To til Jan-Erik, jakter Carlos!

15.06.2023
Artikkelbilde
Steinar Holm, Hot Bubbles, Jan-Erik Neuroth og Nora Hagelund Holm i vinnerpaddocken torsdag. Foto: hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth vant to på tre ritt og er nå oppe i åtte Øvrevoll-seire i år med sterke 30 i seiersprosent. Han jakter nå Carlos Lopez, som red blankt torsdag - og leder med ni førsteplasser. 

* For resultater topp tre, samt målfoto og reprise av løpene, KLIKK HER


* Alle foto: Hesteguiden.com 

CARLOS LOPEZ har ni Øvrevoll-championat, det første tok 41-åringen i 2007. Jan-Erik toppet i 2019. - Jeg prøver hele tiden, sier Jan-Erik til ovrevoll.no, underforstått, han jakter alltid en championtittel. Og ikke minst i år som er hans siste sesong som fulltidsjockey. Jan-Erik fortsetter: - I år har jeg fått en del fine ritt. Får håpe jeg kan holde det gående.

JAN-ERIK om torsdagen i kortversjon:
- Steinar Holms Hot Bubbles, formsterk hest som vant på en bra måte.
- Gi henne et greit løp, sa Cathrine (Erichsen, red. anm.) om Miss Percy. En liten og rask hest som ligner litt på moren, som jeg har ridd. Jeg venta med å gå her. Buckyrose, også den fra Cathrine skjena litt hit og dit og blåste vel tom. Viste stor fart. Artig med eieren til Miss Percy. Hun var veldig, veldig glad, og det er alltid hyggelig.  
- Macjack (Arne O. Karlsen)  stoppet og ble fjerde. Dårlig start og løs hest i banen. Hele det løpet gikk i vasken.

* Det som er sikkert er at Jan-Erik Neuroth sitter på meget spennende Ami De Vega i Svenskt Derby på Jägersro 16. juli. Hvem han rir i Norsk Derby er ikke klart. - Ami De Vega er en sen hest som stadig forbedrer seg i trening. Er et hode foran Master Zone som stadig er litt syk, oppsummerer 36-åringen fra Stabekk og Haslum.

NUMBER ONE: Willa Synøve Marcussen Schou signaliserer for seier på ryggen av overlegne Sir Anton.

Favoritten og 1-oddseren Sir Anton lot hardt pressende Clauses Andy overta i V65-1. Men Willa Synøve Marcussen Schou og Sir Anton var defintivt ikke slått. Clauses Andy ble et lett bytte på oppløpet. Seiersmargin: Fem lengder. Dette var Sir Antons første seier, Willa tok årets fjerde og den andre som proffrytter. Pål Jørgen Nordbye trener vinneren.


Hot Bubbles ©hesteguiden.com

SAKEN ER KLAR: Jan-Erik Neuroth og Hot Bubbles kobler seiersgrepet i V65-2.

Lynghonning
 og Malin Holmberg ledet lenge, men ikke lenge nok i V65-2. Hot Bubbles (Sven Arne Østerblom eier), et andrevalg i spillet, hadde ingen problemer med å koble seiergrepet da Jan-Erik Neuroth ba om seiersfart.
- Dette er en veldig fin hest. Halsoperert én gang - og også én gang til. Det har tatt tid. Var mye roligere i dag. Bråka på bilen og var dum sist. Vant på 2000 meter i fjor og har fått distanseegenskapene fra faren Appel Au Maitre, oppsummerte Nora Hagelund Holm til ovrevoll.no om hesten pappa Steinar trener.
Tre seire i 2023 og nesten 100.000 på årets konto er en strålende fasit.
Nora har også tre seire så langt i år og karakteriserer det som "greit".
Hun var utelukket torsdag etter å ha ridd inn med overvekt og mister også den meget attraktive Oslo Cup-lørdagen. 
* I V65-2 var Laoch Liath en 44-prosenter og dagens nest største favoritt. Nathalie Mortensens hest ble fjerde og avsluttet bra, men hadde for langt frem etter en sedvanlig dårlig startfase. 

 

Machine Gun ©hesteguiden.com

LETT MATCH: Machine Gun leverer gang etter gang, her er han og Sandro De Paiva veldig alene på oppløpsbildet i V65-3.  

Så var han der igjen: Machine Gun, med Sandro De Paiva, startet for syvende gang i år. Seier nummer tre i 2023 ble klar og imponerende lett. 127.400 kroner inn på konto i 2023 er meget bra av 6-åringen som er "ukomplisert" og "glad i gå tur". Bibbi H. Hansen eier, Knut O. Arnesen trener. Sistnevnte har 5-8-3 på 27 starter, altså over halvparten av startene på trippelen. Sterkt levert! Brazuka og raskt avluttende Imperial Dawn ble sølvhester for Arnesen denne siste løpsdagen før sanden byttes ut med gress.
Machine Gun hadde ingen problemer med å ta ned favoritten The Singing Butler og vant som et andrevalg i V65-spillet. 

 

Miss Percy ©hesteguiden.com

JAN-ERIK IGJEN: Han ventet med å gå; Jan-Erik Neuroth red et perfekt løp på lille Miss Percy som vant i sin tredje start og slo 71-handicapperen Brazuka (innvendig). Buckyrose, også fra Cathrine Erichsen, tapte fra start fra sin boks nummer 10 som skulle hjelpe mot startbokstrøbbel. Det ble opphenting, skjening, ledelse, men for lite luft på slutten. Her var det imidlertid fart, veldig mye fart. 


Det skulle altså handle om Brazuka, Buckyrose, Sweet Caroline og kanskje Deedaay i V65-4. Men svaret ble syvendevalget Miss Percy, én av tre fra Cathrine Erichsen som nå topper trenerstatistikken. Om det var en overraskende seier? Ja, men veldig hyggelig, sa Cathrine som karakteriserer Miss Percy som "en veldig ærlig og arbeidssom, liten hest". Team Mille Gjerdalen eier, her er både morfar, mormor og onkel med på laget til torsdagens gladeste i vinnerpaddocken, Mille Gjerdalen.

* Fredag morgen gjør Stall Comos Duca Di Como og Elione Chaves den siste jobben på Øvrevoll før mandagens avreise avreise til England og et lite Ascot-eventyr. - Ascot er bred og fin med en slak oppoverbakke. Du må ha en sterk hest for å gå 1200 meter rett frem, uttaler trener Cathrine Erichsen som vet at hun har nettopp det; en sterk og formsterk hest som er klar for en meget spennende lørdag i England sett med skandinaviske galopp-øyne. Wokingham Stakes, med over 30 hester, starter kl. 18.00.
Løpet ser du på Øvrevolls storskjerm på Oslo Cup-dagen. 

* Orazio, fra Charlie Hills, er en tidlig forhåndsfavoritt i Wokingham Stakes. Kommer fra to strake, begge ganger med William Buick ombord. Er best på "good to soft" - og får neppe denne banen på Ascot neste lørdag.

* Duca Di Como noteres foreløpig til rundt 33 ganger pengene i England.
Bobby The Brown ©hesteguiden.com

IDA OG BOBBY: Årets første til Bobby The Brown (V65-5), ridd av Ida Tandberg. Imperial Dawn (utvendig), med Fernando Manzo, var flyvende til sølvplass og viste litt av den gode treningsformen denne gang. 

Bobby The Brown var tilbake som en vinner i amatørløpet. Ida Tandberg kunne ta på seierssmilet etter et fint ritt.
Hun er også medeier i Stall Bobby og hadde definitivt en fin Øvrevoll-dag: - Da jeg hoppet ut av startboksene, kjente jeg at jeg hadde mye hest, kommenterte rytteren på seiershesten som trenes av Hallvard Soma.
Han startet syv torsdag og topper en viktig statistikk; han har hatt 39 starthester i 2023.
Veteran Soma, fra Granåsen på Hosle, hadde en fin dag på jobben med tre andreplasser i tillegg til seieren med Bobby The Brown.   

 

Heart of Kabeir ©hesteguiden.com

STERKEST TIL SLUTT: Heart Of Kabeir koblet grepet på innvendige Naasha i V65-finalen.

V65-finalen ble en fight mellom Silja Størens Heart of Kabeir (Manuel Martinez) og Hallvard Somas Naasha (Malin Holmberg). Førstnevnte var først i mål som et andrevalg, Siljas femte seier som trener og makker Manuels femte som jockey på Øvrevoll i år.
- Hun dro på fint, sa Silja som hadde en flott vinner i Guineas Consolation på Bro søndag med 124.500 svenske kroner til vinneren: - Carrara var veldig flink, sier Silja med blikket bakover i tid.
Nå handlet det om en annen hoppe, Heart of Kabeir som ikke var ute på lengre enn 1500 meter på åtte starter i England. Opp i distanse har vært melodien på Øvrevoll der tre starter har gitt to seire og én andre:
- Vi var litt usikre, men prøvde 1600 først for å få henne roligere. Nå blir det 1600 og gress på Øvrevoll 24. juni, forteller Silja til ovrevoll.no