Ny pokal til Sir Alex!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.11.2023
Artikkelbilde
JUBELGUTTER: Alex Ferguson og kretsen rundt Spirit Dancer hadde en stor fredag i Bahrain. Foto: The Bahrain Turf Club

«The best ever», sa Sir Alex Ferguson etter fredagens galopptriumf i The Bahrain International Trophy. Spirit Dancer vant lekende lett i Manchester Uniteds røde og hvite farger.

Jockey og styrmann i de nevnte fargene; Oisin Orr. Richard Fahey trener. William Buick og Godolphin-hesten Nations Pride var favoritt i storløpet. Etter en reise utvendig for lederhesten dalte Nations Pride til en skuffende syvendeplass for William som nå fortsetter til et gjestespill i Japan. Toer i Bahrain: Israr fra John og Thady Gosden, Jim Crowley var jockey. Lenge ledende Point Lonsdale (Aidan O’Brien/Ryan Moore) holdt godt til bronsen i Bahrain.

Oppdrettet på eget stutteri
Der var førstepremien solid; 6,8 millioner norske kroner gikk til herrene Ferguson, Done og Mason som utgjør et lite, men sterkt andelslag bak Spirit Dancer, en frisk 20-oddser fredag.
6-åringen er oppdrettet av Sir Alex (han er eier eller medeier i 32 hester på stutteriet som han eier i Hemel Hemstead i Hertfordshire.Pappa til Bahrain-vinneren er ubeseirede Frankel, ustartede Queen’s Dream er mor til fredagens Gruppe 2-vinner.

«Det var fantastisk. Jeg kan ikke tro det».
Spirit Dancer vant tre strake i sommer. Men nå var det opp én klasse, minst.
Det brydde Spirit Dancer seg lite om; han virvlet inn til sikker seier med Alex Ferguson jublende i sentrum av heiagjengen. – Det var fantastisk. Jeg kan ikke tro det. Og mot fem Godolphin-hester! sa mannen som overtok som Manchester United-manager høsten 1986 og faktisk var på et kort besøk med sine «røde djevler» i Bahrain i november samme år.     

38 trofeer til Old Trafford
Alex Ferguson, eller bare Sir Alex fra Glasgow, hentet 38 trofeer til Old Trafford fra 1986 til 2013, 13 av dem var Premier League-gull. To triumfer i Champions League er også inne på en uslåelig CV. Etterfølgerne sliter som kjent tungt. Fredag hevet trenerlegenden en ny attraktiv pokal som, nå som 81-åring. Han fyller 82 nyttårsaften.
"Jeg kan ikke fortelle en hest hva den skal gjøre. Men jeg kunne i det minste fortelle mine spillere hva de skulle og burde gjøre", har han sagt flere ganger om forskjellen på galopp og fotball. Sett fra hans ståsted.
Aner vi en liten referanse til den berømte og beryktede "hårføner'n" her? Den ble gravlagt for ti år siden.
Den gamle United-bossen er nå en ganske smilende hesteeier. Flere høydepunkt følger. Han har glimrende hekkehester som Protektorat til start i England.