- Åtte starthester i fjor, nå har jeg 17

Skrevet av Birger Christensen,  01.04.2023
Artikkelbilde
Veterantrener Knut O. Arnesen er klar for en ny sesong med 17 løpshester på stallen. Foto: Hesteguiden.com.

- I fjor hadde jeg min beste sesong på lenge med 8 starthester. I år er tallet økt til 17! Jeg fyller 66 om en måneds tid, og da burde man vel kanskje tenke på å trappe ned, antyder Knut O. Arnesen.

 

- Men jeg har skåret en god del ned på de firbentes avlsvirksomhet, fortsetter Knut. - Det er dessverre ikke så lett å  spare både tid og penger. På Øvrevoll vil min gode venn og meget dyktige hestekar Michael "Dusty" Taylor ha ansvaret. Så det skal nok gå bra, tenker Knut høyt. 

14 vinnere i fjor
2022 ble et riktig bra år for treneren som holder til i Enebakk. Noen år tidligere hadde Knut kun én seier i løpet av sesongen et par ganger. Nå stoppet det først på 14 vinnere, og i løpet av de to siste løpsdagene nådde han millionen innridd. Den store snakkisen på høsten ble selvsagt Canmore. Treåringen kom til start på Breeders-dagen 2. oktober som sistevalg og et formtall på 68. Det ble lett seier foran nest sistevalget Bartat til duo-odds 298. Ti dager senere ble det nøyaktig samme duo, nå med odds 128! Før sesongen var over, var seierstallet økt til seks som banens suverent mestseirende. Nå starter han opp med formtall 85. 

«Tror han er best på sand»

- Det er aldri lett å følge opp det Canmore (se Eirik Stenhaugs bilde over, Manuel Martinez gjorde i fjor. Tror han er best på sand, og kanskje blinker vi ut noen løp på Jägersro. Tror han vil passe bra på den banen, og der er det jo noen løp med fine premier. Tror Canmore skal kunne litt mer enn 85, men er også forberedt på at det ikke er enkelt å følge opp det han viste i fjor, beretter KnuDet er aldri lett å følge opp det Canmore gjorde i fjor. Tror han er best på sand, og kanskje blinker vi ut noen løp på Jägersro. Tror han vil passe bra på den banen, og der er det jo noen løp med fine premier. Tror Canmore skal kunne litt mer enn 85, men er også forberedt på at det ikke er enkelt å følge opp det han viste i fjor, beretter Knut.  

Walter Buick viktig
 
- Jeg har kjøpt mange gode hester fra England til en rimelig penge. Det kan jeg til stor del takke Walter Buick for. Han vet jo hva som kreves på Øvrevoll, sier Knut. For den del av publikum som ikke har vært så lenge i gamet, er Walter den jockeyen som har vunnet flest løp på Øvrevoll (844 mot Janos Tandari 836). I England er han nok mest kjent som far til William Buick, og det er jo heller intet minus. - Det er blitt mange gode handicappere, som har hevdet seg godt og hatt god holdbarhet. En stund i fjor hadde jeg topp tre i kampen om å bli Årets Tøffing, en viktig pris for en trener som ikke har så mange elitehester. Red Valley, Machine Gun, Imperial Dawn og Azure World var hester som jevnt og trutt sanket penger og gode plasseringer. Også Pirlo må nevnes, hesten som ga årets høyeste vinnerodds på banen, 27.98. 

- Noen andre du vil trekke frem?

- Er spent på Monjazaat. På sitt beste mener jeg at hun er en av de beste hoppene på våre breddegrader. Men hovproblemer stoppet mye av 2022. Nå ser det bra ut. Satser på årsdebut 17. mai og deretter Erik O Steens Minneløp. Der ble hun toer i fjor bak Careless Whisper (for øvrig til duo-odds 2185.80, tidenes nest høyeste). Er også veldig spent på Caio Shark, som sto hos Raphael Freire til å begynne med i fjor. Dessverre ble han skadet, en skade som tok tid. Nå er han kastrert, og det var nesten som å skru på en bryter. Tror han kan overraske. Ellers vil jeg trekke frem Fernando Manzo og Wilfredo Vargas. De bor på gården og gjør en kjempejobb.  

Knut trekker frem to 2-åringer
Blant nye 2-åringer trekker Enebakk-treneren frem to individer. - Zu Blue er en hoppe med spennende stamme. Ser flott ut, men er ingen tidlig 2-åring. Blir det start i år, vil det nok skje et stykke utpå høsten. Last Orders virker derimot til å være klar tidlig. Hun er veldig interessant, påpeker Knut. 

- I vanlig orden kommer jeg ikke til å forsere hestene på våren. Det har vært mye is og lite snø hjemme i vinter. Men jeg synes det ser spennende ut og håper at 2023 skal bli et godt galoppår, avslutter Knut vår hyggelige prat.