er Øvrevoll-bestefar nummer to bygd for fart.
– Finn (Kristiansen, red. anm.) maste litt, sier Tollef med glimt i øyet. Han setter seg opp på 10-årige 4 Moonflash i V65-1. Dette er én av to hester han har på treningslisten. Den andre er Punktum Finale som vant for Malin Holmberg siste løpsdag.

- 4 Moonflash (V65-1) gjør den første starten i år. Han er ikke veldig glad i den løse dirt’en. Men han flyr som bare det i trening, sier Tollef Langvad og høres ikke ut som han er slått på forhånd i comeback-løpet.



Nora: - Tambora Queen beste sjansen

Hun har fire ritt og pen backing av spillerne i flere av løpene. 1 Tambora Queen (V65-3/V4-1, Annike Bye Hansen trener) var en 42-prosenter kl. 10.00. - Tambora Queen er min beste sjanse, uttaler Nora Hagelund Holm (se Hesteguidens bilde over) til ovrevoll.no. 

- 1 Tambora Queen (V65-3/V4-1, Annike Bye Hansen) har gått gode løp mot sterk motstand. Formen er fin. Det blir kanskje å prøve foran, vi får se. Min beste sjanse torsdag.

- 5 Furious Ruby (V65-4/V4-2, Steinar Holm) har jeg litt mindre forventninger med. Er bedre på gress. Dette er for å få et løp.

- 4 Hot Bubbles (V65-5/V4-3, Steinar Holm) har vunnet to i år og holder fin form. Kommer til å gjøre et godt løp igjen og skal regnes. Takler handicaptallet. Er ikke veldig rask fra start selv om hun fikk tet i det ene seiersløpet. Men hun liker å være med fremme i løpene.

- 6 Hope And Glory (V65-6/V4-4, Hallvard Soma) har helt ok løp. Vinner ikke så ofte, men er kommet lavt i handicap og skal ha en god sjanse her, sier Nora foran løpene i dag.  

 

Om Point Boy: - Han var syk sist

Susanne Sivrup-Rosenqvist (se Svensk Galopps bilde) tar igjen fire-timersturen til Øvrevoll. To hester er med, spillerne er veldig lunkne. Men Point Boy i V65-5/V4-3 har overrasket før...

- 2 Chizonwheels (V65-1, Charlotta Ericsson) prøver vi på lengre distanse. En kapabel hest med fart i beina. Men hun må lære seg å puste - og slappe av i løpene. Ingen "varning" her. Tar jeg feil, får "jag äta upp det!"

- 3 Point Boy (V65-5/V4-3, Michelle Rosenqvist) var syk sist. Har hatt litt hvile og trenger kanskje løpet. Er nok en jobb kort. Men han er pigg og "fresh" og bærer vekt godt. Jeg blir overrasket om han skulle vinne, men er han i humør, kan hva som helst skje, uttaler sympatiske Susanne på veien til Øvrevoll.

 

* Silja Støren er treer på trenerstatistikken og er litt "opp" på to av sine i dag. Begge har fin spilleverdi: - 7 Buckyboss (V65-5/V4-3, Manuel Martinez, 10-prosenter kl. 10.00) har en god sjanse i dag. Jeg har også litt tro på 5 Prince Of Fjords (V65-2, Manuel Martinez, 14-prosenter), melder Silja til ovrevoll.no. Hun er på pallen blant Øvrevoll-trenerne i vurdering av egne sjanser.  

* Carlos Lopez topper jockeystatistikken med syv seire. - 2 Gulfstream Tiger (V65-1) og 3 Caramel Lizard (V65-4/V4-2) er de beste sjansene torsdag, melder Carlos til ovrevoll.no og sidestiller disse to mulighetene. Begge Carlos-hestene blir førstevalg i sine løp.

* Jan-Erik Neuroth har vunnet seks løp på Øvrevoll i 2023, er toer på statistikken, og kommer fra en sterk seier med Wido Neuroth-trente Ami De Vega (Stall Perlen) i Svenskt Derby Trial på Jägersro. Peker seg nå ut som hovedutfordrer til Jessica Long og ABBA-Bennys supertalent Ayani i Svenskt Derby 16. juli.

*
 OM BANEN I DAG: Baneansvarlig René Naustdal i dag: - Banen blir som sist.
Jan-Erik Neuroth supplerer: - Dirt'en blir grei, men med mye vind så tørker den nok litt i toppen. Banen var bra siste uke, og den blir nok lik i dag.