- Starlight Song beste sjansen lørdag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  05.05.2023
Artikkelbilde
Starlight Song, Jan-Erik Neuroth, vinner Heatherwold Cup på Øvrevoll som 2-åring. Nuevo Estrella, Carlos Lopez, blir toer. Foto: Hesteguiden.com

Neuroth-stallen sender A-lagshester til Klampenborg.Tre av stallens 3-åringer pluss Seneschal. – 13 Starlight Song (V4-4) er nok den beste sjansen lørdag, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no. 


Han lander på 13 Starlight Song i Mowerinaløp (V4-3, Dansk 1000 Guineas), årets første klassiker, etter å ha vurdert denne opp mot en annen Stall Perlen-hest; 2 Master Zone i Guineas Trial (V4-3).
Sistnevnte har 82 i formtall.

«Ærlig hest med et bra løpshjerte»
– 13 Starlight Song liker å løpe, hoppene er litt tidligere ute enn gutta. Det er 3 Got A Lot fra Søren Jensen som er hesten å slå. Har bra spor og Dubai-form. Kanskje kommer løpet litt tidlig for Starlight Song, vet jo heller ikke hvordan hun takler banen. Men dette er en ærlig hest med et bra løpshjerte, sier Jan-Erik som er i flott jockeyform:
Tre seire på Øvrevoll (Mystery Night, The Prince, Macjack) torsdag i det som er starten på hans siste sesong som fulltidsjockey. Mystery Night imponerte på veien mot Pramms på Jægersro 21. mai.

Kan Jan-Erik utfordre Carlos?
Carlos Lopez, som har ridd blankt to ganger på Øvrevoll, er fortsatt klar favoritt til et nytt jockeychampionat på hjemmebanen. Han stablet seire i Chile i vinter og har hatt flott uttelling både i Sverige og Danmark så langt i år.
Men Jan-Erik Neuroth, som ble Øvrevoll-champion i 2019, kan med flyt og nok ritt ligne en utfordrer når sesongen får satt seg. Skaden og ulykken i juni 2020 var alvorlig, men nå nærmer Jan-Erik seg den beste utgaven av seg selv igjen.     

Her er hans kommentarer til den andre tre starthestene som trenes av Wido Neuroth:


- 2 Master Zone (V4-3), danskfødt, er Derby-kandidat på flere baner. Vant Svenskt Kriterium, seire på både dirt og gress. 3 Nuevo Estrella (Bent Olsen/Carlos Lopez), er hesten i mot i et fem-hesters felt. Det skal være disse to.  Nuevo Estrella var toer i årsdebuten. Bedre baneforhold nå. Master Zone debuterer på Klampenborg; det jeg kaller en «urytmisk» bane.
- 1 Reine Des Mers (V5-2) er en tyskfødt hoppe med to starter på dirt bak seg. Må få lov til å gå et løp først, trenger erfaring på banen. Kommer ut i et åpent løp. Er altså debutant på gress.
- 5 Seneschal (V5-3) er nå 6 år og god nok, men han må lære seg denne banen - og rett og slett komme i gang. Kan kanskje være en outsider, uttaler Jan-Erik Neuroth.

* 3 Got A Lot (V4-4, Søren Jensen/Oliver Wilson) er Klampenborg-programmets «blankbud» i V4-spillet. Har 83 i formtall, 13 Starlight Song står på 78 i V4-4.

* Seneschal (Stall EOS) er tidligere vinner av både Svenskt og Norsk Kriterium. Har plassert seg på tosifret tall i to starter på Klampenborg i karrieren; Dansk Derby og Scandinavian Open i fjor.

* Reine Des Mers er den eneste av Neuroth-stallens fem 3-åringer som ikke har vunnet. Men denne hoppa er en hest som følges av litt forventninger fra både Wido og Jan-Erik Neuroth – og en hest som skal ha Derby-distansen inne.

* Klampenborgs tre største løp hittil i sesongen er vunnet av tre hester som alle har en Midt-Østen-vinter bak seg:
Chianti (Bahrain, Niels Petersen), Iron Butterfly (Dubai, Niels Petersen) og Good Fortune (Dubai, Søren Jensen).
Carlos Lopez har vært vinnende jockey på alle tre.
41-åringen, fra Santiago og Bærums Verk, topper så langt på banen i Køpenhavn med fire seire; Jan-Erik Neuroth har to andreplasser. Niels Petersen er i tet på trenerstatistikken.