Mer stang-inn i fjor, enda bedre i år?

Skrevet av Birger Christensen,  29.03.2023
Artikkelbilde
HURRA FOR ROCK DANCER! Hallvard Soma, Rock Dancer, Willa Synøve Marcussen Schou og Caroline Løwø i vinnerpaddocken 17. mai i fjor. Foto: Hesteguiden.com

I pandemi-årene 2020 og -21 gikk det ikke så bra med stallen til Hallvard Soma. Et stort skritt fremover ble det i fjor, da det ble 13 seire, 51 ganger på trippelen og godt over millionen innridd.

        

- Målet er å slå fjorårets tall, det må være realistisk å tro på. Rock Dancer bidro med fire seire. Etter tre tidlige første- på rad og én andreplass, kom den fjerde seieren som et lite sjokk. Sammen med Willa (Synøve Marcussen Schou, red. anm.) dro han til front og slo gode sprintere med seks lengder! Nå var nok noen av konkurrentene ikke i sin aller beste form, men det var likevel en strong innsats. Han er nå nede igjen på formtall 73, og Rock Dancer vil nok vinne sine løp i år også, tror Hallvard.

Sørkedalen var stedet
I år er det 40 år siden karrieren ble innledet. Da holdt han til sammen med Are Hyldmo på Arvid Brennas gård i Sørkedalen. Rett over elva var Arne O Karlsen på plass, mens Pål Nordbye hadde stall et par kilometer lenger ned i dalen. Litt senere dukket Knut Engan opp i området. Så Sørkedalen var et viktig område for galoppsporten.

Sutty's Girl første vinner
- Husker veldig godt min første seier. Sutty's Girl var en 3-årig hoppe som vi hadde kjøpt for 1250 Guineas i Doncaster. 30. mai var det tung bane, og over 2000 meter med mye svikt i banen og et par svake løp under vesten, var hun ikke mye betrodd. Men Trond Jørgensen holdt henne i gang til en overlegen seier, beretter Hallvard.
Sutty's Girl ga sine tilhengere 586 kroner tilbake for en satset tier, og hun ble så bra at hun ble fjerde i Oaks på høsten med Janos Tandari på ryggen.  

Fine unghester, Malin Holmberg førstejockey
Har to fine 2-åringer. Hongkong Rebel er flott stammet, men er ingen tidlig unghest. Derimot tror jeg Karismatic kan være ganske tidlig klar Moren er Karaliene, som vant Heatherwold for Cathrine Erichsen. Blant 3-åringene vil jeg nevne Happiness, som var klar for start i fjor. Men vi valgte å vente, og hun blir veldig spennende å følge. Red Swan kommer vi til å matche mot Drømmemilen. Ellers vil jeg nevne at jeg vil bruke Malin Holmberg som førstejockey. En toppjockey som er ekstra god til å ri i front. Tar også med at Mie Blichfeldt bruker all ledig tid utenom studiene til å ri. Er enda bedre i år enn da hun tok championatet som amatør i sin første sesong i fjor. Vant to løp i fjor med Lynghonning, og jeg tror det kan bli en ny tittel i år, avrunder Hallvard.  Uten Lisette, ingen stall Soma

Soma har mange gode hjelpere på stallen. Men han er helt klar på hvem som har betydd mest. 
- Uten Lisette (Olai-Olssen, red. anm., se Hesteguidens bilde over) hadde det ikke vært noen stall Soma. Så enkelt er det. Hun har vært enestående i veldig mange sesonger. Jeg er også heldig som har hatt mange til å hjelpe til så det er mulig å holde på med det man ønsker.