Soma: "Naasha er nok den beste sjansen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.05.2023
Artikkelbilde
Hallvard Soma trives når han vinner. Han tok 13 trener-seire i fjor. Foreløpig én seier i år – med The Singing Butler, ridd av Malin Holmberg. Foto: Hesteguiden.com

Han har 429 seire på Øvrevoll; én så langt i år. Hallvard Soma, fra Granåsen på Hosle, sender ut fem hester torsdag og tror, etter litt betenkningstid, at 4 Naasha (V5-1) er den beste sjansen.

 - 4 Naasha (V5-1, Malin Holmberg) er i bra form. Fint spor nå. Stod i spor 10 sist. Er nok den beste sjansen. Naasha er en outsider; kan ta teten herfra. Det er vel 2 Spirit of Cimarron å slå i dette løpet, Silje Strand tar av tre kilo på hesten til Are Hyldmo.

- 6 Happiness (V5-2, Malin Holmberg) flyr bra i trening, men jeg har egentlig ingen forventninger.her. Å vinne første gang ut er vanskelig. 1 Mozart, fra Niels Petersen, er også en debutant. Kan være rask fra start. Og selv om jeg mener det er vanskelig å vinne første gang ut, er nok dette en hest som kan spore hele veien.

- 5 Heia Pingu (V5-4, Malin Holmberg) er avhengig av blinkersen, får den på igjen nå. Så får vi se.

- 6 Hope And Glory (V5-4, Nora Hagelund Holm) knuser den andre i trening. Men ok, seks seire på 77 starter er kanskje ikke mye. Er nok også litt bedre på gress, har imidlertid vunnet på begge underlag. Har bare fått to små jobber, regnes uansett her.

- 3 Holiday (V5-4, Malin Holmberg) gjør årsdebut og kommer ut i ulvelag. Jobber fint, kan ta tet – og flyr av seg selv. Vi bare se, kanskje ikke helt borte. Vant to løp i fjor, sier Hallvard Soma til ovrevoll.no.

 

Marie Lustig: - På en god bane kan han vinne

Marie Lustig tar igjen den lange turen fra Örkelljunga i Skåne til Øvrevoll. Det ble ikke klaff for mye betrodde Uchchaihshravas sist; ble «påridd og paff, fikk også vid sving». Men Marie er litt optimist igjen med både 3 Clauses Andy i V5-3 («avhengig av en bra bane») og 7 How Dare You (V5-4) som var fin toer sist.

-7 Layton (V5-1, Emelie Gustafsson) var ute i et løp der mange ville ha fronten sist. Også han. Det ble ikke noe bra løp for Layton. Jeg forventer meg litt bedre nå. God nok? På den rette dagen er han det.

- Clauses Moonlight  (V5-2, Emelie Gustafsson) møter eldre hester, og det er egentlig ikke bra så tidlig i sesongen. Dette er ingen dårlig hest, men jeg tror ikke «jättemycket» på henne nå.

- 3 Clauses Andy (V5-3, Emelie Gustafsson) var det ingen bra bane for sist. Det var for løst. På en god bane kan han vinne torsdag.

-7 How Dare You (V5-4, Charlotta Ericsson) har tatt løpet sist fint; da var hun bra som toer. Jeg venter en ny god prestasjon, hun kan være i toppen igjen. Samme rytter som sist.  

 

«Har tenkt å vinne med den»
Willa Synøve Marcussen Schou har 69 seire (57 i Norge, 11 i Sverige, én i Danmark. Blir proff når den neste kommer. Willa rir fire torsdag, to for arbeidsgiver Niels Petersen:  - Carlos (Lopez, red. anm.) sitter på 1 Mozart . Men det er ikke mye som skiller denne og 7 Facone, som jeg rir, i trening. Begge er fine hester. 1 Street Smart (V5-5) er en av mine favoritthester fra treningen. Jeg håper å vinne, har tenkt å vinne med den, sier en offensiv Willa før løpene.


Cathrine: - Er en spennende hest

- 4 Single Cash (V5-2, Elione Chaves) er en spennende hest! Trener hyggelig. Det er alltid vanskelig å vinne første gang ut, men Single Cash kan gjøre det på direkt’en. Det spørs hva de to til Niels Petersen kan?

- 5 Airtrix (V5-3, Finn Kristiansen)
har gått frem med løpet i kroppen, blåste tom i den første starten. Vant med Finn i siste start i fjor. Regnes i toppen.

- 6 Buckyboy (V5-5, Silje Strand)
har fått ett løp i kroppen, var med Match Maker til Danmark. Er bedre på dirt og har vinnersjanse, uttaler Cathrine til ovrevoll.no.

* Finn Kristiansen vant på Airtrix 17. november i fjor. 69-åringen er kampklar igjen. Han setter seg opp på samme hest i V5-3; en 33-prosenter og løpsfavoritt i det tidlige spillet onsdag kveld. - Jeg føler meg bra, sier Finn foran sesongdebuten. Han er like smilende som han alltid har vært. Og årets utgave av veteranjockeyen er sprekere og enda sterkere enn han var i fjor. 5 Airtrix (V5-3) blåste tom sist, men hadde helt sikkert godt av løpet. Sammen med Finn Kristiansen kan det holde hjem torsdag.  

* Silja Støren har to til start; sistevalget og nyimporten 6 Heart Of Kabeir (V5-1) og førstevalget 2 Seven Nation Army (V5-5). Manuel Martinez rir begge.- 6 Heart Of Kabeir kan vinne eller bli sist, vi er ute og tester. 2 Seven Nation Army har en god sjanse, melder Silja til ovrevoll.no

* 12 ganger champion på rad; Niels Petersen hadde 38 besøk i Øvrevolls vinnerpaddock i fjor, null så langt i år. Det er ikke veldig utenkelig at han dukker opp i dag! Han har fire starthester. 1 Mozart (V5-2, Carlos Lopez) er en hest for klassikere i Danmark, først og fremst Dansk Derby.
- 1 Mozart (V5-2) er nok stallens beste sjanse i dag. Både denne og 7 Facone (V5-2, Willa Synøve Marcussen Schou) er fine hester. Men begge skal ha lengre distanse og er ikke trykket i bånn. Og dette er i utgangspunktet gresshester, Mozart nok mer enn den andre. Men jeg tror uansett på en god sjanse i dag. Og jeg tror mest på Mozart, uttaler Niels Petersen som håper at både 1 Street Smart (V5-5, Willa Synøve Marcussen Schou) og 4 Twice As Happy (V5-5, Carlos Lopez) "kan være med oppe og slåss" i dag. Han rangerer Twice As Happy snaut først av sine. 
Begge Petersen-hestene i V5-finalen var overraskende lite spilte 6-prosentere kl. 12.30.

* Jan-Erik Neuroth topper så langt jockeystatistikken på Øvrevoll med tre seire. Alle tatt forrige løpsdag. Han ble champion i 2019 og alvorlig skadet i juni 2020 etter et fall under trening. Er tilbake i noe som ligner den beste utgaven av seg selv i det som er hans siste sesong som fulltidsjockey.

– Jeg gir gass videre, så får vi se, sa Jan-Erik etter trippelen sist torsdag.
Carlos Lopez har så langt ridd blankt på hjemmebanen, men er fortsatt klar favoritt til å ta sitt tiende championat. Carlos vant 18 løp i Chile i vinter og har ti seire i Sverige og Danmark så langt i år.

* Elione Chaves vant tre løp i lunsjen på Jägersro onsdag. 

* Per-Anders Gråberg leder i Sverige med 12 seire. På Klampenborg har Carlos Lopez 6 førsteplasser. I England, der championat-kampen startet lørdag 6. mai, er det foreløpig close race: Både William Buick og comebackende Oisin Murphy har vunnet fem løp hver. William er foran på flere andreplasser. Han har forøvrig 26 i seiersprosent, det samme som han hadde i hele fjorårs-sesongen.