"Tror han kan vinne 17. mai"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.05.2023
Artikkelbilde
Susanne Sivrup-Rosenqvist og Point Boy er klare for norsk nasjonaldag på Øvrevoll. Foto: Svensk Galopp

Susanne Sivrup-Rosenqvist kommer til nasjonaldagen med to hester. Hun er «opp» på én av dem; hesten i V4-2/V5-1; 2 Point Boy som neppe var en 15-prosenter tidlig på 17. mai.

2 Chizonwheels (V4-1, Charlotta Ericsson) har trent bra, men er egentlig med «for å redde dagen». Behøver et par jobb til, men det er fart i henne. Så det er nevnt. Men hun har hatt pause siden 27. november, og jeg er usikker på hvor jeg har henne. Ligger derfor lavt.

- 2 Point Boy (V4-2/V5-1, Charlotta Ericsson) vant 27. april. Ble nummer seks sist. Glem det løpet. Fikk noen trykker på «bortre lang». Han liker ikke nærkontakt, kaster inn håndkledet da. Det var nok også 150 meter for langt. God sjanse nå. Tror han kan vinne 17. mai. Absolutt. Og i hvert fall en plass blant de tre, sier Susanne Sivrup-Rosenqvist til ovrevoll.no.

 

Willa: - Jeg håper vi kan gjenta

Søndag, på Göteborg, tok hun seier nummer 70 i karrieren. Willa Synøve Marcussen Schou rir med lettelse for siste gang onsdag. Merk det.
Willa blinker ut 2 Black Million (V5-5), som vant sist, som den beste sjansen av tre.

-1 Rock Dancer (V4-1, Hallvard Soma) har jeg vunnet på; samme distanse og underlag. Stod da høyere i handicap. Pleier å komme bakfra, men jeg har vunnet løp i front med ham. Det er vel 3 The Singing Butler av de andre som er rask ut. Rock Dancer har en veldig god sjanse hvis ting klaffer – og banen blir god. Men dette løpet er åpent.

- 9 Oliver (V4-4/V5-3, Pål Jørgen Nordbye)
er nok forbedret fra sist. Jeg tror han har godt av lengre distanse. Vant på 1600 meter i november i fjor. Dette er et løp med mange vinnerkandidater.

- 2 Black Million (V5-5, Gina Mathisen) vant sist med Carlos (Lopez, red. anm.) Jeg håper vi kan gjenta. Gina Mathisen er flink til å holde formen på hestene. Dette blir nok den beste sjansen min denne løpsdagen. Black Million var rask ut sist. 1 Azure World og 3 Miss Wintown er vel hardest i mot her, sier Willa Synøve Marcussen Schou. 

 

 

Marie Lustig: - Har alltid store forhåpninger til denne hesten

Hun er 17. mai-debutant i Norge. Marie Lustig kommer trolig med flagg og fire hester. Det siste er sikkert.
– Alle kan overraske, sier Marie fra Örkelljunga i Skåne uten å trekke frem noen av dem. Men hun gir som alltid gode kommentarer til starthestene.

- 3 Layton (V4-2/V5-1, Ulrika Holmquist) gikk bra sist. Var egentlig «jättefin». Om han kan vinne et løp som dette? Ja, det kan han. Ulrika Holmquist rir. Hun er sterkere enn gutta. Bare gå inn og se på videoene!  

 5 Uchchaihshravas (V4-3/V5-2, Ulrika Holmquist) var uheldig i starten sist, ble litt «paff» etterpå. Også en vid sving. Har alltid store forhåpninger til denne hesten. Det kan hende vi prøver foran.

- 2 How Dare You (V4-4/V5-3, Ulrika Holmquist) kom «himla bra» på slutten på 1100. Har vunnet fire løp, alle på 1100 meter. Vi prøver lengre nå, hun har taklet det før. Blir spennende. Er pigg og glad hjemme.

- 1 Rintintin (V4-4/V5-3, Ulrika Holmquist) bør være «på penger». Er litt spesiell og en energisk type. Har vunnet åtte løp i karrieren. Starter for andre gang i år, sier Marie Lustig.

 

 

Silja Støren: Skulle det klaffe, har jeg litt tro på ham

Hun har to fine Øvrevoll-seirer så langt; Sid Game og Heart Of Kabeir. Silja Støren kan ha mer på lager 17. mai.
Ellers; hun får nå inn tre meget spennende 2-åringer på stallen med både avstamning og prislapp!
Én av dem kostet 160.000 Euro på Breeze Up i Deauville/Arqana; en Frankel-hingst og halvbror til Our Last Summer.

5 Corazon De Leon (V4-1, Manuel Martinez)
må ha feste i banen. Det var løst 4. mai da han ble nummer fem; fikk også en uheldig sving i det løpet. Vi setter litt strek over det løpet. 1370 gress er kanskje det ideelle, sliter med å stå 1600. Skal kunne være med å fighte i dette løpet. 

- 7 Klint (V4-1, Ulrika Holmquist) er heller ikke borte. Løs bane sist var ikke optimalt, trives for øvrig bedre med utvendig spor som nå. Er hakket bedre på gress, men «skal ikke velges bort» her – for å si det sånn. Men også Klint må ha fast bane.  

- 6 Khatun (V4-3/V5-2, Manuel Martinez)
kom til meg i april etter ferie hjemme hos Steinar Holm. En god hest som har hatt mange problemer, har en fjerdeplass i Dubai for Dina Danekilde. Trenger en gjennomkjøring. Vi er kjempefornøyde hvis det skulle bli en trippelplass. 


- 1 Buckyboss (V4-4/V5-3, Manuel Martinez)
er en hest jeg liker godt. Har fire starter bak seg. Har vokst nå. Han sliter litt med konsentrasjonen og kan rote seg bort. Men skulle det klaffe, har jeg litt tro på ham. Corazon De Leon, Klint og Buckyboss har trippelsjanser i sine løp. Jeg sier det sånn, uttaler Silja Støren til ovrevoll.no.

 

 

 

Ti ganger sølv, når kommer gullet?
Tobias Hellgren har åpnet sesongen som sølvgutt. Seks andreplasser i Sverige og to i Danmark (Quebello toer i Dansk Jockey Club Cup og Titannia toer i Sceptre Stakes) og Norge. Det blir ti. Ingen seire så langt. Men Tobias er definitivt ingen antivinner:
121 trenerseire på CV-en så langt. To starthester på Øvrevoll 17. mai uten at han går superhøyt ut.
Men Hellgren/Pilroth-hestene sitter der snart. Anna var utestengt på Göteborg sist, tilbake nå:
- 7 Sea Moonster (V4-2/V5-1, Anna Pilroth) har ikke startet siden juni. Kjennes bra ut, 1600 går bra, han er «snabb» nok. Bør strekes.  
- 6 Linda Lou (V4-4/V5-3, Anna Pilroth) var ikke inspirert sist. Må nok vise mer, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no

Dagens underspill: 
1 Buckyboss (V4-4/V5-3, Manuel Martinez) var bare en drøy 4-prosenter kl. 09.30 onsdag. Pass på denne!
"Skulle det klaffe, har jeg litt tro på ham", sier Silja Støren som er dyktig til å vurdere egne sjanser.

Familiefest
- Det blir familiefest og løp på 17. mai som vanlig. Vi skulle selvsagt gjerne hatt mange av de beste hestene på gresset, men det blir spennende løp, godt og variert serveringstilbud og aktiviteter for hele familien. Og solen kommer! Det er veldig viktig for oss som driver med utendørssport, uttaler Øvrevoll-direktør Thomas Gjelsås som denne gang ønsker velkommen tidligere enn vanlig; klokken. 12.00.

* I «nyere» galopptid har Øvrevoll arrangert løp på 17. mai siden 2001 med unntak av pandemi-stoppen i 2021. Også i årene 1934, 1935 og 1942 var det Øvrevoll-løp på nasjonaldagen. I krigsåret dog uten et eneste flagg, men publikum manglet ikke. Dette var en godt besøkt løpsdag.