Stall Perlen og Neuroth-gull igjen!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.11.2023
Artikkelbilde
TOPPTRIO: Bente Jordanger, Mystery Night og Jan-Erik Neuroth. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Stall Perlen sponset Jägersro-søndagen. Suksess-stallen, med Magne og Bente Jordanger, fikk også med seg et attraktivt gull: Mystery Night vant Jockeyklubbens Avelslöpning.

* Jan-Erik satt i salen, Wido Neuroth trener den 4-årige hoppa som stadig er i utvikling.

Lang distanse intet problem
Dette var Mystery Nights seier nummer 9 i den 19 starten. Og hun vant V64-2 lett (foran Una Matina) på en bane der hun kun hra tapt én gang. Distansen var ny og lengre enn den tidligere «persen» på 2100 meter uten at det så ut til å være et problem. Jan-Erik Neuroth red avventende og prikkfritt igjen på veien mot avslutningen av sin rytterkarriere. Trolig gjenstår kun tre løpsdager for 37-åringen fra Stabekk og Haslum som har vunnet både Norsk Derby og Tandari Classic i år. Trenerkarrieren ser definitivt spennende ut: Neuroth-hestene går som toget – for å bruke en av de store klisjeene.

* Mystery Night har nå løpt inn over 1,75 millioner kroner; hun vant ellers Voterlöpning på Jägersro i 2022 med SEK 484.654 kroner i førstepremie. Jan-Erik Neuroth tok sin femte seier i Jockeyklubbens Avelslöpning siden 2013. For trener Wido Neuroth var dette den sjette seieren i løpet siden 2013. Jan Erik ble forøvrig hedret og premiert på Jägersro for seieren i Tandari Classic i år. 

«Hun er blitt en mer allsidig hest nå»
- Hun roet seg ned etter hvert og er blitt veldig sterk som 4-åring. Hun er så ærlig at det er en fryd å ri henne, oppsummerte seiersjockeyen på seremoniplass.
Til ovrevoll.no sier Jan-Erik dette: - Mystery Night utvikler seg hele tiden. Hun er blitt en mer allsidig hest nå. Men det er først og fremst flate baner som gjelder. Hun er lagd sånn fra naturens side. Er absolutt blant de bedre og beste hoppene vi har hatt. Litt som Appelina. En skikkelig fighter med flott løpsvilje. Håper hun kan bli en 90-hest. Den beste hoppa? Det må vel kanskje bli Amie Noir når vi snakker om klasse.

«Hun liker seg her, det gjør vi også»

Bente Jordanger, alltid flink i intervjusammenheng, var også raus med rosen. Hun har et spesielt øye til Mystery Night:
- Vi har fått veldig fin kontakt. Hun har gått fint på Jägersro. Hun liker seg her, det gjør vi også, sa Bente på vegne av seg selv og Magne Jordanger, duoen bak Stall Perlens blå og hvite farger.

Dansk i Kriteriet

Appel Au Maitre Svenskt Kriterium (V64-4) ble en sterk og lett triumf for My Fortune (e. Appel Au Maitre, se Svensk Galopps bilde over), trent av Bettina Andersen. Oliver Wilson, dansk championjockey og sønn av Bettina, satt i salen, førstepremien var SEK 200.000.
My Fortune debuterte utenfor Klampenborg – uten at det var noen problemer med nytt underlag og forutsetninger.
Dette er definitivt en hest for de store 3-årsløpene neste år.
Toer ble Niels Petersens Chelsea Morning. – Mangler litt i finishen, det har vært dårlige treningsforhold på Øvrevoll, sa Niels til ovrevoll.no i etterkant.

Chianti igjen – trivdes på Jägersro

Han har ikke startet ofte på dirt, men søndag kom den fjerde seieren av fem på dette underlaget. Og måten Chianti (Miga Horses A/S eier) gjorde det på i Handsome Hawk Open Handicap forteller at dette er en hest for bl.a. Pramms på samme bane neste år. – Fint å se at han fungerte på banen, men Chianti (7 seire på 21 starter, red. anm.) skal nok ha 100-200 meter lengre, kommenterte Niels Petersen fra sin plass foran skjermen ett helt land unna.
Et uhell på hestebilen ga Niels hjernerystelse og sting under luggen som engang var.
– Jeg føler meg litt piggere nå, men valgte å ta det med ro i dag, sier Niels som er på vei mot en sølvplass på statistikken i Sverige etter Lennart jr. Reuterskiöld.
Niels har mektige 29 i seiersprosent i Sverige i år; Cathrine Erichsens på 7. plass er enda høyere med sine 32 i seiersprosent.

P-A mot championatet i Sverige
- Man skal aldri ta noe for gitt, men det må være en bra sjanse. Ordene tilhører Per-Anders Gråberg (se Svensk Galopps bilde på Chianti over), og temaet er det svenske jockeychampionatet. Elione Chaves, nå i Australia for vinteren, har 52 førsteplasser.
P-A er én bak etter seieren med Chianti søndag og har god tid på å sikre seg den ene seieren han mangler. 49-åringen fra Stockholm har andreplassene inne; 58 mot 30. Ellers vender P-A vinterblikket mot New Zealand:
- Det er ingen løp her hjemme. Jeg tror New Zealand kan være en «rolig» greie. Det er verdt forsøket. Jeg håper dette går i orden. Familien blir hjemme. Sånn er det, dessverre. Men jeg håper de kan komme ned på ferie, sier Per-Anders Gråberg til ovrevoll.no søndag ettermiddag.

* Ken, ridd av Valmir De Azeredo og trent av Fredrik Reuterskiöld, vant Valley Chapel Janos Tandaris Minne, søndagens åpningsløp. Tandari, som døde i 2017, stoppet på 2316 seire i en glitrende karriere og er dermed mestseirende i Skandinavia gjennom alle tider. Han er toer på Øvrevoll-statistikken med 836 førsteplasser, Walter Buick på toppen vant 844 løp på Norges eneste galoppbane.