Flotte spilleløp til nasjonaldagen, og sola kommer

Skrevet av Ola Johan Jakobsen,  15.05.2023
Artikkelbilde

Det ble dessverre ingen løp på gressbanen denne løpsdagen, men vi får trøste oss med at det ble fine spilleløp og at sola har meldt sin ankomst. Da opplever du Øvrevoll på sitt koseligste.
Jeg velger å kjøre bankerfritt i V4 og ender opp med en banker i V5-4. Bankeren viser god form og har allerede vunnet løp i år. Formen er på topp og selv med toppvekt så skal seiersmuligheten være stor.
Forrige torsdag satt også V5-tipset. Tre førstevalg, et andrevalg og et fjerdevalg var ranken jeg serverte og gevisten endte på drøye 3400 kroner. Skal ikke se bort ifra at det også denne dagen er duket for en pen utbetaling.

Løp 1  V4-1  Dancing Party Handicap, 100 Dt

3 The Singing Butler gikk et meget bra løp sist og skal igjen ha en toppsjanse. Synes startsporet er perfekt og synes faktisk han gikk en av sine beste løp. Han har ikke stått høyere handicapmessig. Det forteller at formen kanskje aldri har vært bedre og jeg tror han har noen ekstra kilo i baggasjen.  6 Oche Dart var mye betrodd sist og gikk et greit løp. Han fikk mye å jobbe med, men jeg synes han holdt stilen helt inn.  1 Rock Dancer vinner løp hvert øyeblikk. Med litt mere klaff i starten så ender han i striden. Dette er en hest du ikke må droppe fra spillet. 8 Away Wit Da Fairys avsluttet i overlydsfart. Kommer til å gjøre det igjen.

3 The Singing Butler – 6 Oche Dart – 8 Away With The Fairys  Outs: 1 Rock Dancer

 

Løp 2  V4-2  V5-1  Dancing Reef Handicap, 1600 Dt

6 The Prince overrasket meg sist til det positive. Kan fort ha mer å gå på. 5 Spirit Of Cimarron er avhengig av å få det servert, ender i striden med et litt mer heldig løp. 1 Kill That Cat har tilgode å vinne løp, men har tjent gode penger. Spent på årsdebuten. Kan være alt mulig, men stallen er i form og det spørs hvor mye han har utviklet seg over vinteren. Startet mye i fjor etter en forsiktig to-årssesong. Løpets soleklare outsider. 4 Amzaan var ikke mye slått sist. Men en liten forbedring ender han i striden.

6 The Prince – 5 Spirit Of Cimarron – 4 Amzaan  Outs: 1 Kill That Cat.

 

Løp 3  V4-3  V5-2  DD-1  Desert Rally, 1750 Dt

Kanskje det vanskeligste løpet spillemessig denne løpsdagen. Jeg gir igjen 7 Tambora Queen tillit i spillet selv om hun ble slått sist. Ble slått av en bedre hest som starter i storløp på søndag(Pramms Memorial). 8 Hampus G får også mer en godkjent sist. Formen er der og da han regnes. 4 Macjack gikk vel som forventet sist. Går aldri et dårlig løp og skal krysses tidlig. 3 Buckyboy var god sist bak en overlegen vinner forrige torsdag. Er droppet litt i handicap, men leverer han besteform så skal han regnes. Dette løpet er så åpent at jeg velger å bruke alle i V-spillene.

7 Tambora Queen – 8 Hampus G – 4 Macjack  Outs: 3 Buckyboy

 

Løp 4  V4-4  V5-3  DD-2  Doubleday Handicap, 1600 DT

Synes det er fire hester som skiller seg ut her. Får 5 Hot Bubbles teten så blir hun vond å slå. Trives helt klart best foran og er avhengig av den posisjonen. 4 Macine er alltid i striden og ender sikkert på trippelen her også. Avsluttet raskest av alle sist og nå er distansen i mere hans favør. 9 Oliver går på det jevne, men er avhengig at det klaffer underveis. 10 Lynghonning kommer sikkert til å bli med på startrushet sammen med favoritten. Skuffet litt sist og kan bedre.

5 Hot Bubbles – 4 Macine Gun – 9 Oliver  Outs: 10 Lynghonning

 

Løp 5  V5-5  Denklas Handicap, 2400 Dt

2 Perfect Illusion har vist solid form I sine to starter I år. Bærer mye vekt, men har tidligere vist at det ikke spiller noen rolle. Vant i årdebuten med 67 kilo på ryggen og motstanden er ikke all verden. 5 Airtrix kan bedre enn hva han har prestert tidligere i år. Kan løsne når som helst. 6 Sir Benjamin har rukket å bli elleve år. Blir med hvis du skal gardere. 1 Rintintin radet opp seire i fjor og kan overraske. 4 Steely Queen skuffet meg sist, men fikk det trangt i starten og tapte på det. Kan bedre.

2 Perfect Illusion – 5 Airtrix – 4 Steely Queen  Outs: 1 Rintintin

 

Løp 6  V5-5  Demon Dancer, 1100 Dt

2 Black Million var veldig god fra førstsporet sist. Tror ikke han skal ha noen problem med å utfordre 1 Azure World fra start. Kan fort være et singelkryss, men stoler ikke helt på hun. 1 Azure World har ikke gjort noe galt i år og er med i striden. 6 Greycious Girl var spilt til favoritt i vinnerspillet sist, men fikk et umulig løp. Var kanongod når hun kom ut på oppløpet og avsluttet i veldig bra. Løser det seg bedre fra start og ikke taper for mye innledningsvis så kan det gå. 3 Miss Wintown var urutingert sist og er helt sikkert satt mye fram etter det løpet.  Må begynne å levere snart.

2 Black Million – 1 Azure World – 6 Graycious Girl  Outs: 3 Miss Wintown

 

V4-1:  1-3-6-8

V4-2:  1-4-5-6

V4-3:  Alle 8

V4-4:  4-5            = 512

 

V5-1:  1-4-5-6

V5-2:  Alle 8

V5-3:  3-4-9-10

V5-4:  2 Perfect Illusion

V5-5:  1-2-3-5                           = 512