Martinez jakter jockeychampionatet på Øvrevoll

Skrevet av Ola J Jakobsen,  08.11.2023
Artikkelbilde
Fredriq von Soa ©hesteguiden.com

Sesongen nærmer seg slutt og det er bare to løpsdager igjen av denne sesongen. Den nest siste løpsdagen inneholder en V5-omgang som jeg synes det er vanskelig å finne et holdepunkt. Flere hester viser god form og det kommer nok til å bli noen store favoritter. Jeg velger å spille bankerfritt. Det spillerne skal være obs på er at jockey Manuel Martinez jakter sitt første jockeychampionat på Øvrevoll. Det er kun en pinne opp til Carlos Lopez som er skadet og satt på sidelinjen.  M & M som vi også kan kalle han sitter opp på mange bra hester denne løpsdagen, og oddsen for at han ikke vinner et løp på torsdag er høy. Jeg tror han avgjør championatet allerede i det første løpet.

Verdt å merke seg: Hester som startet søndag vil gå etter gammelt handicap. Dvs, om de gikk ned eller opp i formtall etter løpsdagen, starter de samme handicap som søndag.

Løp 1  V5-1  Dark Story Handicap, 1600 dirt.

Et lite felt med kun fem hester til start. Min favoritt og en mulig bankerkandidat er Lynghonning. Hun har hatt en flott sesong med tre seire og flere gode plasseringer. Tror hun leder hele veien så sant ikke Layton finner tilbake til gammel form og utfordrer henne fra start. Layton er droppet mye i handicap og vinner dette løpet på besteform. Men det var det med formen da! Kun to hester på bongen.

5 Lynghonning – 4 Layton – 2 Otama Pharoah  Outs: 1 Jojo Trick

 

Løp 2  V5-2  Danish Dame Handicap, 1600 dirt

Dette løpet tror jeg vinnes av enten Pirlo eller Red Valley. Pirlo er en humørhest som bestemmer det meste selv. Prestasjonen sist var mer enn godkjent, Red Valley var med i et høyt åpningstempo sist og fikk det litt trått på slutten, uansett en bra prestasjon. Away With da Fairys fortjener snart å vinne et løp. Drar nytte av at han bærer lav vekt. Skulle kanskje hatt et par hundre meter lengre. Macjack fikk det tøft sist, kan bedre.

6 Pirlo – 2 Red Valley – 4 Macjack  Outs: 1 Away With da Fairys

 

Løp 3  V5-3  Høstbonus Sølvdivisjon Mile, 1600 dirt

Kanskje det vanskeligste spilleløpet denne løpsdagen. Heart Of Kabeir leverer sjelden et dårlig løp. Er formen der så ender hun i toppen. Mudawy er i kanonform om dagen og har gått to gode løp i sine to siste starter. Får han teten så kan mye være gjort. Tambora Queen er i form. Kan vinne på en god dag. Spirit Of Cimarron og Purple Ace får ikke mer en greit for prestasjonen sist. Kan bedre. Uansett et løp hvor alle skal med.

8 Heart Of Kabeir – 7 Mudawy – 1 Spirit Of Cimarron  Outs: 5 Tambora Queen

 

Løp 4  V5-4  DD-1  Høstfinale Grunndivisjon Sprint, 1100 dirt

Nok et vanskelig spilleløp. Tror vinneren står på høyre side av programmet. Heia Pingu traff starten sist og vant til slutt greit. Er avhengig av å treffe starten den denne gangen også og møter bedre hester nå. Favoritt i fare. Greycious Girl snublet i svingen sist og tapte kanskje seieren på det. Må krysses tidlig.

Redneck er god nok til å vinne et løp som dette, men han må ha det litt sydd opp. Fint startspor er absolutt et pluss. Leder han ut på oppløpet så kan han holde helt inn. En annen som også fortjener å vinne et løp nå er Hope And Glory. Vinner som regel ett løp i året og årets første kan komme her. Skal du gardere videre så ta med Bartat og Desert Dust.

2 Heia Pingu – 7 Greycious Girl – 1 Hope And Glory  Outs: 4 Redneck

 

Løp 5  V5-5  DD-2  Double O Seven Handicap, 2500 dirt

Fredriq Von Soa kan ta sin tredje strake, er i kanonform og var en mulig banker. Hesten har kun startet to ganger over lignende distanse med en fjerdeplass som beste resultat. Setter derfor et spørsmålstegn ved distansen. Moonflash elsker distansen og er i form. Er revansjesugen for nederlaget sist. Second Try skal også med dersom du garderer de to fremste. Er i form og setter pris på distansen. Man Of Devition er nok en gresshest, men glimter til innimellom.

3 Fredriq Von Soa – 7 Moonflash – 8 Man Of Devotion  Outs: 1 Second Try

 

V5-1:  4-5

V5-2:  1-2-6

V5-3:  Alle 8

V5-4:  1-2-4-7-8-11

V5-5:  3-7                         = 576,-