Seier nummer 70: Proft gjort, Willa!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.05.2023
Artikkelbilde
FIGHTER: Willa Synøve Marcussen Schou på vei til seier med Heshmah som ble hennes 70. vinner. - Salen skled opp på manken etter mål. Derfor måtte jeg leie Heshmah tilbake, forteller Willa til ovrevoll.no. Foto: Svensk Galopp

Så satt den der: Willa Synøve Marcussen Schou tok seier nummer 70 på Gøteborg søndag. Seiershest: Heshmah, trent av Nathalie Mortensen og «morsan» Annette Stjernstrand.

   Vinnerhesten ga hele 34 i vinnerodds i V64-5 og var et 11.valg i spillet. Heshmah og Willa var flyvende da Gøteborgs lange oppløp nærmet seg slutten i et løp der tempoet hadde vært høyt i front.
– Veldig, veldig gøy, sa Willa til intervjuer David Crona da saken var klar. Nå er hun på vei inn i profflivet og en tøffere hverdag uten vektlettelse. Men Willa er både barsk og dyktig og tar garantert utfordringen.

Willa og Heshmah med oppasser Amalia Parkstad (t.v.) og trener Nathalie Mortensen. Det løsner for Nathalie og "morsan", Annette Stjernstrøm nå. Én første- og én andreplass (målfotoslått) på Göteborg var en fin søndagsfasit.
Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

* I 2020 gikk Willa til topps i 7 løp på 75 starter. I 2021 jekket hun opp seiersantallet til 14 på 87. I fjor vant Willa 19 løp i Norge og 8 i Sverige. Hun ble toer på Øvrevoll-statistikken etter suverene Carlos Lopez som også vant løp på Gøteborg søndag med Niels Petersens Pinerolo. 

Seiersprosenten i nabolandet var hele 25 for Willa i fjor.
En strålende 2022-sesong for fjorårets lærling i Skandinavia som nå har 70 seire i karrieren:
57 på Øvrevoll, 12 i Sverige og én i Danmark.
Løpet på Klampenborg var spesielt, HM Dronningen Ærespræmieløp 1. oktober 2019. Premieutdeler var dronning Margrethe av Danmark; prismottager Willa av Larvik og Stavern.
29-åringen, hun fylte år i januar, har tidligere i år vunnet løp på Øvrevoll med Gina Mathisens Perfect Illusion.
Den første seieren kom i 2017 på Wera Torgersens Favilla, datoen var 18. juni.

«Ikke lyst til å bli jockey for å være listefyll»
-  Det hadde vært gøy å være i toppen av statistikken selv om man mister «claim’en». Det er viktig å ha høye mål. Jeg vil levere jevne resultater, ri gode løp og finisher og ta vare på sjansene. Holde hodet kaldt. Det er et tøft yrke med høy risiko. Jeg er lidenskaplig og har temperament. Og jeg er villig til å jobbe hardt. Livet er hardt, og det er ikke alltid rettferdig. Det er opp- og nedturer, men jeg har ikke lyst til å bli jockey for å være listefyll. Jeg er klar for å stå i det, har Willa sagt tidligere. Den nye proffjocken understreker at hun er flink til å nullstille seg etter hvert løp.

* En på forhånd vrien V64-rebus svarte til sitt rykte. V64-utbetaling: 308.890 kroner for seks rette.