P-A: High Max kanskje den beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.05.2023
Artikkelbilde
High Max og Per-Anders Gråberg, favoritter i V64-4 på Göteborg i dag. Foto: Svensk Galopp

Göteborg åpner portene med velfylte felt med 270.426 ekstra jackpotkroner i sekserpotten.  – 6 High Max (V64-4) er kanskje den beste sjansen min, melder Per-Anders Gråberg til ovrevoll.no .

    
* Hele 72 hester inntar startboksene i V64-spillet i dag. – High Max trener bra, men det er alltid «svårtippat» i Göteborg med store felt, sier den svenske championjockeyen.

Pangstart for P-A
P-A har pangstartet 2023 med 12 seire i Sverige på 44 starter. Han topper statistikken foran Leonard Rios som har syv besøk i vinnerpaddocken. 48-årige Gråberg fra Stockholm har over 27 i seiersprosent så langt, det er "all-time-high" i hans mektige karriere. Og da kan han lett konstatere at «det ruller på bra». P-A ble champion på alle svenske baner i fjor.

* High Max trenes av Caroline Malmborg og var en 29-prosenter kl. 08.30 i dag. 7-åringen har vunnet seks løp på 41 starter, alle seirene har kommet på dirt. High Max debuterer på Göteborg.

Travel dag for Nathalie

Nathalie Mortensen har en travel dag på det som er hennes hjemmebane. Så langt i 2023 mangler seieren for Nathalie og «morsan» Annette Stjernstrand. Nathalie har to jockeyseire for andre trenere; Apple Valley (Henrik Engblom) og Highland Queen (Bodil Blomquist). – Hestene har behøvd et løp. Men nå er det gress, og det er Willa (Willa Synøve Marcussen Schou, red. anm.) på flere av dem, sier Nathalie til ovrevoll.no.
Hun velger allikevel å ligge lavt på en bane der det ofte kommer en skrellvinner fra hennes stall. Det iler vi til med å nevne.

Obs’er litt på Titanium Carlras
Selv blinker hun ut én hest for spillerne: - Jeg kan kanskje obs’e litt på 11 Titanium Carlras (V64-1, Annie Nilsson Lindahl, 2,8-prosenter kl. 08.30). Det er en stor tung hest som er «svår» å ri. Men den er veldig sterk og bedre på gresset. Trener superbra og kan nok være der med rett løp, sier Nathalie som også nevner en lite spilt duo i V65-4:
- 1 Ruby Carlras (Willa Synøve Marcussen Schou) kjentes fin ut til oppløpet sist. Men så var det intet. Willa opp nå.
- 8 Dolores, som jeg rir i samme løp, kan springe og trener bra. Taper løpene på at den henger. Blinkers på, uttaler Nathalie til ovrevoll.no.

* 3 Pinerolo (V64-3), Niels Petersen/Carlos Lopez, var dagens største kl. 08.30 som en 58-prosenter. Kommer ut i maidenløp med 70 i formtall. Var slått syv lengder av Chadwick i den siste Øvrevoll-starten 17. november.

* Willa Synøve Marcussen Schou har 69 seire i karrieren, 57 i Norge, 11 i Sverige og én i Danmark. Vinner hun ett løp i dag, og passerer 70, er hun proffjockey.

Willing And Able fra Tobias Hellgren
Tobias Hellgren starter fire i dag; makker Anna Pilroth er supendert og rir ikke. Han blinker ut 3-årige 10 Willing And Able (V64-2, Per-Anders Gråberg, 3-prosenter) som den beste sjansen:
- Har startet to ganger - så får vi se i dag. Det blir en test. Dette er en hoppe jeg "gillar" skarpt. Er meldt i klassiske løp. Det kan være litt i korteste laget, men jeg håper og tror at hun er med og "hugger om det". Står litt hardt til, men ja; hun kan nok vinne, sier Tobias som også har 3 Midnight Oil (V64-4, Malin Holmberg) som kommer fra en dårlig prestasjon som favoritt på Øvrevoll: - "Hoppet i grinden" i det løpet og var aldri på bittet etterpå. Kanskje litt tvilsom på distansen i dag - og kanskje heller ikke helt der hvor han kan være, foreløpig. Men ta bort den forrige prestasjonen, eller la oss si at han hadde vunnet det løpet. Da hadde han vært en av favorittene i dag. Stod på 80 en gang, uttaler Tobias til ovrevoll.no.