Niels på Meydan: "Det ble som det ble"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  04.03.2023
Artikkelbilde
Al Dasim vinner Nad Al Sheba Turf Sprint, Could Be King (startnummer 5) blir syvendehest. Foto: Skjermdump

Could Be King ble syvende, ganske kort slått. Slava Ukraini endte som nr. 11, lengre slått enn stallkameraten. – Det ble som det ble. Sånn er det, sier Niels Petersen etter Meydan-lørdagen

MED ANDRE ORD ingen super Super Saturday for Øvrevoll-hestene. Skuffet? – Nei det er jeg ikke, svarer Niels Petersen til ovrevoll.no og fortsetter:
- Could Be King går et godt løp i Nad Al Sheba Turf. Han er slått fire lengder av vinner Al Dasim. Han kom tidlig til front, dro hele veien. Og det koster. Det ble egentlig litt feil.
Slava Ukraini kom litt ut i sporene; «pullet» og er litt for umoden ennå. Han mistet litt av motivasjonen. Dette er helt klart en god hest som vi nå bygger opp for den skandinaviske sesongen, oppsummerer Niels.

* Salute The Soldier var tilbake som en vinner etter skomist og andre problemer sist. Tok seg enkelt av Gruppe 1-løpet Al Maktoum Challenge R3 på dirt – et løp han også vant i 2021. Tross et ganske tøft løp så han ut som en vinner hele veien. Fawzi Nass trener, Adrie de Vries var seiersjockey.
Førstepremie: 225.000 pund. 
Kombinasjonen Nass/de Vries vant også Al Bastakiya med Go Soldier Go.

WILLIAM BUICK Buick vant to løp og ble tredje med to hester. Han har nå 11 førsteplasser i The Carnival. Al Suhail (se Emirates Racings bilde over) var som ventet overlegen i Ras Al Khor, V4-4 i det skandinaviske spillet.

* I Jebel Hatta (Gr.1, 8. løp) handlet det om en Godolphin-trio på forhånd. Men fasiten ville det annerledes. Alfareeq, fjorårsvinneren, sørget for skimmel seier. Dane O'Neill var seiersjockey, M. Al Mheiri trener.
El Drama ble sølvhest. Sterkt avsluttende Master of The Seas, som ikke var heldig, tok bronsen i det som av trener Charlie Appleby ble karakterisert som "a messy race". Dubai Turf er trolig neste for Master Of The Seas.   

* William Buick, Adrie De Vries og Mickael Barzalona ble alle dobbeltvinnere blant jockeyene.