Finn Vikskjold har gått bort

Skrevet av Thomas Gjelsås,  30.03.2023
Artikkelbilde

Det var med trist hjerte vi mottok beskjeden om at Finn Vikskjold har gått bort. Han forlot oss tirsdag 28. mars etter kort tids sykdom. Vikskjold fylte 90 år i fjor og har vært en viktig bidragsyter for galoppsporten i Norge gjennom et langt liv.

Bisettelse Vestre gravlund, Nye kapell fredag 14. april kl. 14.30.

Minneside 

Vikskjold har vært hesteeier helt siden 70-tallet, noe han har hatt gleden av helt til det siste . Fra hans eierskap nevner vi topphesten Opatia, og en rekke gode galoppører gjennom Stall Gammel Dansk og Stall Party m.m. Finn har vært fast gjest på alle Øvrevolls løpsdager, han var svært sosial og godt likt i hele galoppmiljøet.

Finn Vikskjold satt sju år i Norsk Jockeyklubs styre. Her viste han et stort ansvar for utvikling av Derbydagen, og han kjempet for synlighet av galoppsporten. Vikskjold spilte en viktig rolle ved å få galoppsporten inn i TV-ruta og samarbeidet blant annet tett med Hallvard Flatland om dette.

Han var sterkt delaktig i å få fart på Øvrevoll Hesteeierforening på midten av 70-tallet. Som leder av foreningen skapte han stor aktivitet med konsepter som bidro til å skaffe sporten flere eiere. Vikskjold har vært leder av valgkomiteen i Norsk Jockeyklub i peiroden 2000-2010, og han har representert Norsk Jockeyklub i både inn- og utland.  

Vi har mistet en av sportens virkelige hedersmenn, og en person som hele galoppmiljøet satte stor pris på. Våre tanker går nå til familien og hans nærmeste.

Vi lyser fred om Finn Vikskjolds minne.

På vegne av Norsk Galopp