-Veldig gøy å vinne løp 17. mai

17.05.2023
Artikkelbilde
Rock Dancer hesteguiden.com

Det var som vanlig stor glede å se hos vinnerne på Øvrevoll under nasjonaldagen. 17. mai-galopp har vært tradisjon på Øvrevoll i moderne tid siden 2001, med unntak av pandemi-stopp i 2021. Som vanlig var det mange som koste seg i solen på landets eneste galoppbane på nasjonaldagen, og det ble en trivelig dag for både store og små. Spillomsetningen var god og landet på i underkant av 2,4 millioner.

Rock Dancer (Stall On The Rocks) innledet som vanlig i baktroppen, men Willa Synøve M. Schou fikk virkelig fart på 10-åringen nedover oppløpet. Dermed spurtet den populære Soma-hesten inn til seier med stallkameraten The Singing Butler hakk i hæl. En morsom seier også for Willa som nå går over til profflivet etter sin 70. seier i Gøteborg søndag. -Rock Dancer gjør alltid sitt beste, og det var gøy å vinne nå på 17. mai. Jeg skal gjøre alt for å fortsette å utvikle meg og det å bli profesjonell jockey er en ny milepæl, sa en fornøyd jockey Willa Synøve M. Schou. -Rock Dancer er en populær hest på Øvrevoll, og jeg er meget fornøyd med han i dag. Dobbel til stallen var ekstra artig, uttalte trener Hallvard Soma.

©hesteguiden.com

Spirit of Cimarron ©hesteguiden.com

Spirit Of Cimarron (Stall Lilleville) tok kommandoen direkte og ledet hele veien i det andre løpet. Det så en stund ut til at The Prince hadde et lite overtak på oppløpet, men Spirit Of Cimarron nektet å tape og kontret til seier for rytter Elione Chaves. -Han leverte en god innsats i dag, og jeg synes dette er en hest som fortsatt viser fin utvikling. Han får en spennende sesong. For øvrig ser det bra ut på stallen, og vi har noen hester som jeg håper kan hevde seg i større sammenheng, fortalte trener Are Hyldmo.

Macjack ©hesteguiden.com

Norskoppdrettede Mackjack (Showjumpers Racing Club) har startet sesongen forrykende, og han tok årets andre seier allerede. Jan-Erik Neuroth lot han virkelig få strekke ut ned oppløpet og vant med 4,5 lengder. -Dette ble meget lett. Han er en hest som har gledet oss mye og viser god form i dag. Starten på sesongen har vi all grunn til å være fornøyd med, innrømmet en tilfreds Arne O. Karlsen etter løpet.

 

Hot Bubbles ©hesteguiden.com

Hot Bubbles (Sven Østerblom) har også startet sesongen på en imponerende måte. Den norskoppdrette hoppen har full pott på to starter. Nora Hagelund Holm red et pent løp med henne, sparte på kreftene underveis og avgjorde med en snau lengde til sin fordel. Det gledet hennes far Steinar Holm som trener hesten. -Det var nesten som å se travkusken Örjan Kihlström. Han gir hestene pene løp og vinner ikke med så mye mer enn nødvendig, sa pappa Holm som også er travtrener. -Det går mest i galopp nå. Nora legger ned en stor innsats og jeg er stolt av det hun får til. Det var gøy at Hot Bubbles vant igjen i dag på 17. mai.

Norok ©hesteguiden.com

Norok (Stall Haugstad og Maja Myhre) tok karrierens første seier, og de gjorde det med stil. Malin Holmberg koblet grepet inn mot den siste svingen og vant lett med hele 6,5 lengder. -Dette var utrolig artig. Jeg var litt redd at vi kom foran litt tidlig, men det holdt jo meget enkelt. Han var virkelig god i dag, fortalte Åge Mathisen fra Skreia som er både trener og oppdretter.

Miss Wintown ©hesteguiden.com

Miss Wintown (Stall Gullik) er en hoppe man har forventninger til, og sin andre start viste hun klasse. Carlos Lopez hadde meget god kontroll oppunder mål, og vant foran en positiv Greycious Girl. -Hun gjorde en god figur i dag og det var krefter igjen også. Hun viser flott utvikling fra sin første start og vi har god tro på henne utover i sesongen. Nå kommer storløpene på løpende bånd og vi har selvsagt store planer for stallen fremover, avsluttet trener Niels Petersen etter årets siste løp på nasjonaldagen.