En fin opptakt til 17. mai

11.05.2023
Artikkelbilde
Heart of Kabeir ©hesteguiden.com

Det ble en god dag på galoppbanen og vi fikk se flere sterke vinnere. Fem løp stod på plakaten denne torsdagen, og nå gleder vi oss 17. mai fest for hele familien på vår neste løpsdag. Carlos Lopez ble kveldens mann med tre seire, og for øvrig gikk programtipset inn med drøye fire tusenlapper til de som fulgte forslaget.

Norgesdebutanten Heart Of Kabeir (Stein Syrstad/Ida Tangen Syrstad) tok kommandoen direkte for Manuel Martinez. Fra front holdt fjerdevalget enkelt unna for Naasha med to lengder. -Jeg sa på forhånd at dette kunne gå begge veier. Jeg var litt usikker på hvordan hun ville oppføre seg i løp, men dette gikk jo veldig bra. Det ble en flott debut for oss og jeg tror på en fin utvikling fremover, fortalte en tilfreds trener Silja Støren.

Mozart ©hesteguiden.com

Vi har lenge hørt snakk om Mozart (Mme Fernande), og hans debutløp var virkelig imponerende. For Carlos Lopez lenset han unna nedover oppløpet og vant med hele ti lengder tilbake til gode Single Cash. -Det er en hest vi har høye tanker om, og jeg ble virkelig imponert over hva han leverte i kveld. Jeg håper han skal hevde seg både i Dansk Derby og Norsk Derby, uttalte championtrener Niels Petersen.

 

Sir Walter ©hesteguiden.com

Sir Walter (Anita Sivrup) har blitt elleve år gammel, men strutter fortsatt av løpslyst. Sammen med den dyktige amatørrytteren Charlotta Ericsson ble det en sikker seier i amatørløpet. -Han viser både god form og godt humør. Han ble nummer to i årsdebuten og har levert gode løp uten å vinne. Det var gøy at det klaffet i dag, sa en glad trener Susanne Sivrup-Rosenqvist.

 

 

Black Million ©hesteguiden.com

Black Million (Second Chance) var lynrask i uttaket og ledet hele veien i det fjerde løpet. Den slitesterke norskoppdrettede hoppen var spilt til favoritt, og Carlos Lopez red henne inn til karrierens trettende seier foran Machine Gun. -Hun gjør et godt løp i kveld og er sterk som holder unna hele veien. Nå er hun blitt ti år gammel, så dette blir nok hennes siste sesong. Deretter venter avlsboksen og eget oppdrett med henne, fortalte vår meget dyktige amatørtrener Gina Mathisen etter løpet.

 

Twice as Happy ©hesteguiden.com

Carlos Lopez benyttet samme taktikk med Twice As Happy (Stall United) i V5-finalen. Fra front tok han kveldens tredje seier på enkleste vis. Det var en imponerende opptreden av femåringen. -Han er bra denne hesten, og nå får vi håpe han fortsetter denne fine trenden utover sesongen. Jeg har god tro på det, og måten han vant på i kveld var overbevisende. Det ser bra ut på stallen om dagen, og jeg gleder meg til storløpene som kommer på løpende bånd fremover, avsluttet Niels Petersen etter kveldens andre seier.